Odmeren u pobedi, dostojanstven u porazu – Brendan Rodžers

Nije lako biti menadžer u Engleskoj.  Menadžeri se ređaju kao na traci, jednog dana vas kuju u zvezde dok ste već sutradan zlikovac i najveća trenerska prevara. Još kad sednete na klupu posrnulog giganta u potencijalno najtežem periodu tog kluba u njegovoj novijoj istoriji jasno je da vas ne čeka lak zadatak.

Svi znamo kakvu je epizodu Brendan Rodžers imao u Liverpulu. Pred njega su stavljena nerealna očekivanja uz nepotpuno poverenje vlasnika kluba. Te činjenice su isplivale skorije nakon što je dobio otkaz i sada je jasno zbog čega nije uspeo da uradi ništa više od onoga što jeste u svom trogodišnjem mandatu. Međutim , iako je imao puno pravo da bude besan i razočaran nakon otkaza – poneo se krajnje dostojanstveno.

Istog trenutka kada je saznao da će ga na klupi Liverpula naslediti harizmatični Jirgen Klop, pozvao ga je u svoj dom s ciljem da mu pomogne da se što pre snađe na klupi Crvenih.  Iako je mogao jednostavno da se okrene i ode i da ga ne zanima šta će se dalje desiti s klubom te sezone jer više nema nikakve odgovornosti, uradio je sasvim suprotno i pokazao kakav je gospodin.

’’Sećam se kada je Jirgen dobio posao, pozvao sam ga da svrati. Seli smo i proćaskali o njegovom poslu. On je dobar čovek. Šta god mu je trebalo za posao, spreman sam bio da mu pomognem’’ – izjavio je Rodžers u emisiji ’’beinSPORTS’’.

Pravi gospodin.

Pravi gospodin.

Takođe mu je predočio glavnu razliku između Nemačke i Engleske – strpljenje.

’’Pričali smo dosta o strpljenju kojeg u Engleskoj nema. Pogledajte Roberta Levandovskog i njegov razvoj u Bundesligi kroz godine. Toliko strpljenja sasvim sigurno ne bi dobio u Premijer Ligi.’’

Konkretno podvukao ja paralelu između Bentekea i Levandovskog, upravo ističući da je za Bentekea potrebno strpljenje i da je siguran da će dokazati da je odličan igrač.

Mi ne sumnjamo da će Rodžers dokazati da je jako dobar menadžer i da je imao puno poverenje koje sada uživa Klop, mogao je uraditi puno više. Svakako, donekle je uveo red u klub koji se nalazio u totalnom rasulu kada je on došao na kormilo i tranzicija pod Klopom bi trebalo puno kraće trajati upravo zahvaljujući njemu. Svaka čast Brendanu a mi se nadamo da ćemo ga gledati kao selektora Engleske u skorije vreme jer nam nekako baš tu ide!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply