Fantazi menadžer – after parti 29. kolo

Beleške: 

  • Opet smo bili bez kapitena, Salah ništa, Sterling niša, Aguero ništa, Pogba minus, Oba isto, Azar 6, Laka 4, Kejn 7, Rašford ništa. Jedino ko je bio dobar, a mogao je de sa provuče kao kapiten, tačnije kao „potez ludaka“ je Himenez.
  • Ko vam je sad prvi izbor u napadu Junajteda? I dalje Rasford ili bucko Lukaku? Bucko ima 2×2 gola na poslednje dve tekme, dok Rasford nije dao gol na poslednje tri utakmice (mada je jednu igrao samo 13min). Ali u odbranu Rasforda, moramo reći da je malo rovit i mnogo je jeftiniji od Lukakua, a same brojke su tu negde. Šutevi na gol 5:4 za Lukakua, šutevi iz 16m 4:3 za Lukakua, šutevi u okvir gola 4:0 za Lukakua, dodiri u 16m 10:8 za Rasforda. Mislim da ove brojke nisu dovoljno dobre da opravdaju razliku od 3m između ove dvojice. Jer Rasford je i dalje opasan da je Pogba dao penal imao bi bar asistenciju. Ali svaka čast Lukakuu, igra odlično i u formi je. Sad je na vama, da izaberete. Lukaku ima 4,5% menadžera dok je Rasforda 31%! Ako želite biti drugačiji znate šta vam je činiti.
  • Vulvsi su sad ispunili očekivanja ALI je neko ipak morao da izda i to onaj koji je uz Himeneza bio najbolja i najsigurnija opcija, Doerti! Zašto je sad bio na klupi ne znam, navodno neke taktičke kombinacije, kako god, ostali smo bez clean sheeta.
  • Raul Himenez, sezona još nije gotova ali se usudim reći da je Himenez najprijatnje iznenađenje. Ne samo da je četvrti špic po broju bodova već je jedan od najkonsatnijih. Himenez je najviše vezao 3 utakmice bez bodova! A tandem Himenez i Jota sve bolje i bolje deluje. Mislim da već imam jednog igrača za sledeću sezonu.
  • Malo o Vest Hemu. Arnautović, živ je, zdrav je, spreman 100% a opet počinje sa klupe. Anderson je nestao, poslednjih 10 tekmi jedna asistencija. Lanzini je bio starter ispred Nasrija ali vidi se da njemu treba još utakmica u nogama da se vrati na stari nivo. Čičarito u polsednje vreme uglavnom počinje sve na račun Arnautovića, donosi solidne bodove ali verujem da svi vi kao i ja samo čekamo da Arnautović počne, plus Čičarito redovno bude zamenjen između 60-70minuta. Postali su baš nepredvidivi u napadu.
  • Novi trener, bolji Vardi, dve utakmice od kad su promenili trenera i dva gola Vardija. A sad Lester dočekuje Fulam, hmmmm…
  • Gde je nestao Mo Salah? On u poslednjih 6 ima samo jedan gol, dok Mane ima čak 5 golova u tom istom periodu. Ali kad pogledamo brojke Salah je i dalje bolji.

Jednostavno, Slah je umoran, kao i ceo Liverpul. A glavne odlike Salahove igre su energija, trčanje, tempo, gde on iz 10 šansi da jedan gol. Sa trenutmm formom Liverpul nije u stanju da stvori 10 šansi samo za Slaha. Ali on će se vratiti, tu nema dileme.

Prosek u 29.kolo bio je 40 bodova što je slabo, ali opet je više od 27.kola kad je prosek bio svega 35 bodova. Ovo kolo je Himenez izvukao, nejga ima 36% ljudi, a on je doneo 12 bodova. Imali smo 6 clean sheet-ova u ovom kolu. Imali smo samo 23 gola, što je baš slabo. Marez je bio junak iz senke za Siti, Solsker i Lukaku su vratili sećanja na Fergijeva vremena kad je Junajted protivnike okretao kao od šale. Kejn daje i drugu utakmicu za redom, gol nakon povratka ali i dalje ne pričamo o njemu. Son je prosto nestao, Bruks se vratio za Bornmut. Kod Liverpula opet defanzivci pokupili sve bodove.

„ EF – Aposutnih 100“

Ovo kolo ko je navukao 50 je odlično, sve preko toga je fantastično. U prvih deset je je samo Vladimir Andrić „pogodio“ kapitena, njemu je Azar doneo 6 bodova i to je odmah „GoodFellas“-u donelo odlična 62 boda. Malo bodova, dakle i male promene u vrhu, mada je Duća sa „Hogg Hoilett“ povećao predost za lepih 20 bodova u odnosu na Marka i njegov “ AFC Kovin“. Niko nije koristio nikakve čipove, ali ne zadugo, uskoro kreće borba čipova. 🙂

Borba za mesec – MART

Runda 1 od 4

Pa da uvek ima neko ko izmisli toplu vodu. Tako recimo Aleksandar Grković Grka ima Deklana Rajsa, dok je Filipu Belić kapiten Lukaku. Obojica su skupili 70 bodova i dele prvo mesto u martu. Imamo još tri kola, od čega je jedno prazno, a drugo duplo, dakle sve vam je jasno. Ko preživi pričaće.

„ Engleski Fudbal“

Jedina svetla tačka u ovom kolu  za mene je bila što nisam pravio nijedan transfer pa sad imam 2 FT. Strašno kolo. Ovo je najlošije moje kolo u ovoj sezoni, do sad je to bilo 3. kolo sa 36 bodova, ali sad sam pomerio. 🙂 Sad sam skupio 31 bod! Odakle da počnem, Fabijanski 6, to je dobro, Robertson 5 ok ali kad vidim da je TAA doneo 9, Van Dajk 8, Matip 7, Alison 8 onda i nije tako sjajno. Doerti, računao sam čist clean sheet, a on počeo sa klupe. Van Bisaka je iskreno bio prijatno iznenađene, imao je asistenciju. I to je to od mojih bodova. Sredina i napad, niko ništa, s tim što je Pogba otišao i u minus, katastrofa. Ovo je druga vezana crvena strelica i to drugi veliki pad za mene. Sad sam na 125K, što je pad od 30 000 mesta. Nekad poželim da se ova zezona završi što pre, da mučenje prestane. 🙂

Ali mučenje tek predstoji…

Rani transferi

Igra se LŠ tako da čekam, nigde ne žurim. Imam 2FT i plan se zna. Ubacujem igrače koji imaju 31.kolo. Lester i Bornmut mi deluju posebno primamljivi, kao i treći igrač iz Liverpula. Tako da ću u tom pravcu da razmišljam.

Promena cene

Raste

TAA, slažem se dobra je opcija. Ali ja čekam, pa makar ga doveo i za 0,1m više. Zaha ne jer nema 31.kolo ali ako idete FH onda da, jer ima Brajton pa Hadrsfild kući. Rajs može, jer Vest Hem ima dobar raspored, King definitvno da.

Pada

Nisam za prodaju Rašforda. Igraju sa Arsenalom, realno je da daju gol, jeste malo usporio sa golovima ali ima dobre brojke. Prodaju Rasforda podržavam samo ako dovodite nekog iz ko ima 31.kolo tipa Vardi ili King. A Salaha, ne. Imaju 31.kolo, previše je riskanto da ga prodajemo pred kraj sezone jer očekujem da Liverpul, a samim time i Salah dignu formu pred sam kraj.

Toliko od mene.

Veliki pozdrav!

Zdrale

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply