Liga 1 – pregled 44. kolo

Neverovatno da smo imali 44. kolo u kome se ništa nije rešilo, niko nije izborio promociju i niko nije ispao. To govori mnogo o tome koliko je liga izjednačena i zanimljiva. A i dalje 4 kluba imaju po utakmicu manje i one će biti odigrane sredinom sledeće nedelje.

Luton je ispustio pobedu u 93. minutu protiv Donsa koji su se vratili iz mrtvih. Kolins je povećao svoj saldo na 24 gola i skoro sigurno će biti prvi strelac. Realno im treba još 3 boda, a imaju Barton u gostima i Oksford kući, jer imaju i najbolju gol-razliku. Barnsli je na 3 poena iza, a u ponedeljak su pregazili Plimut. Cele sezone nemaju poraz kući i još samo imaju Blekpul ovaj vikend da ostanu neporaženi. Do sada su to uspeli dva puta u istoriji i oba puta su prošli u sligu više. U poslednjem kolu gostuju Bristol Roversima. Više se plaše da Portsmut pobedi u Sanderlendu i tako ih pretekne zbog te utakmice manje.

Pompiji su pobedili Koventri sa 2-1 i to iz preokreta golom stare kajle, Breta Pitmana. Nakon gostovanja Sanderlendu imaju dve kući (Piterboro i Akrington) tako da bi ta utakmica mogla rešiti sve. Jedan od ova dva velika kluba će u plej-of sigurno, a možda i oba. Crne Mačke su remijem sa Piterborom smanjile svoje šanse. Pošsi se nisu da li jer jure poslednje plej-of mesto, a Donkaster sa dva vezana poraza dopušta da ih dostignu ako dobiju zaostalu utakmicu. Problem za Piterboro je što je ta zaostala u Portsmutu, gde nisu favoriti nipošto.

Oko opstanka ludilo. Ročdejl dobija drugu u nizu i 3 od 4 poslednje sa 1-0 i zakucava opstanak. Akrington u utorak pobeđuje u Donkasteru, na opšte iznenađenje, i takođe dobacuje do 51 poena. Pobedu je upisao i Vikomb i došao do 50 poena, što bi vrlo verovatno moglo biti dovoljno, a pao je Volsol. Sedlersi su sada u vrlo teškoj poziciji i lično im ne dajem nikakve šanse da opstanu. Morali bi dobiti preostale dve Piterboro (kući) i Šruz (gosti). Sautend je upisao pobedu nad Bartonom i pobegao iz opasne zone, gde je upao Skantorp. Donsi su 4. remijem u nizu sada na poen od sigurnosti, a imaju još Vikomb (kući) i poslednjeplasirani Bredford (gosti).

Portsmut – Koventri Siti 2:1 (Nejlor 66′, Pitman 83′ – Hivula 9′)

Sautend Junajted – Barton Albion 3:2 (Manton 18′, Ban 48′, Dieng 77′ – Brejford 60′, Harnes 86′)

Blekpul – Flitvud Taun 2:1 (Spiring 31′ pen., Delfuneso 90+4′ – Evans 37′)

Bredford Siti – Džilingem 1:1 (Melor 10′ – Hanlan 53′)

Bristol Rovers – Ročdejl 0:1 (Hamilton 82′)

Čarlton Atletik – Skantorp Junajted 4:0 (Dijkstel 24′, Aribo 57′, Vetokele 63′, Tejlor 66′)

Piterboro Junajted – Sanderlend 1:1 (Goden 90+1′ – Pauer 87′)

Plimut Argajl – Barnsli 0:3 (Vudrou 15′, Braun 21′, Movat 28′)

Šruzberi Taun – Oksford Junajted 2:3 (Norburn 17′ pen., Doherti 40′ – Vajti 6′ 72′ 78′)

Vikomb Vonderers – Volsol 1:0 (MekKarti 54′)

Luton Taun – Vimbldon 2:2 (Li 8’, Kolins 39’ – Pigot 28’, Sedon 90+3’)

Donkaster Rovers – Akrington Stenli 1:2 (Endrju 90’ – MekKonvil 17’, Smajt 44’)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply