Čempionšip – pregled 30. kolo

Nekako ne mogu da se otmem utisku da je Čempionšip neverovatno izbalansiran ove sezone. Bez obzira na to koliko velika prednost ili zaostatak u ovoj sezoni, čini se da je uvek moguće stići to.

Bolton je najbolji primer za to. Prvih 11 kola bez pobede a sada pobeda nad Bristolom golčinom Samija Ameobija. Trenutno su van opasne zone i ako nastave ovako, nema brige za opstankom.

Sanderlend je sigurno napravio dobar potez dovođenjem Kolmana, međutim ne mogu se godine lošeg rada izbrisati za 2 meseca. Ipsvič je na suvi kvalitet dobio Sanderlend iako ga nema nešto preterano. Individualne greške i nedostatak borbe i želje koštaju Sanderlend papreno ove sezone.

Birmingemu je odjednom proradio napad. Još uvek su najslabiji napad lige ali 3 pobede u prethodnih 5 utakmica omogućili su izlazak iz crvene zone. Međutim ovo kolo ipak više imaju da zahvale katastrofalnom Venzdeju. Sove su u odnosu na očekivanja možda najviše podbacile ove sezone od svih klubova. Bezidejno, bezvoljno, nezainteresovano. Prva dva gola koja su primili su čista komedija.

Tomas Kristijansen dobio je otkaz u Lidsu nakon niza loših rezultata a kap koja je prelila čašu bio je ubedljiv poraz od Kardifa na Eland Roudu. Zasluženo i očekivano, jednostavno nije ispalo kako su se nadali iako je na početku obećavalo. Lids je ciljao plej of mesta ove sezone a u ovom trenutku se ona čine poprilično daleko.

Valja napomenuti da Aston Vila i Fulam nastavili su sa svojim sjajnim serijama pobeda. Od Vile se na kraju krajeva i očekivalo to ali Fulam je na putu da ponovo prošlogodišnji plasman. Imaju čak 8 pobeda u poslednjih 10 utakmica u ligi što je neverovatno.

Za kraj ostavljamo magiju Vukova. Ubedljivo su prvi, najbolja odbrana, najbolji napad i povrh svega toga igraju fudbal koji je milina gledati. Drugi gol je jednostavno za udžbenike.

Čempionšip magija, uživajte!

 

Bolton Vonderers 1 : 0 Bristol Siti (Ameobi 71′)

Sanderlend 0 : 2 Ipsvič Taun (Garner 35′, Metjuz (a.g.) 45+1′)

Šefild Venzdej 1 : 3 Birmingem Siti (Žoao 54′ – Dejvis 8′, Hota 21′, 45+5′)

Reding 0 : 2 Milvol (Bakuna (a.g.) 70′, Gregori 73′)

Kvins Park Rendžers 1 : 0 Barnsli (Skoven 48′)

Preston Nort End 2 : 1 Hal Siti (Kaningem 36′, Braun (pen.) 45+1′ – Bouven 29′)

Norič Siti 1 : 0 Midlzbro (Trajbul 44′)

Lids Junajted 1 : 4 Kardif Siti (Bamba (a.g.) 70′ – Paterson 9′, Hojlet 41′, Paterson 45+5′, Pilkington 88′)

Fulam 2 : 0 Notingem Forest (Piazon 67′, Johansen 90′)

Derbi Kaunti 3 : 0 Brentford (Hadlston 30′, Džerom 34′, Vidra (pen.) 90+2′)

Aston Vila 3 : 2 Barton Albion (Hogan 33′, Adoma 65′, Griliš 88′ – Elmohamadi (a.g.) 71′, Bojs 90+2′)

Vulverhempton Vonderers 3 : 0 Šefild Junajted (Neves 5′, Žota 30′, Kavaleiro 76′)

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply