Najava kola niže lige – Poslednje kolo

Došao je i taj vikend – poslednje kolo u sezoni. Subota 16h rezervisana je za Ligu 2 gde je centralni meč između MK Donsa i Mensfilda. Dva i po sata kasnije kreće Lige 1 i ludi rasplet oko opstanka, dok je nedelja i termin 13.30 rezervisan za Čempionšip. U najjačoj drugoj ligi na svetu tražimo poslednjeg putnika u plej-of. Uživajte.

46. KOLO (Poslednje kolo)

U Čempionšipu je mnogo toga pred poslednje kolo jasno. Znamo ko direktno ide u Premijer ligu, sva tri tima koja se sele u Ligu 1, kao i tri od četiri učesnika plej-ofa. Drame će jedino biti oko šestog mesta.

Norič Siti i Šefild Junajted su obezbedili promociju u Premijer ligu i u poslednjem kolu se bore za titulu. Noriču je dovoljan i bod, dok Šefild Junajted samo pobedom i porazom Noriča može do titule. Norič gostuje Vili, dok Šefild Junajted je gost Stouku.

prajd-park-derbi

U plej-ofu su sigurni: Lids Junajted, VBA i Aston Vila. Vila je peta i ne može ni gore ni dole, a kao što je pomenuto igra sa Noričem. Dok Lids i VBA mogu zameniti pozicije. Lidsu bod garantuje treće mesto, VBA mora da pobedi i da se nada porazu rivala, ukoliko želi treću poziciju. Lids gostuje prežaljenom Ipsviču, VBA ima daleko teži posao na Prajd Parku protiv Derbija.

Za poslednje mesto u plej-ofu konkurišu: Derbi Kaunti 71 poen (+13), Midlzbro 70 (+7), Bristol Siti 69 (+6). Ukoliko dva tima imaju isti bodovni učinak tada presudnu reč ima gol razlika, koja je naznačena u zagradi. Derbi Kaunti je propustio prvu meč loptu protiv Svonsija u sredu, sada moraju protiv VBA da jure pobedu. Midzbro ima daleko lakši posao protiv prežaljenog Roterama, ali Pjulis mora da navija i za svoj bivši klub da ostane neporažen u Derbiju. Dok je Bristol u najtežoj situaciji. Ekipa Lija Džonsona morao da pobedi Hal u gostima i da Derbi izgubi, a Boro ne pobedi.

Roteram Junajted, Bolton Vonderers, koji je odlučio da ipak odigra meč ovog kola sa Notingem Forestom, i Ipsvič Taun su putnici u Ligu 1.

Nedelja 13.30 sk_2
Aston Vila – Norič Siti
Blekburn Rovers – Svonsi Siti
Brentford – Preston Nort End
Derbi Kaunti – VBA
Hal Siti – Bristol Siti
Ipsvič Taun – Lids Junajted
Notingem Forest – Bolton Vonderers
Reding – Birmingem Siti
Roteram Junajted – Midlzbro
Šefild Venzdej – KPR
Stouk Siti – Šefild Junajted
Vigan Atletik – Milvol

46. KOLO (Poslednje kolo)

Manje toga je poznato u Ligi 1. Porazom Sanderlenda i Portsmuta, Barnsli i Luton su osigurali direktnu promociju u Čempionšip. Sada im preostaje da se bore za titulu. Luton sve drži u svojim rukama zbog bolje gol-razlike i pobedom su šampioni, dok Stendelov tim mora da pobedi i očekuje kiks svog rivala. Barnsli gostuje sigurnom Bristol Roversu, dok je Luton domaćin Oksordu, koji je već raspustio neke igrače koji su bili na pozajmicama. Luton će postaviti Grema Džonsa za novog trenera od kraja ove sezone.

U plej-ofu su sigurni Sanderlend, Portsmut i Čarlton. Svi mogu završiti na mestima od tri do pet. Sanderlend gostuje Sautendu koji se grčevito bori za opstanak i prema poslednjim vestima i oni imaju problem sa kašnjenjem plata, Portsmut i Čarlton imaju lakše poslove protiv Akringtona, odnosno Ročdejla kao domaćini.

Za poslednje mesto u plej-ofu bore se Donkaster Rovers i Piterboro Junajted. Oba tima igraju kod kuće: Donkaster sa Koventrijem, Piterboro sa Bartonom. Roversi pobedom su sigurno šesti, dok Piterboru samo pobeda igra, uz, naravno, kiks Donkastera.

Bredford je ispao i traže se još tri tima koja se sele u Ligu 2. Za ta tri mesta konkuriše pet ekipa: Vimbldon, Sautend, Plimut, Vosol i Skantorp. Vikomb ima samo tri poena više od poslednjeg tima ispod crte, ali i čak 12 golova bolju gol-razliku što ga je spasilo. Donsima možda i bod bude dovoljan, jer imaju za 4 gola bolju gol-razliku od Plimuta, Sautendu pobeda sigurno garantuje opstanak, dok Plimut, Volsol i Skantorp moraju da pobede svoje utakmice i da se nadaju porazu Donsa i Sautenda. Sautend dočekuje pomenuti Sanderlend, Vimbldon gostuje poslednjem Bredfordu, Volsol ide u Šruzberi, dok se u direktnom duelu sastaju Plimut i Skantopr. Plimut je tokom nedelje otpustio Dereka Adamsa.

Subota 18.30
Blekpul – Džilingem
Bredford Siti – Vimbldon
Bristol Rovers – Barnsli
Čarlton Atletik – Ročdejl
Luton Taun – Oksford Junajted
Donkaster Rovers – Koventri
Piterboro Junajted – Barton Albion
Plimut Argail – Skantorp Junajted
Portsmut – Akrington Stenli
Šruzberi Taun – Volsol
Sautend Junajted – Sanderlend sk_8
Vikomb Vonderers – Flitvud Taun

46. KOLO (Poslednje kolo)

I Liga 2 donosi dosta nedoumica pred poslednje kolo. Linkoln je šampion, to je jasno, Beri uz njih ide direktno gore. Beri ima samo dva boda više od Mensfilda i MK Donsa, ali to što se ova dva tima sastaju u međusobnom susretu znači da su oni sigurni u top 3 – jedan ih može prestići, ali ne mogu oba. Definitivno jedan od najvećih derbija ovog poslednjeg dana je duel Mensfilda i Miltona, koji se u direktnom duelu bore za to poslednje mesto koje vodi u Ligu 1. Mensfildu odgovara bod, Miltonu samo pobeda. Gubitnik ovog duela je siguran u plej-ofu uz Forest Grin i Tranmere. Forest Grin može to četvrtog mesta, Tranmer teško.

Velika gužva je oko poslednjeg putnika u plej-of. Za sedmo mesto konkuriše PET ekipa: Njuport Kaunti (70), Eksiter (69), Karlajl (67), Kolčester (67) i Stivenidž (67). Njuportu u prilog ne ide slaba gol-ralika, tako da ukoliko izgube, bilo koji od ova tri tima sa 67 poena bi ih pobedom prestigao. Njuportu igra bod. U tom slučaju su sigurno ispred Karlajla, Kočestera i Stivenidža i jedino će im biti potrebno da Eksiter ne pobedi. Dosta kalulacija je ovde. Njuport gostuje Morkambu i nema nešto težak posao, dok Eksiter ima mnogo teže gostovanje Forest Grinu. Kolčester gostuje šampionu Linkolnu, Karlajl ide na nadjuže gostovanje skroz na jug poslednjem Jeovilu, dok Stivenidž dočekuje Čeltenam.

mensfild-svlacionica

Što se borbe za opstanak tiče, od prošlog vikenda nam je jasno da se Jeovil posle 16 godina seli u Konferenciju, dok se za preostalo mesto bore Maklsfild i Nots Kaunti. Više od 20 godina se nije desilo da tim koji uđe iz Konfrencije u Ligu 2 u prvoj sezoni ispadne. Kako bi to izbegli, Maklsfildu je potreno da na svom terenu pokupi bod protiv sigurnog Kembridža, jer imaju za osam golova bolju gol-razliku od Nots Kauntija. Kaunti mora da pobedi na dosta težem gostovanju Svindonu i da se nada porazu Maklsfilda. Samo ih to održava u ligi.

Subota 16.00
Beri – Port Vejl
Krouli Taun – Tranmer Rovers
Forest Grin Rovers – Eksiter Siti
Grimzbi Taun – Kru Aleksandra
Linkoln Siti – Kolčester Junajted
Maklsfild Taun – Kembridž Junajted
MK Dons – Mensfild Taun
Morkamb – Njuport Kaunti
Oldam Atletik – Nortempton Taun
Stivenidž – Čeltenam Taun
Svindon Taun – Nots Kaunti
Jeovil Taun – Karlajl Junajted

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply