Fantazi menadžer – razlikujte se od drugih 12. kolo

Prošle nedelje sam bio siguran u dosta klin šitova, a to se nije isplatilo jer su dosta ekipa kao što su Barnli, Brajton, Njukasl, Sautempton, Kristal Palas dali golove koje verovatno nisu ni trebali dati, ali dešava se. To se odrazilo kao na moj lični FPL rang, tako i na „differentials-e“.  Dakle, svega 16 bodova od 7 igrača za najgore kolo ikada. Jedini koji je dao bar asistenciju je Son, koji je ušao sa klupe umesto povređenog Dembelea, pa je onda zašao pre nego što je odigrao 60 minuta, time smo mogli dobiti još 2 boda jer bi imao i klin šit, ali šta je tu je. Vreme je za novo kolo i nove differentials-e.

Jonas Losl (Hadersfild)
Cena: 4,4
Procenat timova u kojima se nalazi: 1,5%
Sledeće tri utakmice: Vest Hem (K), Vulverhempton (G), Brajton (K)

Hadersfild je konačno pokazao znakove života ove sezone. Jeste da je to bio Fulam kojeg su dobili, ekipa koja je u najgoroj formi u čitavoj ligi, međutim odigrali su solidno i protiv Liverpula pre toga, a protiv Votforda nisu mogli ništa. Ovde je pre sve stvar o budžetu jer je Losl najjeftiniji golman koji redovno brani, tako da bi mogli da malo zaštedimo, a uz to ima i solidan raspored tako da mislim da ukoliko Hadersfild uzme neke bodove u tom periodu, Losl bi mogao da se lepo isplati. Nema neki preveliki potencijal za bodove od odbrana ili ga bar do sada nije pokazao, ali kao što smo videli u prošlom kolu, jedan prekid ili tako neki slučajan gol se može dogoditi svakoj ekipi, tako da je bolje imati jeftinije golmane, jer se nikad ne zna možda odbrani neki penal i baš to donese prednost pred drugima.

Luis Dank (Brajton)
Cena: 4,4
Procenat timova u kojima se nalazi: 2,0%
Sledeće tri utakmice: Kardif (G), Lester (K), Hadersfild (G)

Nakon što je njegov partner iz srca odbrane Brajtona dao već dva gola ove sezone, sada je bio red na Danka. Neverovatan štoperski tandem Brajtona je prošle sezone bio među najopasnijih u ligi nakon prekida po svim statističkim kategorijama, ali nisu bili tako produktivni, a ove sezone se čini da se sve to menja jer već imaju 3 gola. Imaju veoma lep raspored bar u sledećih 5-6 kola, a ono što smo videli je da ih možete staviti u startnih 11 i kada igraju neku težu utakmicu jer se nikad ne zna kada može neki centaršut pasti na njihovu glavu. To je naravno veoma bitno u ovom periodu koji sledi jer su rotacije vrlo moguće, pa zbog toga će nam trebati ovakvi igrači koji ulaze sa klupe ako neko od naših startera ne igra. Brajton čak i kada ode u gostima kod Sitija, Čelsija i Liverpula uglavnom gubi ali prima vrlo podnošljiv broj golova tako da nećemo ići u minus.

Kiko Femenia (Votford)
Cena: 4,2
Procenat timova u kojima se nalazi: 1,7%
Sledeće tri utakmice: Sautempton (G), Liverpul (K), Lester (G)

Raspored Votforda već pomalo ulazi u rangu onih prosečnih jer nije kao što je bio pre recimo dve-tri nedelje. Međutim, ovde je cena veoma privlačna i mislim da smo našli novog Van Bisaku bar na neko vreme dok se Janmat ne oporavi. On ima povredu kolena već neko vreme i sigurno neće igrati ovu utakmicu protiv Svetaca, a moguća je i duža pauza. Što se tiče Kika, imao je asistenciju i klin šit sa Hadersfildom, a pre toga su još Stršljenovi začuvali praznu mrežu i kod Vulvsa u gostima. Pitanje je hoće li Janmat biti standardni prvotimac i kada se vrati, a za 4,2 možemo dobiti solidnu opciju u odbrani. Sve u svemu, možete imati i goreg igrača na kraju klupe.

Johan Berg Gudmundson (Barnli)
Cena: 6,0
Procenat timova u kojima se nalazi: 3,3%
Sledeće tri utakmice: Lester (G), Njukasl (K), Kristal Palas (G)

Svi znamo da se Medison kojeg ima dosta veliki procenat ljudi povredio tako da neće igrati protiv Barnlija, možda i duže, a Gudmundson je po meni jedna od najboljih opcija ukoliko tražimo zamenu. Takođe tu je i Felipe Anderson koji je za 0,9 skuplji tako da sam zato odabrao islanđanina. Izgleda da je Barnli ove sezone baš pao i više nisam toliko siguran u njihovom opstanku, ali je Gudmundson najbolji njihov igrač bez ikakve dileme. Prekidi i kontranapadi su najjače oružje kluba iz Lankašira, a od Gudmundsona se očekuje da bude najbolji u obe kategorije. Na prošloj utakmici kod Vest Hema je dao gol, a sada slede nekoliko lakših protivnika od kojih Barnli jednostavno mora uzimati bodove ukoliko žele opstati u ligi treći put zaredom.

Grejdi Diangana (Vest Hem)
Cena: 4,5
Procenat timova u kojima se nalazi: 0,2%
Sledeće tri utakmice: Hadersfild (G), Mančester Siti (K), Njukasl (G)

Od kad se povredio nesrećni Jarmolenko, ušao je mladi Diangana i može se reći da je postao FPL legenda. 😀 Dobili smo krilo u solidnoj ofanzivnoj ekipi koje će verovatno redovno igrati jer Pelegrini želi od Antonija da unosi energiju sa klupe, tako da je ovaj momak već počeo skretati poglede ka sebi što se tiče fantazija. Svi znamo koliko je dobar raspored Vest Hema, a takođe i statistika je na strani Diangane. Na prethodne dve utakmice je kreirao čak 5 šansi i ima jednu asistenciju, što nikako nije zanemarivo. Ima dosta veznjaka koji su i više nego dobri da ih stavimo u našem timu i zbog toga preferiram formaciju sa 5 u sredini, međutim ukoliko želimo pojačati napad, ovo je pravi trenutak jer nam Diangana daje tu mogućnost, a takođe nije loša ideja rotirati ih sa Saksesom kao napadača od 4,6, što može biti dosta isplatljivo.

Alvaro Morata (Čelsi)
Cena: 8,7
Procenat timova u kojima se nalazi: 2,6%
Sledeće tri utakmice: Everton (K), Totenhem (G), Fulam (K)
 

Mislim da je Morata i pored lošeg hajpa koji je oko njega, sasvim solidna FPL opcija ove sezone. Jeste slučaj to što i dalje promašuje ono što se promašiti ne sme, međutim sad kad mu je pala cena na čak 8,7, imajući u vidu da nema puno opcija oko 8 miliona, mislim da je malo  napadaća trenutno u ligi koje bih stavio pre njega. Naravno, svi bi voleli da konačno prestane promašivati zicere pre nego što mu damo poverenje, ali ja sam pomalo i odustao od te ideje. Ako vam statistika nešto znači, na prethodne dve utakmice ima najviše udaraca u ligi od svih napadača, a takođe prednjači i po broju velikih šansi u kojima se našao, a prvo mesto deli sa Vilsonom. Od tih 5 šansi dao je čak 3 gola tako da i nije toliko loše.

morata

Dani Ings (Sautempton)
Cena: 5,5
Procenat timova u kojima se nalazi: 5,1%
Sledeće tri utakmice: Votford (K), Fulam (G), Mančester Junajted (K)
Ings je jedini igrač u svim tekstovima do sada koji je imao više od 5% ownershipa u momentu pisanja, međutim to će možda i pasti do sutra. Što se tiče same igre Sautemptona, to je veoma loše  biće veoma gusto hoće li opstati u ligi, čak mislim i više nego prošle sezone, ali Deni Ings je jedini igrač kojeg za sad vredi spomenuti od Svetaca. On je imao čak 8 udaraca i dve velike šanse na prethodne dve utakmice, u obe kategorije je top 5, a sve to dobija još veći značaj kada se zna da je jedan od protivnika bio Mančester Siti koji je dopustio najmanje velikih šansi od svih timova. Dakle, sada kada je pao na staroj dobroj ceni od 5,5, mislim da je vreme da počnemo razmišljati o njegovom vraćanju u ekipi.

Bonus za sledeće kolo: 

Felipe Anderson (Vest Hem)

Cena: 6,9
Procenat timova u kojima se nalazi: 3,5%
Sledeća utakmica: Hadersfild (G)
Vest Hem je promenljiva ekipa  ne briljira u gostima, međutim Felipe Anderson je nakon povrede Jarmolenka pokazao da je možda i bio nepravedno zapostavljen dok je Ukrainac bio zdrav (igrao je ali je veoma mali broj akcija išao po njegovoj strani zbog čeka i nije imao ko zna kakav statistički učinak). U prethodnom kolu je dao gol i asistenciju Barnliju, a sada sledi Hadersfild što je naravno šansa Vest Hemu da poboljša svoj učinak pre svega u gostima gde do sad ima svega četiri boda na pet utakmica. Bolji dani su svakako ispred ekipe Manuela Pelegrinija, a mislim da će Anderson imati svoj učinak u svemu tome.

felipe-anderson-vest-hem

Treba da se hladimo kao Felipe Anderson

Ivan

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

1 komentar

Leave a Reply