Kardif ima novog menadžera

Plave ptice iz glavnog grada Velsa će od naredne sezone imati novog menadžera i to dosadašnjeg trenera u klubu Pola Trolopa (43).

Rasel Slejd (55) je završio sezonu na odličnom 8. mestu, međutim u dogovoru sa upravom on će zauzeti neku drugu funkciju u klubu a svoje mesto prepustiti Trolopu. Slejd je uradio dobar posao i nije nam baš najjasnija odluka uprave Kardif Sitija. Osim toga ima pravi menadžerski pedigre. Bio je menadžer godine u Ligi 1 sa Jeovilom u sezoni 2006/07 i istu nagradu u istoj ligi je pokupio sa Lejton Orientom 2013/14.

rasel-slejd

Rasel Slejd ipak ostaje u taboru Kardifa

Pol Trolop je Velšanin rođen u Svindonu gde je i započeo fudbalsku karijeru. Igrao je u veznom redu i nije napravio prebogatu fudbalsku karijeru. Najveći trag ostavio je u Fulamu od 1997. do 2002. godine i u Nortemptonu nešto kasnije. Odigrao je i 9 utakmica za reprezentaciju Velsa.

Već 2005. kao član Bristol Roversa postao je igrač/menadžer i svoju prvu sezonu zavrršio je na solidnom 12. mestu u Ligi 2. Već sledeće sezone preko plej-ofa domogao se Lige 1 i bio u finalu Trofeja Fudbalske Lige gde je izgubio od Donkastera. U to vreme već je prestao da igra i posvetio se samo vođenju tima. U sezoni 2007/08 doveo je Roverse do sigurnog mesta u sredini Lige 1 i čak do 1/4 finala FA Kupa što je rekord kluba postavljen pre 50 godina. Iako je od Pirata napravio sigurnog člana Lige 1 otpušten je u decembru 2010. nakon što je klub upao u opasnu zonu.

trolop-i-hjuton

Trolop i Hjuton u Noriču

Zanimljivo je da se nakon odličnog menadžerskog posla zaposlio kao trener prvog tima u Birmingem Sitiju gde je radio sa Krisom Hjutonom. Nakon što je Hjuton prešao u Norič Siti, Trolop je prešao sa njim kao trener prvog tima. Zajedno su i otišli iz Noriča u aprilu 2014. godine. U februaru 2015. postaje glavni trener u Kardif Sitiju, a od jula je i trener u reprezentaciji Velsa. Sada postaje menadžer ponovo nakon 2010. i posla u Bristol Sitiju i ovaj put je u Čempionšipu. Srećno od nas!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply