Premijer Liga – najbolji u aprilu

Premijer Liga dodelila je nagrade za april i to su poslednje mesečene nagrade u ovoj sezoni. Za maj se ne dodeljuju pošto ima jako malo tekmi. Spursi su izdominirali ovaj mesec što se vidi i po nominacijama.

U konkurenciji za najboljeg igrača aprila nominovani su bili:

Kristijan Eriksen (Totenhem Hotspur)

Son Heung-min (Totehnem Hotspur)

Jan Vartongen (Totenhem Hotspur)

Erik Bajli (Mančester Junajted)

Eden Azar (Čelsi)

Serhio Aguero (Mančester Siti)

Kristijan Banteke (Kristal Palas)

NAJBOLJI IGRAČ U APRILU JE SON HEUNG-MIN (TOTENHEM HOTSPUR)

Sonu je ovo druga ovakva nagrada ove sezone nakon što je bio najbolji igrač septembra. Postao je tek drugi igrač koji je to uspeo u Spursima, nakon Kejna, naravno.

Son je u aprilu postigao 5 golova u 4 utakmice  i pomogao svom timu da poveže 6 pobeda. On je u septembru postao prvi Azijat koji je dobio ovu nagradu, a evo sada dobija i drugu.


U konkurenciji menadžera nominovani su bili:

Marko Silva (Hal Siti)

Žoze Murinjo (Mančester Junajeted)

Krejg Šekspir (Lester Siti)

Antonio Konte (Čelsi)

Maurisio Poketino (Totenhem Hotspur)

NAJBOLJI MENADŽER U APRILU JE MAURISIO POKETINO (TOTENHEM HOTSPUR)

Zapravo nije bilo neke dileme s obzirom da je Poketino vodio Spurse do 6 pobeda u nizu u aprilu sa gol razlikom 16-1. U te pobede spada i ona nad najvećim rivalom od 2-0 i posle 1995/96 prvi put završava ispred Arsenala!

Poketino je dobio dve mesečne nagrade prošle sezone i jednu ranije kao menadžer Sautemptona tako da ih sa ovom ima ukupno četiri. On je jedini argentinac koji je dobijao ovu nagradu.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply