Tom Dejvis – karamela koja sjaji

Dejvis je imao svoj prvi nastup kao starter na kraju razočaravajuće 2015/16 sezone za Karamele kada je bio igrač utakmice u pobedi protiv Noriča od 3-0. Debi mu je pružio Roberto Martinez u aprilu iste sezone.

dejvis3

Pod Kumanom njegov napredak samo je ubrzan i ceo svet je mogao da ga zapazi protiv Mančester Sitija kada je postigao svoj prvi gol i bio igrač utakmice. Osim što je sjajan dodavač i generalno sa loptom u nogama, na ovoj utakmici pokazao je neverovatnu mentalnu snagu i zrelost lako nadigravši Sitijeve zvezde plaćene po 30-40m funti. Sam gol, kada je fantastično prošao pored par igrača uspeo je da zadrži smirenost i kod završnice što je neverovatno za njegove godine.

Od poslednjih 6 utakmica čak 5 je poleo kao starter i osim gola protiv Sitija upisao je i dve asistencije. Geret Beri je sve stariji i Dejvis bi mogao doći na njegovo mesto. Od svoje 11. je godine u klubu, baš kao Ros Barkli, i u budućnosti bi mogao činiti tandem u veznom redu Evertona baš sa njim. Potpisao je novi petogodišnji ugovor sa klubom znači da ozbiljno računaju na njega.

dejvis2

Sedmog oktobra 2015. Roj Hodžson ga je pozvao da trenira sa prvim timom reprezentacije Engleske. Sedam dana posle proglašen je za kapitena U17 reprezentacije Engleske koju je predvodio na Svetskom Prvenstvu U17 u Čileu. Posle je bio član U18 i sada je u U19 timu najboljih iz svoje zemlje.

Tom Dejvis je inače nećak bivšeg igrača Evertona Alana Vitla, koji je nastupao za klub između 1967. i 1972. godine.

Tom je rođen 30. juna 1998. godine i dok ovo pišem još ima 18 godina. Iako retko u ovu rubriku stavljamo momke koji su već u Premijer Ligi bilo je teško preskočiti ovakav vanserijski talenat.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply