Fantazi menadžer – sezona 2017-18 u kratkim crtama

 

fanta-baner-ef-maxbetProšlo je već dve nedelje od kraja sezone, u međuvremenu je i Čelsi uzeo FA kup, čeka se još čudo Liverpula protiv Reala. Ja sam se malo odmorio od fantazija i rešio da napišem jedan kraći osvrt na sezonu za nama.

„Engleski Fudbal“

Sezonu sam završio sa 64 boda, što nije bilo dovoljno za zelenu strelicu, tako da sam zadnja tri kola u konstantnom padu. Pao sam sa 765. mesta na 2 810. mesto. Na kraju to je odličan rezultat, biti među TOP 3K među 6 miliona igrača nije mala stvar. I da mi je neko rekao pre početka sezone da ću biti u TOP 3K, bio bih itekako zadovoljan, ali ovako lagao bih kada bih rekao da sam zadovoljan. Poslednjih 5-6 kola sam bio u TOP 1K i to mi je bio cilj i smatram da sam realno morao biti u TOP 1K, ali sam baš imao dva očajna kola (36. kolo i 37. kolo) i tu sam sve uprskao. Takođe, čipove Triple Captain i Bench Boost sam skroz promašio i to je po meni možda i ključna greška. No bilo prošlo, valjda ću nešto naučiti za sledeću sezonu.

Na kraju moram biti zadovoljan jer je ovo dobar rezultat, ali opet znao sam da mogu dosta više i očekivao sam ipak više. Što se tiče nekih ključnih momenata za ovu sezonu, iz moje perspektive. To su svakako ta dva promašena čipa i pomalo ziheraška igra. Pa tako još patim za 24. kolom kada sam na sav glas pričao da ću staviti Aguera za kapitena i na kraju se predomislim, a ovaj da 3 komada Njukaslu. Ili kad sam bio ubeđen da će Son biti dobar sa Hadersfildom (i bio je, dao je 2 gola), a ja ga nisam ubacio jer sam se opet nešto predomislio (malo usrao drugim rečima) 😀 . To su neki momenti koji bi učinili ovu sezonu znatno drugačijom. Ali to je fantazi, to čini ovu igru zanimljivom.

Idemo sad na našu ligu.

„Max Bet – Engleski Fudbal FPL“

Ove godine nas je bilo 254, što je fantastično. Nismo ni u ludilu očekivali ovoliku brojku. Dakle konkurencija je bila paklena, stoga je veliki uspeh za svakog menadžera koji je uspeo da se dočepa makar i petog mesta u mesecu, nije to lako.

Od nas 254, trojica koja su bila konstanta tokom cele sezone, koji su na kraju imali i malo sreće i hrabrosti su:

Oni su dobili zaslužene novčane nagrade i veliki čestitke za svu trojicu!

  1. Aleksandar Gajić „Jorgandžije“ – 120 000 din
  2. Srđan Krunić „krunčević“ – 50 000 din
  3. Ivan Jakimovski „AFC Kumanovo“ – 30 000 din

Ja moram da spomenem i našeg brata Milovana Longinova, koji je nekih 90% vremena bio prvi u ligi, koji je imao i preko 50 bodova predosti u odnosu na druge, a na kraju je završio kao peti. Mićo, baš nisi imao sreće, ali biće bolje! Ako ništa drugo, pobrao si brdo simpatija  i kao fer plej igrač ideš u inter-toto kup. 😀

Imali smo 10 meseci,  a 8 pobednika meseca.

Mesec Pobednik meseca
Avgust Uroš Tubić „ The Teachers“
Septembar Milovan Longinov „BubamaromU90“
Oktobar Vladan Todorić „FC.Liman“
Novembar Dušan Smiljanić „This is Anfield“
Decembar Luka Crnomarković „Fenix“
Januar Ljubomir Vidanović „Spiderpigs“
Februar Nikola Ždero „Azpilicooleta
Mart Vladan Todorić „FC.Liman“
April Slobodan Petrović El Financiero
Maj Ljubomir Vidanović „Spiderpigs“

Dva puta su mesec uzeli samo Ljubomir Vidanović „Spiderpigs“ i Vladan Todorić FC.Liman“

Vladan Todorić je lik koji je ujedno skupio i najviše bodova u jedom kolu. To je bilo u 31. kad je u onom skraćenom kolu, zahvaljujući Salahovoj magiji skupio neverovatna 134 boda.

Prosto je milina gledati u ovu ekipu. Najmanje bodova, u ovoj sezoni je bilo je isto u tom kolu i to svega 3 boda. Ime menadžera nema potrebe da se pominje, on je dobio simboličnih 1000din za taj „poduhvat“ i to je dosta.

Bila je ovo sezona gde nisu dominirali Petrovići, već su se pojavili neki novi klinci koji su kidali, bila je ovo sezona u kojoj smo se mi lepo zabavljali, snimali, sprdali, pomagali vama, ponekad i odmagali ali sve u svremu bilo je super druženje, super zajebancija. I ako je vama bilo bar upola zanimljivo kao i nama onda smo uspeli, onda se vidimo i sledeće sezone u to sam siguran. Neki od nas smo imali dobru sezonu, neki su uzeli neke pare na poslu u fantazi ligi, a ni da se sete da časte 😀 a znali su da pitaju koga da ubacim? Koga za C? 😀 Neki su opet  bili očajni kao i uvek i ni “potez ludaka” im nije pomagao, ali sve u svemu je bilo super. 🙂

Ovo je takođe bila i treća sezona od kad imamo svoju ligu, bila je ovo sezona u kojoj smo dobili i trećeg različitog šampiona. A Aleksandar Gajić će biti upisan u istoriju „Kuću slavnih EF menadžera“ pored prethodnih osvajača, Milana Petrovića sezona 2016/17 i moje malenkosti sezona 2015/16.

Ko je sledeći????

Ekipa EF sa pobednikom fantazija

Zdrale

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply