Oli Votkins – ceo paket

Oliver „Oli“ Džordž Artur Votkins rođen je 30. decembra 1995. godine u okrugu Torbej u Devonu. Za sada još uvek nije napustio svoj Devon ali to bi vrlo brzo moglo da se promeni.

Eksiter Sitiju se pridružio u kategoriji U11, a zanimljivo da je pre toga bio odbijen kada mu je bilo 9 godina. Prolazio je rangove i prvi ugovor potpisao je u aprilu 2014. Mesec dana kasnije debitovao je u pobedi od 0-2 nad Hartlpulom u gostima.

Prvi seniorski gol postigao je na Riko Areni u Koventriju 7. oktobra 2014. u porazu 3-1 u okviru Trofeja Fudbalske Lige. Te sezone je pušten na pozajmicu u Veston-Super-Mer, koji igra u Konferenciji Jug (6. rang), zajedno sa saigračem Metom Džejom. Za njih je na 24 meča postigao 10 golova.

Tokom Devonskog derbija sa Plimutom, nakon što su gubili 1-0, Votkins je postigao 2 kasna gola i okrenuo utakmicu (naslovna slika je nakon tog meča). Drugi gol nominovan je za „gol dana“ na Skaj sportsu.

U martu 2016. proglašen je igračem meseca u Ligi 2 tokom kojeg je postigao 7 golova na 8 utakmica. Tada je prvi put stvarno skrenuo pažnju na sebe.

Svoj prvi het-trik postigao je 31. decembra 2016. u pobedi protiv Njuport Kauntija od 4-1. Time kao da je samo najavio odličan januar 2017. kada je ponovo dobio nagradu za igrača meseca. U pet tekmi imao je 2 gola i 5 asistencija.

Oli Votkins igra ofanzivnog veznog i ima brzinu, sjajan dribling i vrlo je jak.  Potpuno je eksplodirao ovde sezone i ušao u „dabl-dabl“ učinak sa 13 golova i 12 asistencija samo u ligi.

Već u januaru je bilo interesovanja klubova iz Čempionšipa, najviše se pominjao Lids Junajted, ali Oli je ostao sa Grcima bar do kraja ove sezone.

Na EFL-ovoj dodeli nagrada 9. aprila izabran je za najboljeg mladog igrača u svim nižim ligama! Ovo je sjajno dostignuće koje su u prošlosti dobijali Geret Bejl, Netejnijel Klajn, Džordan Rouds, Dele Ali, Fabian Delf, Vilfred Zaha itd.

Ono najbolje kod njega je što nije poleteo i vidi se da čvrsto stoji na nogama. Njegov menadžer, Pol Tisdejl, rekao je da su svi u klubu ponosni zbog njega i ove nagrade. Takođe je rekao da je Oli odličan momak i da je njegovo najveće oružje naporno treniranje svaki dan.

Kao i svaki mladi igrač možemo očekivati da ima oscilacija u igri, još uvek se uči u tim godinama. Već ove sezone mogao je videti kako je biti na dnu lige u novembru, a zatim na sedmom nebu  u januaru.

Oli Votkins je toliko dominantan u Ligi 2 u ovom trenutku da mogu slobodno da garantujem da može da igra na nivou Čempionšipa, a videćemo koliko će još napredovati.

Sve najbolje želimo ovom mladom biseru engleskog fudbala i nadamo se da će daleko dogurati.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply