Fantazi menadžer – razlikujte se od drugih 11. kolo

Fantastična nedelja je iza nas, 5 igrača su doneli bodove od ukupno 7 koje sam napisao, Barkli je „poludeo“ i bio najbolji igrač u kolu sa 17 bodova, a Foster, Sedrik, Marsijal i Šaćiri su doneli po klin šit / gol. Jedino su Pereira i Eriksen bili promašaj, međutim ukoliko ste stavili njih nemojte da ih vadite jer se Amarti ozbiljno povredio tako da će najverovatnije Pereira biti prvi izbor na desnom beku, a takođe mislim da se Eriksen oporavio i da će konačno on i Ali biti spremni za 90 minuta počevši od utakmice protiv Vulvsa. Dakle, 7 igrača – 49 bodova u kolu u kom je prosek svih punih timova bio 59.

Ove nedelje ću morati prvi put jednog igrača staviti u dva kola zaredom, jer, verovali ili ne, svega 5 golmana se može uvrstiti u „differentials-e“, tako da se izbor veoma smanjio u odnosu na dosadašnji tok sezone.

Ben Foster (Votford)
Cena: 4,5
Procenat timova u kojima se nalazi: 4,3%
Sledeće tri utakmice: Njukasl (G), Sautempton (G), Liverpul (K)

Foster i njegova ekipa su nakon prvog kola imali post od 7 utakmica bez klin šita, ali nakon reprezentativne pauze, čini se da je njihova odbrana dosta bolja, a možda to ima veze i sa promenom formacije od 4-4-2 i veoma ofanzivne bekove, u 4-2-3-1, bez Holebasa po levoj strani i Dinija koji se čini da više nije ni blizu forme od pre 2-3 sezone kada je bio sasvim okej PL napadač. Foster je na te dve utakmice imao 8 odbrana, međutim 7 od tih 8 su bili protiv Hadersfilda kod kuće, što je iznenađujuće ali dobar znak za fantazi menadžere jer to je ono što tražimo od jeftinijih golmana, jer su oni uglavnom članovi ekipa sa donje polovine tabele tako da ne možemo očekivati redovan klin šit. Sledeće dve utakmice Votford igra protiv ekipa koji kotiraju veoma nisko po kreiranim šansama, udarcima u okvir i očekivanim golovima. Njukasl je po svemu u 5 najslabijih, a Sautempton je malo iznad.

ben-foster-votford

Dobro poznata faca

Majkl Kin (Everton)
Cena: 4,9
Procenat timova u kojima se nalazi: 1,9 %
Sledeće tri utakmice: Brajton (K), Čelsi (G), Kardif (K)

Majkl Kin je odigrao svega 719 minuta u sezoni, a nalazi se izednačen sa Rudigerom na trećem mestu po udarcima od svih defanzivaca. Jedino su Alonso i Doerti ispred njih, a sada Evertonu dolazi Brajton koji je zadnje tri utakmice dobio sa 1-0, međutim statistika kaže da to ne može tako produžiti. Brajton je najlošija ekipa lige što se tiče udaraca u gostima, druga najlošija što se tiče udaraca iz šesnaesterca, a takođe nalazi se izednačena na 18-tom mestu po velikim šansama u gostima. Dakle, kada gostuju to je uglavnom borba za goli život. Još jedan interesantan fakt je da je Brajton dozvolio čak 45 pokušaja iz prekida, po tome je drugi najgori u ligi, a ukoliko se uzme u obzir da je Kin tako opasan iz svih prekida, mislim da možemo uložiti tih 4,9 miliona, uz potencijal za velike bodove. Rotacija sa Lovrenom može biti više nego dobra, a čak u nekim kolima možemo staviti oba igrača.

Fabian Balbuena (Vest Hem)
Cena: 4,4
Procenat timova u kojima se nalazi: 0,5%
Sledeće tri utakmice: Barnli (K), Hadersfild (G), Mančester Siti (K)

Fabian Balbuena je još jedan štoper koji je izuzetno opasan iz prekida. On je do sada započeo sve utakmice Vest Hema, dao je gol Lesteru u prošlom kolu, a što se tiče velikih šansi, deli prvo mesto sa Alonsom i još par defanzivaca. Izuzetan raspored Vest Hema (Siti je jedina top 6 ekipa do dvanaestog januara, što je 22. kolo), cena, statistika Balbuene kao i veća sigurnost od rotacije štopera u periodu praznika u odnosu na bekove nam daju razlog da bar razmislimo da ubacimo Argentinca. U 11-tom kolu im gostuje Barnli koji se takođe nalazi u top 5 najlošijih timova u svim ofanzivnim kategorijama u gostima, kao i u dozvoljenim pokušajima iz prekidima. Ovo je veoma lepa šansa za klin šit i možda još nešto iz prekida.

Hjung-Min Son (Totenhem)
Cena: 8,3
Procenat timova u kojima se nalazi: 1,6%
Sledeće tri utakmice: Vulverhempton (G), Kristal Palas (G), Čelsi (K)
 

Veoma nezgodno kolo što se tiče veznih igrača međutim Son je bio starter i dao je dva gola Vest Hemu u okviru Liga Kupa u sredu, tako da je on možda jedini veznjak Totenhema kome bar malo ide u ovom momentu. Cela ekipa je totalno van forme i mislim da će im biti potreban Son da se vrate na dobar put. Izgubili su minimalno od Sitija što ne predstavlja realan odnos snaga na terenu, u svim prethodnim utakmicama koje su dobili to je bilo dosta bledo, najverovatnije će ispasti i iz Lige Šampiona, tako da su možda ova dva gola Sona u sredu prava šansa za okrenuti sezonu na bolje što se iskreno nadam da je slučaj.

Džoš Marfi (Kardif)
Cena: 4,8
Procenat timova u kojima se nalazi: 0,6%
Sledeće tri utakmice: Lester (K), Brajton (K), Everton (G)

Kardif je počeo sezonu sa 3 utakmice bez postignutog gola, ali od tada nisu dali gol jedino Totenhemu i Sitiju (igrali su i sa Čelsijem i sa Liverpulom u gostima), dakle možda i nije toliko neefikasna ova ekipa koliko smo mislili. Naravno da se neće ponoviti ona goleada od strane Kardifa protiv Fulama, međutim jedan gol je dovoljan da imamo neke šanse za bodove ukoliko uzmemo Marfija. Ako se uzme u obzir njegova cena, to je meni sasvim dovoljno. Raspored je dosta bolji za Kardif nego što je bio u prethodnih 5-6 utakmica, sada se mogu boriti za bodove i igrati malo opuštenije i ofanzivnije, tako da mislim da je Marfi najbolja opcija ispod 5 miliona. Što se tiče statistike, ukoliko ga uporedimo sa drugim veznim igračima ispod 5 miliona, Marfi je drugi po dodirima u protivničkom šesnaestercu, kao i udarcima, a ubedljivo prvi po udarcima iz šesnaesterca kao i udarcima u okviru gola, uprkos tome što je odigrao svega 546 minuta.

Ajzak Sakses (Votford)
Cena: 4,5
Procenat timova u kojima se nalazi: 2,8%
Sledeće tri utakmice: Njukasl (G), Sautempton (G), Liverpul (K)
Izgleda da se konačno našao napadač od 4,5 miliona kojeg vredi pomisliti da stavimo u tim. Ajzak Sakses je počeo prošle dve utakmice koje je Votford dobio, a takođe odigrao je bar neke minute u svaku pre toga, tako da i ukoliko ne bude starter može biti dosta koristan u nekom kolu kao što je bilo ovo prethodno kada su svi u timu imali bar dva igrača koji se nisu pojavili na utakmici, dakle  taj jedan bod bi dobro došao, a mislim da je i više nego moguće da startuje neku utakmicu u ovom prazničnom periodu i kada su mu svi saigrači zdravi. Međutim o tome možemo pričati kada se vrati Dini. Za sada mislim da je Sakses siguran starter, još je i dao gol Hadersfildu na prošloj utakmici, a za očekivati je i da mu poraste cena zbog toga što su ga imali svega 120 hiljada menadžera u prošlom kolu, tako da možemo i lepo zaraditi na njemu ukoliko produži ovaj niz startova.

Bonus za sledeće kolo:

Lukas Dinje (Everton)
Cena: 4,8
Procenat timova u kojima se nalazi: 1,6 %
Sledeća utakmica: Brajton (K)

Nećete često videti da je defanzivni igrač u ovoj kategoriji. Međutim, već sam napisao kod Kina sve što bi trebao o Brajtonu i prekidima, kao i ofanzivnih statistika. Lukas Dinj deli izvođenje kornera i slobodnih udaraca sa Sigurdsonom, ima veoma lepu statistiku, 10 udaraca i čak 14 kreiranih šansi, od kojih su 3 velike šanse, u ovim kategorijama je treći i četvrti između defanzivcima i pored toga što je odigrao svega 620 minuta, a takođe ima fantastičnih 44 minuta po kreiranoj šansi, po čemu deli drugo mesto sa Tripierom od svih koji su igrali više od 90 minuta u sezoni, jedini ispred njih je Holebas sa 42 minuta po kreiranoj šansi. Dinj je po svemu sudeći dostojna zamena Lejtona Bejnsa, kao u Evertonu tako i u našim FPL timovima. Ovo je statistika defanzivca od 5.5-6 miliona i mislim da se mora iskoristiti sada dok je još uvek na 4,8 i 1,6% „ownershipa“, još više ukoliko imamo u obzir da njegova ekipa igra 4 domaće utakmice protiv Brajtona, Kardifa, Njukasla i Votforda u sledećih 6, ali ovo bi trebala biti najbolja utakmica za njegove napadačke bodove.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply