Fantazi pobednik za sezonu 2017/2018

fanta-baner-ef-maxbet

Aleksandar Gajić

Fantazi pobednik za sezonu 2017/2018

 

Ekipa EF sa pobednikom fantazija

Gde siiiii Jorgane, brate??? Jesi živ??? Kad pijemo opet? 🙂 Karta za Rusiju kupljena?

U da, pa vi ne znate ništa o Aleksandru Gajiću, ja zaboravio. Ja sam imao čast pa da ga upoznam na skupu za poslednje  kolo, pa smo se uz tekmu i piće lepo ispričali. Ali ajde da i vama predstavimo u najkraćim crtama ko je Aleksandar Gajić.

Za sam početak, to je lik koji nam je uzeo 120 000 din, a nije se ni preznojio. Bio je hladan kao kabeza i pre početka meča je bio samouveren da su pare njegove i pare je već bio potorošio na neke kvalitetne rorice (šalim se naravno J).

 1. Ajmo polako, od početka. Reci nešto o sebi u najkraćim crtama? Odakle si, čime se baviš, žena, deca… ? 🙂

Mladenovac, ’87, radim u Beogradu kao inženjer-projektant u građevinskoj firmi sa sedištem u Vankuveru. 🙂  Gađali smo neku bolju priliku za ovo malo iznenađenje, ali sa ovim intervjuom mi niste dali izbora. Jako je nezahvalno popunjavati isti posle onakvog Ljubinog.  🙂

 1. Rekao si ime ekipe „jorgandžije“ nemaju veze za Atletiko Madridom? Već je to zbog nadimka???

Odgovorio si na prvo pitanje drugim pitanjem i na drugo pitanje prvim pitanjem iz trećeg pitanja, ali ok, verujem da je zajebano da postavljaš pitanja na koje znaš odgovore i iskuliraš. 🙂

 1. Nadimak ti je Jorgan, wtf??? Zašto buraz??? Ne ličiš mi na jorgan 🙂

Ima taj jedan bitan buraz na faksu koji me je prvog dana studiranja krstio u Jorgana, jer ima ortaka koga zovu Jorgan, gde je verovatno diskutabilno da i taj lik liči na jorgan, ali očigledno nije bilo diskutabilno da ja ličim na njega. Ništa spec priča, jbg.

 1. Ajmo malo o fantaziju. Sezona je gotova, na kraju si 293. u svetu i 9. u Srbiji. Kontam da si itekako zadovoljan? Koja su ti bila očekivanja?

Očekivanja su bila da budem u 10k, ali već nakon prvog kola sam naslućivao baaš dobru sezonu, jer sam do sada uvek imao u najboljem slučaju prosečan start pa peglam rank do pola sezone koji sam sad recimo imao na početku.

 1. Učestvovao si u pet liga, u četiri od pet si bio prvi. Samo u FISO ligi si bio peti. Jesi uzeo još neke nagrade? Ili si samo nas ojadio 🙁

Samo vas, i bilo mi je neprijatnoo u pabu zbog toga, ali baš malo. 🙂

 1. Koja ti je ovo sezona u fantazi svetu? 🙂 Ovo ti je najbolji plasman?

Jubilarna deseta. Prezadovoljan sam plasmanom, ali zaista ne mislim da sam sad odjednom postao neki vrhunski igrač. Udario je talas sreće sa povratnim periodom od 15 godina. Pukne to svakog ko je godinama u ovome, pre ili kasnije, samo je pitanje na kojoj baznoj poziciji ga čekaš.

 1. Ti si se igrao i prošle sezone sa nama, bio si šesti u na kraju, jel tako?

Ne mogu 100% da potvrdim za mesto, možda i sedmo, peto. Uglavnom, bila je to jedna moja prosečna sezona (u 50k) koja bi možda i bila iznad proseka (u 10k) da nisam prioritizovao maxbet ligu, tj. išao poslednjih par kola na sve ili ništa, bez Kanea npr. Iz mog ugla, nisam igrao mnogo drugačije u odnosu na ovu u smislu nekih svojih principa (ne računajući tih poslednjih par kola), ali je jednostavno bila sezona koja je više odgovarala agresivnijim igračima, bitniji je bio novac, opravdaniji su bili minus transferi i manje me generalno sralo, jelte. 🙂  Vrhunski igrači znaju da na vreme prepoznaju i prilagode svoju taktiku novonastalim situacijama koje svaka sezona/periodi sezone donose, dok sam ja još uvek poprilično konzervativan po tom pitanju. Dakle, prostora za napredak definitivno ima.

 1. E zato si ove sezone naplatio i za prošlu, ti si pored prvog mesta u generalnom bio jednom drugi u mesecu, jednom treći i jednom četvrti? Pa ti nisi morao dinara da daš na kladu ove sezone 🙂

Super su vam nagrade zaista. Za razliku od firme u kojoj ti radiš, ovde se gurka karma i poliva častima i kad nema povoda, a kamoli kad ih kao ove godine ima na pretek. Dobro sve to dođe, ali i brzo prođe (materijalna satisfakcija, ne tiket, da slučajno ne bude zabune), dok je ego recimo još uvek sit. 🙂

 1. Jesi taktizirao pred kraj sezone, kad je bilo jasno da si u najužem krugu za prvo mesto, da li si gledao šta drugi medadžeri imaju, ili si gledao samo svoju ekipu? Pred zadnje kolo pogotovo, jesi pravio transfere sa namerom da blokiraš igrače iza sebe??? Koja ti je bila taktika pred poslednje kolo?

Znaš kako, gledao sam timove tipa prvih 10 i u 7. kolu, tako da budi siguran da je za završnicu tek pala ozbiljna analiza. Zaključak je, što se drugih igrača tiče, ipak bio da nas je minimum 5 u igri i da ne mogu da se upravljam ni prema jednom, pa je wc u 33. napravljen sa izborom igrača nezavisnim od ostalih i planom transfera do kraja (ne računajući fh u 35.) na koji vrlo verovatno neće uticati ništa osim povreda, suspenzija i sl. Lični utisak je da je pobednika prelomilo duplo 37.  kada sam se pošteno provukao i zadržao prednost iako sam bio jedini bez čipa. Tu je sve moglo da ode u totalno drugom pravcu i onda bih hipotetički ja bio taj koji u poslednjem kolu izmišlja sa recimo Arnautovićem kao kapitenom da juri prvog ili ziheraški stavlja Salaha za (c) da sačuva npr treće.

 1. Jel možeš da izdvojiš neke ključne momente za ovu sezonu, ključne igrače (ne računamo Salaha, on je svima bio ključan) ?

Milivojević + 2mil vs Zaha/7mil kao i Sterling i Sane vs Aguero i nekih 5mil u prvom wcu, Alonso kao pik za celu sezonu vs veznjak/napadač od 7mil, procena perioda sezone kada mogu da idem bez Kanea/Aguera sa npr Hazardom i razlikom u parama kao alternativom su neki od primera i ovde sam ih samo nabacao bez obrazloženja šta iza svake od ovih odluka stoji, što bih eventualno mogao reći ako bude vremena u klipu, jer ionako već preterujem sa pisanijama.

 1. Ti si definitivno ozbiljan igrač, ne zbog prvog mesta, nego si rekao da pratiš redovno dešavanja na ostrvu, da pratiš određene forume za fantazi? Koliko vremena dnevno si izdvajao za fantazi?

Fiso forum-minimum sat dnevno, neki put i po par sati kad se zavozaju ludaci sa nekom opasnom temom; fplstatistics po potrebi za pad/rast cena i vaše klipove/članke u kojima jako lepo prvo začinite i posle zaokružite svako kolo. Mnoogo dobro gurate priču i verujem da će ovo tek uzeti maha. Što se foruma tiče, nije samo u pitanju nabadanje koga ubaciti/izbaciti, za kapitena, kao ni u tvojim najavama. 🙂  Sve sami fantazi sektaši, napraviše nauku od ovoga, kao uostalom i ti/mi. Tu sam za sve ove godine pokupio mnoštvo nazovi caka, od kojih bi većina u izolaciji delovala kao nešto očigledno, ali je akcenat na mnoštvo. Čak je i ovaj lik iz Srbije koji je bio u finalu kupa pisao i bio aktuelan na forumu poslednjih par meseci. Preporučujem!

 1. Eto, trud se definitivno isplatio. Nego reci ti jesi nagradu već potrošio? Karta kupljena? Inače Jorgan ide u Rusiju na SP, da gleda naše protiv Brazila, jel tako?

Uz baš svu sreću, da. Sve osim pehara, da. Na vreme, da. Sa Ljubom, da.

 1. Nemaš pojma koliko ti zavidim, ali ja sam skroman mladić pa ću biti zadovoljan i sa jedom kvalitenom ruskom votkicom kao suvenir 🙂 Dogovor ostaje da dolaziš na prvo kolo pa radimo još jedan intervju kao najava nove sezone?

Nemaš pojma koliko ti zavidim što si skroman mladić. Obećavam sad i javno da ću doći i da neću doći praznih ruku.

 1. Kad smo već kod nove sezone. Šta sad? Kakve su sad ambicije? Ciljevi za narednu sezonu? Braniš titulu u našoj ligi???

Mislio sam da bar dva meseca iskuliram sa fantazijem. Ne idem na forum već nekih 10ak dana, teško je. Sad si mi te malo čačnuo, vidim i tebi je. Biću poprilično zadovoljan ako na nivou lige uopšte budem u trci za vrh, kao recimo ti ove godine. 🙂

 1. Realno, da li misliš da možeš biti prvi menadžer u istoriji EF koji će osvojiti dve vezane titule? (inače istorija Engleskog Fudbala je 3 godine 🙂, ali dobro zvuči, prvi u istoriji 🙂)

Realno, nije realno. Očekujem da se broj učesnika bar udvostruči, tako da će dogodine tek biti paklena konkurencija.

 1. Već imaš neke igrače za sledeći sezonu koje misli da su „must have“???

Igračina sa mnogo nepoznatih.

 1. Za sam kraj, neki savet od šampiona za sve one koji žele da budu dobri u fantaziju?

Lepo si rekao dole, glavna ideja jeste u druženju i zabavi, ali je i keš poprilično bitan faktor zbog, kako vi kažete, žiženja. Onog trenutka kada poželiš da budeš dobar ili jednostavno bolji, verovatno ćeš uložiti više truda i vremena (u većini slučajeva neopravdanog) i shodno tome imaćeš veća očekivanja od nečega što ne zavisi samo od tebe. Donosiš na stotine odluka u toku jedne sezone i trudiš se naravno da imaš što veći procenat dobrih, a ishodi su parametri sreće. Ako uspeš da na vreme prepoznaš šta je loša odluka, a šta samo loš ishod, manje tiltuješ, bolje igraš, duže živiš. 🙂 Tebi hvala na lepim rečima i jedinstvenim komplimentima tipa jednostavan i na mestu, zajebao se ti ili ne. Smatram te u najmanju ruku ravnopravnim fantazi suparnikom, a i likom. 🙂

E, pa ne bih te ja više zadržavao, ostavljam te da uživaš u ovim lepim danima i da se polako pakuješ za Rusiju. A mi nastavljamo našu priču i intervju pred početak sezone.

Za sam kraj moram da se zahvalim Jorganu na izdvojenom vremenu, i da vam prenesem svoje lično oduševljenje sa ovim momkom koji je stvarno dečko na mestu. Jako sam se prijatno iznenadio kad sam ga upoznao, tako jednostavan, prijatan, ma baš kul lik. Uostalom,  cilj ove cele priče nije u kešu več upravo u druženju, upoznavanju novih ljudi… mada ima nešto malo i u kešu 🙂

I to vam je to, to su čuvene „Jorgandžije“!

jorgan

Šampionska ekipa za ovu sezonu, još jedom bravoooo!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply