Kolmanu dodeljena Sloboda od Svonsija

Velškom menadžeru Kris Kolmanu dodeljena je Sloboda od Svonsija što je najveća čast koju grad može pružiti.

Nakon sjajnog nastupa na EURO 2016 Kolman je dobio ovu nagradu u svom rodnom gradu. Bivši odbrambeni igrač Svonsi Sitija, Kristal Palasa, Blekburn Roversa i Fulama koji je prekinuo karijeru zbog saobraćajne nesreće nije dozvolio da ga to spreči da doživi uspeh u fudbalskom svetu.

Prvo je vodio Fulam kao menažder pre epizoda u Koventriju i Real Sosijedadu što ga je dovelo do posla nacionalnoj selekciji pod Gerijem Spidom. Spid je oduzeo sebi život 2012. i Kolman je preuzeo reprezentaciju u najtežim okolnostima ali doveo je do prvog velikog takmičejna u 58 godina. U Francuskoj, Vels je iznenadio sve došavši do ½ finala gde su ispali od šampiona Portugala.

Gradonačelnik Svonsija Dejvid Hopins rekao je: „Sloboda grada je najveća počast koju građani Svonsija mogu pružiti nekom svom“. „I nakon neverovatnog pohoda u Francuskoj prošli mesec, mislim da mogu da govorim u ime svih u Svonsiju da je veoma zaslužena“.

Kris Kolman

Sjajan posao Velšanina i zaslužena nagrada

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply