Novi derbi na ostrvu – derbi Flajd Obale

Ove subote po drugi put u istoj ligi igraju Blekpul i Flitvud Taun u tekmi zvanoj “derbi Flajd Obale“ (eng. Flyde Coast derby).

Nisu ni desetine milja u pitanju, Flitvud je samo jednom tramvajskom vožnjom udaljen od Blekpula i njihovi navijači će moći u super raspoloženju putovati na Blumfild Roud.

Razdaljina od Flitvuda do Blumfild Rouda

Razdaljina od Flitvuda do Blumfild Rouda

Jedini takmičarski meč koji su ova dva kluba odigrali bio je u okviru FA Kupa kada su Mandarine slavile sa 5-1, bila je  2012. godina. Flitvudov strelac nije pokupio naslovne strane ali tri godine kasnije o njemu priča cela nacija, reč je o Džejmiju Vardiju, naravno. Ove sezone sastali su se u novembru, Mandarine su dobile 1:0.

Džejmi Vardi u prvom derbiju

Džejmi Vardi u prvom derbiju

Pred taj meč u novembru, Vardi je dao izjavu za oficijalni sajt Flitvuda: „Nadam se da će rezultat u subotu biti drugačiji od onog u Kupu pre par godina. Čim završimo našu utakmicu uvek gledamo rezultate na velikom ekranu i ja uvek tražim rezultat Flitvuda. Moje vreme u tamo je vreme kada su počele da mi se dešavaju dobre stvari, i meni i klubu. Drago mi je da sada uživaju u Ligi 1 i promocija kroz rangove je nešto što sam uvek očekivao da će se desiti u Flitvud Taunu.“

Još jedan napadač Flitvuda je pokupio naslove u poslednje vreme. Reč je o Dejvidu Bolu koji je bio nominovan za FIFA „Puškas nagradu“ za najbolji gol godine zajedno sa Mesijem, Tevezom i drugima.

Dejvid Bol

Dejvid Bol

Gradovi su toliko blizu da se putuje tramvajem, prvi put u istoriji su u istoj ligi. Blekpul je istorijski mnogo veći klub i verovatno nisu mogli ni zamisliti da će im Flitvud Taun biti rival, ali to u subotu neće igrati nikakve uloge.

Prisustvujemo stvaranju istorije, dame i gospodo nastaje derbi Flajd Obale!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply