Liga Kup – najava 1/2 finala

Stigli smo do ½ finala Liga kupa što znači da su ostala još samo 4 kluba. Ono što je potpuno nenormalno je da je jedan od njih trenutno 9. u Ligi 1!! Siti je branilac trofeja, a oni i Čelsi imaju po 5 Liga kupova, Spursi imaju 4 i Barton je bez ijednog trofeja u svojoj istoriji.
Ovo je raspored polufinalnih utakmica koje nas čekaju u januaru:

8. januar – Totenhem Hotspur – Čelsi – 21h

9.januar – Mančester Siti – Barton Albion – 20.45h

23.januar – Barton Albion – Mančester Siti – 20.45h

24.januar – Čelsi – Totenhem Hotspur – 20.45h

Raspored u engleskoj je toliko zgusnut da sam jutros pisao pregled FA kupa, a odmah posle najavu Liga kupa. Pravo uživanje za nas fanatike. Idemo na analizu parova.

TOTENHEM HOTSPUR – ČELSI

Ovaj Londonski derbi je svakako u centru pažnje u ovom ½ finalu. Ni jednom ni drugom klubu ne trebaju još dve jake utakmice u prepunom prazničnom periodu ali dobili su ih i šta je tu je. Ono što treba i jednom i drugom klubu je ovaj trofej. Jednom ipak malo više. U prošloj kalendarskoj godini su igrali dva puta i oba puta je Totenhem pobedio sa 3-1.

Spursi su u prošlom kolu izbacili svog najvećeg rivala, a kolo pre toga takođe su imali gradski derbi. Njihov put do ½ finala izgledao je ovako: Votford (2-2 na penale), Vest Hem (1-3), a zatim Arsenal (0-2). Njihov poslednji trofej je Liga kup 2008. i Poketino očajnički želi da prekine neugodan niz. Podigao je klub, LŠ igraju svake sezone, napravio mlad i perspektivan tim, samo mu još trofeji nedostaju.

I Čelsi je izbacio jednog velikana na putu do ½ finala, bio je to Liverpul u 1/16 finala. Čelsijev put izgledao je ovako: Liverpul (1-2), Derbi Kaunti (3-2) i Bornmut (1-0). Čelsi nema post u trofejima ni blizu kao njihov protivnik, ali Sariju bi ovo bio prvi trofej u klubu isto kao i Poketinu, tako da nema dileme da će ga želeti jako. Italijan je rekao da je nakon poraza od Spursa 3-1 u novembru tek u svlačionici shvatio koliki je rivalitet kada je video igrače skrhane zbog poraza. Sada će sigurno ići sa najjačom postavom i jedan i drugi.

MANČESTER SITI – BARTON ALBION

Ne sećam se kada sam poslednji put imao ovakav par gde nemam mnogo toga da napišem jer ceo svet zna šta se očekuje, Bože kvota je 1,04!!! Siti je branilac trofeja i osvajao je ovo takmičene 2014., 2016. i 2018. godine. Dakle svake druge parne, a sada je mogućnost da se nađu u finalu izvesna. Bez obzira koju postavu izvede Gvardiola biće veliki favoriti ovde. Siti je ovde stigao preko: Oksford (3-0), Fulam (2-0), a zatim Lester (1-1, na penale).

Barton i Najdžel Klof proživljavaju bajku trenutno jer je klub prvi put u svojoj istoriji u ½ finalu Liga Kupa. To im garantuje dve utakmice sa Sitijem i punjenje kase. Oni su zasluženo ovde jer kad izbaciš 3 kluba iz top 8 u Čempionšipu i jednog premijerligaša, to nije slučajnost. Njihov put izgledao je ovako: Šruzberi (1-2), Aston Vila (1-0), Barnli (2-1), Forest (3-2) i Midlzbro (0-1). Heroj ovog podviga je, osim naravno menadžera Klofa, je Džejk Hesket koji je svojim golovima srušio Forest i Midlzbro. Dečko je inače na pozajmici iz Sautemptona.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply