Čempionšip – pregled 35. kola

Snežna oluja je pogodila Čempionšip jače nego očekivano. Prvobitno je najavljeno da će samo 3 utakmice biti odložene zbog oluje “Zver s Istoka” kako su je prozvali Englezi, međutim na dan odigravanja utakmica taj broj se duplirao. Bez obzira na to, imali smo šta da vidimo i u ovih 6 preostalih utakmica.

U petak uveče dok su se vršile inspekcije ostalih terena, Riversajd je prošao taj test i Midlzbro je ugostio Lids i potopio im i najmanji tračak nade koji su imali da bi mogli u plej of. Bamford je odigrao sjajnu utakmicu i sa het trikom bio igrač utakmice. Adama Traore je takođe imao odličnu utakmicu i mislim da ćemo ga od sledeće sezone gledati u PL, pitanje je samo da li dres Midlzbroa ponovo ili neki drugi.

Notingem Forest je u subotu zabeležio drugu pobedu za redom i produžio niz bez poraza u ligi na 4 utakmice. Kolateralna šteta dobre forme Šumara u poslednje vreme je Stiv Koteril koji je dobio otkaz nakon ove utakmice. Imao je u jednom trenutku sezone bljesak kada se činilo da stvari napokon dolaze na svoje ali ovo mu je bio peti poraz za redom u ligi i Birmingem je ponovo u zoni ispadanja tako da je ovo bio pravi trenutak za promenu. Na njegovo mesto doveden je Geri Monk čije dovođenje je podelilo navijače, videćemo kako će se snaći u ovako delikatnoj situaciji.

Fulam nastavlja da gazi i to direktne rivale u borbi za promociju! Sjajna forma cele ekipe a tome se priključio i Mitrović koji je treći put za redom bio strelac za Bele iz Londona. Sesenjon igra neverovatno i prosto je teško za poverovati da ovaj momak još nema ni 18 godina! Koliko je skrenuo pažnju na sebe svojim partijama za Fulam govori činjenica da se  javnosti šuška da Geret Sautgejt bi trebalo da mu pruži šansu u A reprezentaciji.

Kraći pregled nego inače ali nikako manje vredan, uživajte!

Midlzbro 3 : 0 Lids Junajted (Bamford 31′, 36′, 68′)

Notingem Forest 2 : 1 Birmingem Siti (Loli 6′, Keš 79′ – Morison 87′)

Milvol 1 : 1 Sanderlend (Hačinson 69′ – Oviedo 29′)

Derbi Kaunti 1 : 2 Fulam (Hadlston 68′ – Mitrović 10′, Sesenjon 22′)

Bristol Siti 4 : 0 Šefild Venzdej (Rid 13′, 35′, 62′, Braunhil 43′)

Bolton Vonderers 1 : 3 Preston Nort End (Bivers 12′ – Barkhajzen 53′, Megvajer 77′, 90+2′)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply