Premijer Liga – transferi u zadnji čas

Kao i uvek vrlo zanimljiv prelazni rok u Engleskoj, rekord je oboren potrošeno je 870 miliona funti. Za to je najviše zaslužan Mančester Siti sa svojih 158,5 miliona dok su ubedljivo najmanje potrošili Svonsi (9,55), Arsenal (10), Norič (10) i Everton (13,95). Naveći broj igrača doveo je Votford čak 15, a najmanji Arsenal samo jednog (Čeha). Još jednom se pokazala finansijska nadmoć Engleskih klubova sa ukupno potrošenih 870 miliona prate ih Italija sa 405 miliona, Španija sa 400 miliona, Nemačka 290 i Francuska sa 220 miliona funti. Ova razlika će se po svemu sudeći sve više povećavati s obzirom da će engleski klubovi od sezone 2016/17 dobijati 5,136 milijardi funti umesto sadašnjih 3,018 od tv prava. Ovo su transferi poslednjeg dana prelaznog roka.

Antoni Martial iz Monaka u Mančester Junajted (36m može da se popne do 58m)! Van Gal je posle poraza u Svonsiju rekao da neće praviti panične kupovine. Nama ovo izgleda kao definicija panične kupovine. Najverovatnije da ga on i nije želeo ali ga je sportski direktor doveo da bi smirili navijače i opravdali se jer ovoliki novac za ovog momka je besmislen. Junajtedu treba špic sada odmah ove sezone da izvuče 20 golova, a ne dugorčni plan i momak kome treba da se privikne i koji još napreduje i još nije konstantan (kao i većina u tim godinama). Da ne bude zabune mi smatramo da je on talentovan momak jednostavno ovo što se sad očekuje od njega sa ovom cenom jednostavno nije fer.

Velika očekivanja od mladog Martiala imaju navijači Junajted

Velika očekivanja od mladog Martiala imaju navijači Junajted

Virdžil van Dijk iz Seltika u Sautempton (11,5m) je saga koja se provlači celo leto i konačno je dobila svoj epilog, ne znam što su čekali do poslednjeg dana. Od kako je Alderveld otišao Jošida je preuzeo mesto u prvoj postavi. Mi nikako nismo fanovi Japanca i smatramo da nema kvalitet da igra u PL pa nam je ovo sasvim logičan potez.

Holanđaninu će pisati Virdžil na dresu umesto Van Dijk

Holanđaninu će pisati Virdžil na dresu umesto Van Dijk

Mihail Antonio iz Notingem Foresta u Vest Hem (7m). Jedan od igrača kojeg jedva čekamo da vidimo u PL. Gledali smo ga dosta u Čempionšipu i ima kvalitet, biće vrlo zanimljivo kako će sve to Bilić uklopiti. Antonio je dobio i konkurenciju u vidu Nikice Jelavića iz Hal Sitija (2m može narasti do 3m), koga Bilić dobro poznaje iz svoje reprezentacije. Ves Hem je bio najvredniji klub poslednjeg dana pa je dodao svom timu još i Aleksa Songa iz Barselone i Viktora Mozesa iz Čelsija koji su na pozajmicama dok su Meta Džervisa pustili u Norič na pozajmicu.

Jedva čekamo da vidimo Antonia u PL

Jedva čekamo da vidimo Antonia u PL

Nejtan Dajer je izgubio mesto u Svonsiju pa ga je Lester ugrabio na sezonsku pozajmicu. I Glen Marej nije više standardan u Palasu pa je prešao u Bornmut za 4 miliona funti. Trešnjice se ipak nisu dokopale Grabana pa je ovo bio plan b. Takođe su doveli Tomasa Andradea (River Plejt) i Džoa Beneta (Aston Vila) na pozajmice.

Nejtan Dajer je sada sa Lisicama, biće čudno videti ga u plavom dresu

Nejtan Dajer je sada sa Lisicama, biće čudno videti ga u plavom dresu

Everton se dokopao Arona Lenona (Totenhem) i Ramira Funes Morija (River Plejt, 9,5 milona) i to nije sve što su želeli ali to je sve što su uspeli da urade.

Aston Vila je dovela 3 pojačanja na zadnji dan i to Džoleona Leskota (VBA 2m), Matiju Sarkića (Anderleht) i na pozajmicu Tijaga Iljorija (Liverpul).

Murinjo je uzeo Papi Đilobodija (Nant, 2,7m) i Majkla Hektora (Riding), a Votford Obi Ularea (Klub Briž), Adlen Guedira (Kristal Palas) i Viktor Ibarbo (Roma).

Novo - staro lice u Premijer Ligi - Aleks Song

Novo – staro lice u Premijer Ligi – Aleks Song

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply