Čempionšip – pregled 45. kola

Još samo jedno kolo do kraja! Uzbudljivo će biti do poslednjeg zvižduka, ovo kolo je samo produžilo neizvesnost do samog kraja.

Kolo su u petak otvorili Fulam i Sanderlend, a Crne mačke su propisno namučile Fulam kojem su bitni svi bodovi do kraja. Sanderlend je pružio maksimum ali jasno je bilo da su Beli objektivno bolja ekipa. Jedina razlika bila je u pritisku koji je Fulam osećao a Sanderlend ne.

Fulam je prenoćio na vicešampionskom mestu ali već sutradan se Kardif vratio na svoje mesto savladavši nezainteresovani Hal sa dva gola Morisona. Tigrovi su prebrinuli opstanak i sada se razigravaju igrači koji su tokom sezone bili u drugom planu. Kardif je tako blizu povratka u PL, neverovatan obrt s obzirom da ih je Nil Vornok pre godinu i po dana preuzeo da bi ih spasao borbe za opstanak!

Ves Hulahan se oprostio od svog Kerou Rouda sa po jednim golom i asistencijom. Ves je nedavno objavio da će nakon isteka ugovora na leto napustiti Norič i tako staviti tačku na svoju karijeru u dresu Kanarinaca nakon čitave decenije. Hodajuća legenda Noriča se na lep način oprostila od domaćih navijača. Videćemo da li će objaviti na leto kraj karijere ili će potražiti novi izazov.

I za kraj – apsolutni haos u borbi za opstanak!

Pre samo tri kola svi smo prežalili Sanderlend i Barton Albion, jedne opravdano ali oko drugih smo grdno pogrešili. Najdžel Klof i ekipa proigrali su kada je najbitnije i porazili su direktne konkurente za opstanak kojima bi bod iz ove perspektive bio velik kao kuća.  Bolton je sebe bacio u crvenu zonu i moraće vaditi kestenje iz vatre u poslednjem kolu.

Oli MekBerni vodi Barnsli do opstanka! Rešeta od zimskog prelaznog roka i drži Tajkse u životu. Svojom građom i pokretima izgleda kao malo niža verzija Pitera Krauča ali pokazuje da ima njuh za gol. Ukoliko bi i u poslednjem golu zatresao mrežu i ostavio Barnsli u ligi, nema sumnje da bi stekao kultni status među navijačima

Ostalo je jako malo do kraja,a goreće u poslednjem kolu! Uživajte!

 

Fulam 2 : 1 Sanderlend (Piazon 45′, Mitrović 76′, – Asoro 28′)

Vulverhempton Vonderers 0 : 0 Šefild Venzdej

Šefild Junajted 0 : 1 Preston Nort End (Braun 57′)

Reding 0 : 4 Ipsvič Taun (Vegorj 71′, Spens 79′, Sir 90+1′, Konoli 90+2′)

Kvins Park Rendžers 3 : 1 Birmingem Siti (Oseji-Semjuel 29′, Čer 70′, Smit 90+1′ – Adams 28′)

Notingem Forest 0 : 0 Bristol Siti

Norič Siti 2 : 1 Lids Junajted (Hulahan 45′, Marfi 69′ – Filips 39′)

Hal Siti 0 : 2 Kardif Siti (Morison 32′, 80′)

Barton Albion 2 : 0 Bolton Vonderers (Akpan 28′, Ejkins 36′)

Barnsli 2 : 0 Brentford (Mur 11′, MekBerni 51′)

Aston Vila 1 : 1 Derbi Kaunti (Graban 84′ – Džerom 14′)

Midlzbro 2 : 0 Milvol (Asombalonga 11′, Hoson 66′)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply