Liga 1 i Liga 2 – presek transfera (8.1.2017)

PRESEK TRANSFERA LIGE 2

Nije bilo preterano mnogo i zvučnih transfera u dosadašnjem delu prelaznog roka u Ligi 1. Definitino najveći i najzvučniji je odlazak mladog Ademole Lukmana (19) iz Čartlon Atletika za 11 miliona funti u Everton. Pored njega klub je ostao i bez levog beka Morgana Fox-a, otišao u Šefild Venzdej. Kao njegova zamena je doveden mladi Luis Pejdž iz Vest Hem uz njega je došao i Džejk Forster Kaski, mladi reprezentativac Engleske i bivši član Brajtona.

Zvezda ovog prelaznog roka za sada Ademola Lukman

Zvezda ovog prelaznog roka za sada Ademola Lukman

MK Donsi nisu nikog doveli a ostali su bez Samira Karutersa, otišao u Šefild Junajted i Rajana Kolklofa vratio se u matični klub Vigan (vraćen sa pozajmice). Bredford je doveo mladog napadača Aleksa Džonsa (22), koji je prvi deo sezone nastupao odlično za Port Vejl (postigao je 9 golova) kao pozajmljeni igrač Birmingema, cena transfera nije nazančena a ugovor je potpisan na dve i po godine. Koventri se malo pojačao, izgleda su shvatili da sa ovom trenutnom ekipom teško da mogu da obezbede opstanak. Doveli su iskusnog napadača Barton Albiona, Stjuarda Bevona i veznjaka Kaluma Rajlija (obojica došli kao deo transfera Marvina Sordela u Barton), potpisali iskusnog Kevina Folija (32) iz Čarltona i Nejtana Klarka (33) iskusnog štopera iz Bredforda. Ročdejl je otkupio Kejta Kina (30), koji je prvi deo sezone bio na pozajmici iz Kembridža. Radi se o univerzalcu koji može da pokriva više pozicija u timu, preko bekovskih do svih u veznom redu. Piterboro je nastavio sa praksom da dovodi napadače iz nižih liga. Početkom godine potpisali su Džuniora Moraisa (21) napadača iz šestoligaša Sent Elbansa (kod njih u prvom delu sezone postigao 12 golova). Pored njega su doveli Dominika Bola na pozajmicu, bivšeg omladinca Totenhema, kog je letos kupila ekipa Roterama a i mladog Norvežanina Martina Samuelsona na pozajmicu iz Vest Hema. Samuelson ima samo 19 godina, prošle sezone je već bio u Piterboru na pozajmici i trener Meken ga dobro poznaje, prvi deo ove sezone je bio u Blekburnu ali nije previše igrao. Pored ti silnih transfera su i dobro zaradili, prodajom Portugalskog štopera Rikarda Santosa u Barnet za 120,000 funti. Dogovorili su sa Totenhemom da produže pozajmicu sa golmanom Lukom Megijem do kraja sezone.

Bari igra očajno a pored toga imaju i velikih problema sa povredama, tako da su im pojačanja neophodna. S tim su doveli četvoricu igrača do sada od toga trojicu štopera Kameruna Bardžesa (21) iz Fulama na pozajmicu, prvi deo sezone bio u Oldamu, Tajrona Mura (19) iz Bristol Sitija i Risa Brauna (25), brata Vesa Brauna, na pozajmicu iz Šefild Junajteda. Pored njih došao je i krilni igrač Džek Mekret (25) iz petoligaša Maklsfilda. Saunted Junajted je doveo bivšeg omladinca Vest Hema, krilo Zevona Hajnsa (27) kao slobodnog igrača a bez obeštećenja su pustili štopera Jakuba Sikolika u Plimut. Flitvud Taun je doveo napadača Aleksa Rida (21) iz sedmoligaša Rašal Olimpika. Veznjak Karli Kolket (20), koji je za Bristol Rovers odigrao 17 utakmica u prvom delu sezone, vratio se u svoji matični klub Čelsi. Nortempton je pustio Lousona Deata u Luton, člana šampionske generacije od prošle godine, koji se nije naigrao ove. A doveli su na pozajmicama krilo Grega Vajlda (25) iz Milvola i zadnjeg veznog Kristala Palasa, Haramu Boatenga (20), obojica su bili saigrači prošle sezone u Plimutu.

Jedan od razloga pada Port Vejla - Aleks Džons

Jedan od razloga pada Port Vejla – Aleks Džons

Šruzberi je bio dosta aktivan za sada. Pojačali su se trojicom, došli su krilo Aleks Rodman iz Nots Kauntija, potpisao ugovor na godinu i po, napadač Fredi Ladapo iz Palasa na pozajmicu, prvi deo sezone bio u Oldamu i štoper Aristote Nsila, koji je letos iz Grimzbija (gde je satađivao sa Polom Herstom) prešao u Hartlpul. Entoni Šarčević je raskinuo ugovor sa klubom. Skantorp se pojačao poznatim napadačem Boltona i Vigana, Krejgom Dejvisom (30), koji je potpisao ugovor do kraja sezone.

Pored igračkih bilo je trenerskih promena. Džilingem je otpustio bivšeg štopera Totenhama i trenera Njuport Kauntija, Džastina Edinburga, kao njegovu zamenu su angažovali Eidrijana Pinkoka, bivšeg igrača Džilingema, koji je u maju dobio otkaz u Forest Grinu. Česterfild je otpustio Denija Vilsona zamena još nije dovedena. Na klupi Port Vejla se još uvek nalazi privremeno rešenja Majk Braun.

 

PRESEK TRANSFERA LIGE 2

Barnet je bio dosta aktivan na tržištu. Doveli su Portugalskog štopera Rikarda Santosa (21) iz Piterboro Junajteda za 120,000 funti, napadača Simeonea Akinolu (24) iz petoligaša Brejntrija za oko 50,000 futnti, veznog igrača Dena Svinija (22) iz Mejdstouna i levog beka Davida Tutondu (21) iz mladog tima Kardifa. Sem Todžvel, Bondž Ngala i Gavin Hojt su u paketu otišli kod bivšeg trenera u Istli za oko 100,000 futni.

Rikardo Santos gađa plej-of mesta sa Barnetom

Rikardo Santos gađa plej-of mesta sa Barnetom

Kembridž je otpustio odbrambenog igrača Eliota Omozusija (28), koji je prošlog leta stigao kao pojačanje ali zbog brojnih povreda dosta vremena je proveo van terena. Čeltenam Taun je doveo mladog Engleskog napadača Italijaskog porekla Davidea Di Đirolama (21), koji je letos iz Šefild Junajteda prešao u Bristol Siti, na pozajmicu do kraja sezone. Kolčester je potpisao štopera Džermejna Grandisona (26), koji je bio slobodan igrač nakon što je početkom sezone raskinuo ugovor sa Šruzberijem.

Donkaster je uzeo mladog veznog fudbalera Konora Granta (21) na pozajmicu do kraja sezone iz Evertona i 23-šnjeg napadača Alfija Meja iz osmoligaša Hajt Tauna, gde je za godinu i po dana na 67 utakmica postigao 49 golova, ugovor je potpisao na dve i po godine. Grimzbi Taun je potpisao napadača Adija Jusufa (24) iz Mensfilda, nakon što je on raskinuo ugovor sa njima, investicija koja je odmah počela da se isplaćuje obzirom da je Jusuf već na svoja prva dva meča postigao dva gola. Drugo pojačanje je Škotski odbrambeni igrač, Gavin Ganing (25), bivši omladinac Blekburna, koji je došao iz Mortona nakon što mu je istekao kratkoročni ugovor koji je potpisao početkom sezone.

Adi Jusuf se već isplaćuje Grimzbiju

Adi Jusuf se već isplaćuje Grimzbiju

Hartlpul je ostao bez štopera Aristotea Nsilu, koju je otišao kod svog bivšeg trenera u Šruzberi a doveli su levog beka Šona Kavana (21) na pozajmicu iz Fulama. Luton se pojačao veznim fudbalerom šampionske generacije Nortemptona, Lovsonom Deatom (21), igrač koji je prošle sezone u Nortemptonu odigrao čak 39 utakmica. Ugovor je potpisan na godinu i po dana uz mogučnost produženja na jos 12 meseci. Pustili su štopera Marka Obrajana na pozajmicu u Njuport Kaunti do kraja sezone. Stiv Evans u Mensfildu je započeo rekonstrukciju tima, doveo je četvroricu novih igrača. Od Šefild Venzdeja je uzeo golmana Džejka Kina (25) na pozajmicu do kraja sezone, a od drugog Šefilda veznjaka Bena Vajtmana (20), iz Nortemptona je došao venjak Džoel Bajram (30) bez obeštećenja i doveden je napadač Žoan Arkin iz Sirijanske, klub je ostao bez već pomenutog Adija Jusufa. Morkamb je ostao bez krilnog igrača Toma Barkhauzena (23), otišao u Preston, ali ugovor je bio potpisan još novembra meseca.

Plimut je doveo štopera Jakuba Sikolika (23) iz Sautenda kao slobodnog igrača i napadača Nejtana Bliseta (26) iz petoligaša Torkija za sumu od 15,000 futnti. To su ujedno bile i prve pare koje je Plimut potrošio na dovođenje nekog igrača još od 2012. godine. Portsmut je doveo mladog krilnog napadača Džamala Louva (22) iz šestoligaša Hempton & Ričmond Boroua, ugovor sa njim je sklopljen još tokom oktobra meseca. Louv je u prvom delu sezone za Hempton postigao 15 ligaških golova i svakako je igrač na koga treba obratiti pažnju.

Njuport Kaunti je bio daleko najaktivniji od svih klubova, potpisali su čak šestoricu igrača. Iskusni napadač Kreig Rid (31) je došao iz Gloučestera, svojevremeno je trener Njuporta Vestli platio za njega 100,000 funti kada ga je dovodio u Stivenidž, štopere Dejvida Pajpa (33) na pozajmicu iz Istlija, Sida Nelsona na pozajmici iz Milvola i Marka Obrajana (24) iz Lutona te napadače Arona Vilijamsa (23) iz Piterboroa i Dženaja Gordona (21) na pozajmicu iz Vest Hema. Najveći gubitak je odlazak napadača Risa Hilija u Kardif, njihovog najboljeg strelca, nakon što mu je istekla pozajmica.

Nots Kaunti je otpustio trenera Džona Šeridana, posle serije od 8 uzastopnih poraza. Kao privremeno rešenje postavili su bivšeg igrača Lidsa i Mančester Junajteda, Alana Smita. Kru Aleksandra je smenila trenera Stiva Dejvisa posle serije loših rezultata, Dejvis je na klupi Krua bio 5 godina. Na klupi Barneta se još uvek nalazi privremeno rešenje Rosi Ejms.

Gevin Hojt je bio Arsenalova nada sada brani boje Istlajga u Konferenciji

Gevin Hojt je bio Arsenalova nada sada brani boje Istlajga u Konferenciji

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply