Fantazi menadžer – izbor kapitena 17. kolo

I u prošlom kolu napadači su prilično ispoštovali, pre svega oni premium kao što su Kejn, Vardi i Auba, koji su baš lepe poene doneli.

Pošto u ovom kolu svi imamo na piku za kapitena samo jednog igrača, neću previše pametovati u ovom tekstu.

 

Džejmi Vardi – kući sa Noričem
Poslednje 4 utakmice Poslednja utakmica
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 62 14
Kreirane šanse (velike šanse) 4 (2) 2 (0)
Dodiri u 16 m 36 9
Šutevi 16 4
Šutevi iz 16 m 16 4
Šutevi u okvir gola 9 3

Učinak protiv Noriča u PL : 2 utakmice, 1 gol i 1 asistencija

Kvota da daje gol na meču : 1.50

Glasanje za Kapitena kola na Scoutu : 1.mesto – 53.01% glasova

Fun Fact : Pol Parker, bivši igrač Mančeser Junajteda, je u jednom intervjuu izjavio da bi uvek birao u svoju ekipu Vardija pre Hari Kejna.

E taj prvi pik, koga svi hoćete da stavite za kapitena u ovom kolu je Džejmi Vardi, to ste već predpostavili. Vardi je već stigao do 16-og gola u ovoj sezoni, i ako ovako nastavi, 30 golova se ne dovodi u pitanje. Protiv Vile je bila to osma uzastopna utakmica u kojoj je postigao gol, što znači da i dalje postoji mogućnost da sruši sopstveni rekord od 11 uzastopnih na kojima je dao gol. U prošlom kolu je bio igrač kojeg su ljudi najviše stavljali za kapitena, imao je finih 13 poena, i igrao je kao u najboljim danima… Mada kada malo razmislim, ovo su Vardijevi najbolji dani, po meni, igra bolje nego li u onoj šampionskoj sezoni.

E sad mu u goste dolazi Norič ekipa koja je do sada već primila 34 gola (npr Siti i Liverpul su u celoj prošloj sezoni primili manje od 30 golova) i posle 16 kola samo Sautempton ima lošiju odbranu od Noriča.

U svakom slučaju, Vardy party se očigledno nastavlja i u ovom kolu.

Sada reprezentativac Engleske - Džejmi Vardi

Tami Abraham – kući sa Bornmutom
Poslednje 4 utakmice Poslednja utakmica
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 79 16
Kreirane šanse (velike šanse) 4 (0) 0 (0)
Dodiri u 16 m 25 7
Šutevi 12 2
Šutevi iz 16 m 10 2
Šutevi u okvir gola 4 1

Učinak protiv Bormuta u PL : Nije nikad igrao protiv Bormuta

Kvota da daje gol na meču : 1.50

Glasanje za Kapitena kola na Scoutu : 4.mesto – 2.74% glasova

Fun Fact : Izjavio posle utakmice sa Lilom da bi voleo da u 1/8 finala LŠ Čelzi izvuče Barselonu.

Dosta mase se zajebalo realno oko Tamija Abrahama u poslednja dva, tri kola.

Prvo ga nisu vratili na vreme kada je postigao gol i imao asistenciju u 15 kolu, pa su ga doveli za 16 kolo protiv Evertona gde nije ništa uradio.

Tami je i protiv Lila u LŠ postigao sada gol, igrao je 70 –75 minuta, i pokazao da je u dobroj formi. Do sada je postigao 11 golova u PL, i kvota od 1.50 da daje gol u ovom kolu samo pokazuje da će odbrana Bornmuta da strepi od njega. Realno i Bornmut je u poslednje vreme počeo da posustaje u odbrani, tako da svakako ima mesta da Tami ima konkretan učinak u ovom kolu.

Pošto u zadnje vreme Lampard izostavlja Žoržinja iz startnih 11, moje neko mišljenje je da ako dođe do penala, da će Tami da šutira. Ionako je to radio sasvim dobro prošle godine u Aston Vili.

Sadio Mane – kući sa Votfordom
Poslednje 4 utakmice Poslednja utakmica
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 88 23
Kreirane šanse (velike šanse) 9 (3) 2 (2)
Dodiri u 16 m 25 10
Šutevi 9 3
Šutevi iz 16 m 7 2
Šutevi u okvir gola 5 1

Učinak protiv Votforda u PL : 7 utakmica, 5 golova i 3 asistencije

Kvota da daje gol na meču : 1.65

Glasanje za Kapitena kola na Scoutu : 2.mesto – 22.13%

Fun Fact : Mane se izvinio igračima Salcburga (njegovog bivšeg tima) što ih je Liverpul pobedio i izbacio iz daljeg takmičenja u LŠ.

Mane je prošlo kolo zasluženo dobio odmor i nije igrao protiv Bormuta. Svakako će mu taj odmor dobro doći, jer će u Decembru tempo igranja biti na najvišem nivou, a tu će Mane biti najpotrebniji.

On je trenutno drugi u FPL po broju poena, naravno iza Vardija, a već je obišao Salaha i po pitanju poena, ali i po pitanju cene i Mane je trenutno sada skuplji od Salaha i košta već 12.3.

Do sada ima učinak od 9 golova i 6 asistencija u ovoj sezoni, i imao je već 5 kola u kojima je imao učinak od 10+ poena. A pošto igra protiv Votforda, koji mu leži kao protivnik svakako i koji je jedan od prvih favorita za ispadanje i u lošoj je formi.

sadio mane

Dodiri u 16 m Pokušaji šuta Šutevi u metu XG očekivani golovi
Vardi 95 41 25 10.20
Abraham 75 47 22 8.03
Mane 84 36 18 6.26
  • tabela se odnosi na sve odigrane utakmice do sada

Potez Ludaka – Pa to je svakako Deni Ings, koji je već 5 kola zaredom strelac u PL za Sautempton, izjednačio je klupski rekord u tom segmentu koji su do sada držali Džejms Biti i Met Le Tisje, i svakako će imati motiv više da se sam izdvoji na toj listi najuspešnijih igrača Svetaca kada su golovi na uzastopnim utakmicama u PL u pitanju.

Vest Hem se svakako raspada u odbrani, Fabijanski je i dalje povređen, Diop ne igra iz nekog razloga, tako da se sve lepo otovorilo da Ings nastavi tu svoju seriju golova.

Za ovo kolo, to je to, svako dobro i do sledećeg puta…

Fantasy Crew

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply