Čempionšip – nagrade za avgust

Prvi mesec takmičenja je prošao, a dobili smo i pobednike nagrada za avgust. Poseban razlog za zadovoljstvo i ponos imaju u Lidsu, jer su Marselo Bijelsa i Kemar Ruf proglašeni za menadžera i igrača meseca.

Argentinac je sjajno započeo karijeru na klupi giganta sa Eland Rouda koji je pod njegovim vođstvom ostvario 4 trijumfa uz 2 remija na uvodnih 6 utakmica. Momci iz Jorkšira su na deobi čelne pozicije sa Midlsbroom i čini se da san o povratku u Premijer ligu nikada nije bio realniji. Videćemo da li će ova sezona biti talična, a ako se po jutru dan poznaje…

Nagrada za igrača meseca otišla je u ruke Kemara Rufa, koji je sa 4 gola i 2 asistencije bio jedan od fudbalera koji su nosili Lids ka vrhu tabele. On je po uručenju trofeja istakao koliko njemu, ali i celoj ekipi prija saradnja sa novim šefom struke i da je Bijelsa mnogo uticao na svaki segment njihove igre. Nema šta, atmosfera u Junajtedu trenutno je na veoma visokom nivou. Ruf je uspeo da u senku baci i skupoceno pojačanje Patrika Bamforda koji je uprkos velikom obeštećenju trenutno u ulozi rezerviste, i ne deluje da će uskoro moći da ugrozi svog saigrača za mesto prvog napadača.

Nagrada za najlepši gol meseca još nije dodeljena, ali će po svemu sudeći ubedljivu pobedu odneti volej Berija Banana za trijumf Venzdeja nad Milvolom:

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply