Menadžerski transferi do 1. juna

Menadžerska vrteška radi punom parom pa ćemo vas svakih par dana izveštavati o novostima. Evo šta se desilo u poslednjih 10-ak dana.

Šta napisati što već niste čuli o tome kako je Žoze Murinjo (53) preuzeo Junajted? Očekujemo da ova ekipa odjednom postane konkurentna za sve trofeje sledeće sezone. Ipak mišljenja su podeljena, i navijača i nekih legendi Junajteda. Pre svega bilo je mnogo ljudi koji su se nadali da će Gigs preuzeti Crvene Đavole i razočarani su zbog toga. Neki su razočarani jer ne žele da vide Murinjov stil igre u Junajtedu, među njima su i Erik Kantona i Dvajt Jork. Druga strana je prezadovoljna i govori kako konačno Fergi ima naslednika i kako se klub vraća na staze stare slave. Koje je vaše mišljenje o Posebnom u Junajtedu?

Žoze Murinjo

Žoze Murinjo is back!!

Novi menadžer Derbi Kauntija je Najdžel Pirson (52)! Nakon odlaska iz Lestera Pirson je bio bez posla, eto tačno jednu sezonu. Ovnovi šta god da urade ne mogu u PL bar tako se čini. Videćemo da li će bivši menadžer Lisica biti “pogodak”. Ima iskustva u uvođenju kluba u Premijer Ligu, a ako pripreme budu na Tajlandu može svašta da se desi. Šalimo se malo, srećno Najdžele nadamo se bar plej-of sledeće sezone.

Najdžel-Pirson

Pirson sa nekim momkom kojeg je progurao u prvi tim

Džon Šeridan (51) je novi menadžer Nots Kauntija! U sezoni koja je upravo završena Šeridan je uradio sjajan posao. Prvo je u oktobru preuzeo Njuport Kaunti od Terija Bučera i sa timom koji je bio predodređen da ispadne pravio dobre rezultate i uvek ih držao daleko od zone ispadanja. Zatim je u januaru postao menadžer Oldam Atletika  po drugi put u svojoj karijeri. Iako su konstatno bili u opasnoj zoni uspeo je da dovede brod u mirne vode i završi kao 17. daleko od mesta koja vode u Ligu 2. Sada preuzima posrnulog velikana, Nots Kaunti, koji je završio kao 17. ali u ligi ispod Oldama. Svrake iz Notingema već dugo lutaju od menadžera do menadžera i kao nezadovoljna tinejdžerka nikako da pogode onog pravog. Da li je Džon Šeridan taj? Što se nas tiče ovo bi mogao biti pun pogodak.

Džon Šeridan

Džon Šeridan ide bez straha u novi izazov

Reding je otpustio Brajana MekDermota (55) posle samo 5 meseci njegovog drugog mandata u klubu. Vrlo čudna i iznenađujuća odluka uprave kluba iz Berkšira. U svom prvom mandatu koji je trajao 4 godine MekDermot je uspeo da ih uvede u Premijer Ligu. Upravo zato smo očekivali da će i sada dobiti vremena da složi kockice u klubu, a i došao je na pola sezone ništa veliko i nije mogao da promeni. Uprava priča o velikim ambicijama, pominje se dolazak Japa Stama. Videćemo šta će biti od svega toga.

Brajan MekDermot

Brajan MekDermot ponovo traži posao

Roteram je nakon rastanka sa Nilom Vornokom našao novog menadžera i to u Škotskoj. Reč je o Alanu Stabsu (44) koji je vodio Hibernijan. Klubovi se su dogovorili oko naknade iako je na startu škotski klub odbijao pregovore. Bivši igrač Evertona je sa Hibernijanom osvojio prvi trofej u 114 godina istorije kluba ali mu je izmakla promocija u viši rang. Svakako je uradio sjajan posao u svom prvom menadžerskom mandatu. Videćemo kako će se snaći u Čempionšipu ovaj bivši štoper Evertona, Seltika, Sanderlenda i Bolton Vonderersa.

Alan Stabs

Alan Stabs ima prvi menadžerski posao u Engleskoj

Šta se dešava u Lids Junajtedu?? Otkaz je dobio i Stiv Evans (53) koji je preuzeo klub u oktobru nakon Uve Roslera. Mada, za standarde predsednika Lidsa, Masima Ćelinija, ovo je dug staž jednog menadžera. Nakon što je čuo da je njegov predsednik ponudio njegov posao Karlu Robinsonu iz MK Donsa, Evans je tražio objašnjenje o svojoj budućnosti u klubu. Usledio je otkaz. Karl Robinson je odbio posao u Lidsu iako vodi klub iz lige niže. Potpuno ga razumemo, naravno, ko bi želeo da radi na mestu gde svaki čas možeš dobiti otkaz. Ćelino je zatim prišao Bristol Roversu da bi pregovarao sa Derelom Klarkom ali glatko je odbijen. Evans se već povezuje sa upražnjenim mestom u Hibernijansu, a šuška se da bi novi menadžer Lids Junajteda mogao biti Geri Monk, koji nema posao od decembra.

Menadžer Roterama, Stiv Evans, ispunjava pbećanje nakon izborenog opstanka u ligi

Da li je Škotska sledeća destinacija za Evansa?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply