Fantazi menadžer – RESTART

Svi znamo šta je bilo, a niko ne zna šta će biti.

To je najkraće i najtačnija definicija trenutnog stanja kad pričamo o fantaziju.

Da smo svi sretni sto se vraća fudbal, što se vraća PL – naravno. Ali mišljenje velike večine je da je fantazi izgubio svoju draž sa svim ovim dešavanjima. Razlog je jednostavan, cela priča o duplim i praznim kolima je pala u vodu, a to nam je svima 80% planiranja u sezoni jer su tu u igri čipovi. Sada je, od svega toga, ostalo jedno duplo kolo koje će biti odmah na početku ovog nastavka, a mnogi od nas su ostali sa čipovima u ruci koje će morati da iskoriste u „običnom“ kolu.

Dodatno su zakomplikovali situaciju sa novim pravilom koje omogućava 5 izmena tokom utakmice! Sada je 67% veća šansa da nam izvade defanzivca pre 60-tog minuta, a mnogi od nas se nisu najbolje nosili sa srećom ni kad je verovatnoća bila manja. Međutim, sada su nam omogućeni beskonačni transferi, što je odličan marketinški potez fantazija. Ostali su nerešeni problemi zbog neravnopravnosti, ali bar imamo, političkim rečnikom „hleba i igara“ što su u FPL slučaju transferi.

Idemo redom, po prioritetima:

  1. Englezi se vraćaju samim i time fantazi 17.06. 19h meč igraju Aston Vila vs Šefild Junajted. Dakle krajnji rok za izmene je sat vremena pre tj. u 18h!
  2. Imamo neogrančeni broj izmena, ali je jako bitno naglasiti da se to ne vodi kao WC i promene cene igrača neće biti do početka kola. Zašto je bitno naglasiti da ovo nije WC, Jer kad koristiš WC ne možeš nijedan drugi čip da koristiš u tom kolu. A sad možeš, obratite pažnju na to poslednje!!!
  3. Ovo prvo kolo je duplo, dupli mečeve igraju Siti, Vila, Arsenal i Šefild. Verovatno je ovo i jedino duplo (ali nije ništa 100%).
  4. Bodovanje u Classic ligama se nastavlja sve normalno, u Head to Head ligama je završeno takmičenje.
  5. Biće dozvoljeno po 5 izmena za svaku ekipu ovo se odnosi na stvarne tekme, a ne na naše fantazi ekipe.
  6. I da, igra se bez publike, ne znam da li sam rekao, tako da predost domaćeg terena više nije tolika.

To je ono taksativno što treba da se znate i to je ono što znamo da je 100% tako.

 Ostalo je sve nekako u magli i jako je teško sad biti pametan.

Nemamo nikakvih indikacija o formi igrača i o tome ko će igrati, a statistika ne vredi ništa nakon 3 meseca pauze. Zatim, ko ima motiv da igra, da li će Klop forsirati najačih 11 svaki drugi dan i nakon što osvoji titulu?

Da li će Salah, Mane, Vardi, Obamejang, Aguero juriti titulu najboljeg strelca i po cenu povrede (jer realno nijedna ekipa, nijedan igrač se nisu adekvatno pripremili nakon ove pauze, a tad su povrede vrlo česte)?

Da li će Gvardiola izvoditi najači sastav s obzirom da imaju i FA Kup i LŠ, a prvenstvo im ništa ne donosi?

Postoji mnogo tih ŽAŠTO BI ili DA LI ĆE na koje sad nemamo apsolutno nikakav odgovor.

  • Najjedostavnije je, prvo dobro razmislite o čipovima tu se pravi razlika.
  • Drugo, birajte igrače kojima treba, borba za opstanak, Evropa, kad ovo ovako napišem nekako deluje Griliš = Salah/Mane/KDB samo glasno razmišljam. 🙂
  • Treće, raspored.

Prosečna težina svih mečeva do kraja za svaku ekipu

Ovo bi bilo ono najosnovnije što treba da znate sad, za koji dan idemo malo opširnije, idemo sa najavom kolo i kapitenima. Malo kopamo dublje.

Pozzzz

Fantasy Crew

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply