Troj Dini – fudbalska rokenrola

Troj Dini je rođen 29. juna 1988. godine,  i kako mu se život odvijao u ovih 28 godina ne bi nas čudilo da Gaj Riči snimi film o njemu! Videli ste kakav je majstor na terenu, a ovde ćemo vam približiti njegov karakter van terena. Veoma je živopisan! Pa krenimo redom…

dini-lester

Ima li neko da se ne seća ONE ludnice protiv Lestera u plejofu?

Kao 15-ogodišnjak bio je pozvan na četvorodnevnu probu u Aston Vilu. Pojavio se tek poslednjeg dana sa opravdanjem da je radije bio zabavnom parku gde su devojke nego igrao fudbal! Poslat je kući. Prešao je u Čelmsli Taun i tu ga je skautirao Volsol. Gledao ga je Mik Holsol koji je na utakmicu došao da gleda sina ali njegova utakmica je bila odložena. Troj Dini je utakmicu odigrao pijan i dao 7 golova u pobedi svog tima 11:4! Volsol, tada u Ligi 2, ga je pozvao na probu a Dini je otišao tek nakon što ga menadžer Čelmslija izvukao iz kreveta i stavio u taksi! Potpisao je za Volsol 18. decembra 2006. i odmah prosleđen na pozajmicu Hejlesoven Taun do kraja sezone.

dini-volsol

Iz perioda kada je igrao za Volsol (2006-2010)

Prvi put školu je napustio sa 14 godina, vratio se sa 15, i ponovo napustio sa 16 i počeo da radi kao zidar za 120 funti nedeljno.

25. juna 2012. osuđen je na 10 meseci zatvora zbog prebijanja čoveka (slomljena vilica, 20 kopči na usnama). Pušten je nakon 3 meseca zbog dobrog vladanja i pokajanja i završio školu koju je napustio sa 16 godina. Adrijan Marijapa mu je tada puno pomogao pomažući Dinijevoj ženi i detetu.

Sada je kapiten tima u Premijer Ligi i jedan od najboljih napadača u Engleskoj. Sasvim je moguće da ga vidimo i u nekom većem klubu.

Troj Dini, može kako hoće – prava fudbalska rokenrola!  

rokenrola-dini

Svaka sličnost sa likom ove priče je slučajna

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

1 komentar

Leave a Reply