Fantazi menadžer – after parti 5. kolo

fantazi-millennium

Klik na sliku te vodi na Millennium sajt

Beleške

 • Mendi je povređen, svi smo pomislili da je Gvardiola odmarao Mendija protiv Fulama, ali kasnije se pojavio info da je Mendi povređen. Ima problema sa kolenom i još se ne zna koliko će biti odsutan. Kako je sam Gvardiola rekao možda bude nekoliko dana, možda nekoliko nedelja. A taman smo pomilsili da smo sredili odbranu…idemo ispočetka.
 • Ako je Mendi OUT, onda je Sane IN, Mendi i Sane ne idu zajedno, to znamo. Početak sezone je bio Mendijev, ali ako bude van terena par nedelja, Sane je HOT,HOT,HOT. To smo videli odmah u prvoj tekmi (sa Fulamom) gde je Sane doneo 9 bodova.
 • Da li je Frejžer „must have“, iskreno ne bih rekao da je „must have“, ali jako je poželjno da ga imate. Cena od 5,8m, super raspored i odlična forma. Cena ga čini fantastičnim izborom koji će vam omogućiti da investirate u druge, skuplje igrače. Frejžer je u samom vrhu kad su stvorene šanse u pitanju i najbolji je od svih vezista kad su u pitanju veike stvorene šanse.
 • Briljantni Eden Azar je „must have“! Zašto on jeste, a Frejžer nije, ključna stvar je kapitenska traka. Frejžera nećete staviti za kapitena, Azara hoćete i tu leži velika razlika. Sari je rekao za Azara da se previše trudi (ima previše dodira sa loptom daleko od gola) i da će pokušati da ga gurne još napred kako bi bio konkretniji i kako bi čuvao energiju i snagu za poslednju trećinu. Dakle, očekujemo još više od njega. Kakav Salah, Azar je najbolji vezista trenutno na fantaziju i ne verujem da će se to skoro promeniti.
 • Lakazet opet starter, super vesti, čini se da će se ustaliti. Još ne možemo da kažemo da je 100% starter ali čini se tako. Što ga čini odličnom opcijom za sledeća kola. Arsenal dočekuje očajni Everton, ovo obećavaaaa. 🙂
 • Nije sve u parama, nekad je i 4m doviljno za bodove, nekad je 4m bolje nego 6+m! 😀 Ovo kolo su Benet i Van Bisaka bili bolji od Alonsa, Mendija i Robertsona i to je ono što njih čini „must have“. Znate da će igrati uvek mogu da donesu bodove jer igraju u dobrim defanzivnim ekipama. Van Bisaka je korektan i u napadu, izgleda je i dobar sa bonusima. Ok, Doerti je iskidao sa 12 bodova, za samo 0,4m više od Beneta. On je super izbor (spominjali smo to pred ovo kolo), ali ako nekome znači tih 0,4m nemojte se opterećivati jer će i Benet raditi posao.
 • Lukaku nastavlja seriju, kad bolje pogledaš, Lukaku je dao golove na 3 od 5 utakmica. Prvu sa Lesterom je ušao 20min, ostale je igrao po 90min. Tako da zapravo možemo reći da je igrao 4 tekme i samo sa Totenhemom nije dao gol. To se savršeno uklapa u Lukakuov profil, slabo sa velikim sekipama, dobro sa malim.A sad ima pred sobom tri vezane „male“ utakmice i u trenucima kad je Aguero možda povređen, kad kreće LŠ i rotacija, kad je Kejn daleko od fomre Lukaku se ozbiljno nameće. Možda je vreme za da uleti u ekipu umesto Aguera.
 • Pedro – Vilijan, Vilijan – Pedro, ovo postaje malo previše komplikovano za moj ukus. Prvo je Vilijan bio starter, pa Pedro ušao sa klupe i bio odličan, sad su zamenili uloge i sad stvarno ne znam ko ima predost? Ali zato imamo Azara i onda ne razmišljamo ni o Pedru ni o Vilijanu.
 • Olivije Žiru, potencijalna BOMBA, da li je moguće da će Žiru biti prvi špic u Čelsiju? Odigrao je odličnih 90minuta, Morata nije ni ušao sa klupe. Imao je 2 asistencije, bonus 2. Najači adut Žirua je to što je njegova cena svega 7,8m. Što ako bude prvi špic, onda će verovatno Morata igrati LE, a Žiru PL. Tako da držite na oku Žirua.
 • Počinje Evropa, ovo je vrlo bitno. Prvo, nema više ranih transfera, čekajte da prođe Evropa, da vidite ko igra, ko ne igra, da li će se neko povrediti i slično. Očekujemo sad malo više rotiranja, pogotovo kod Sitija i Liverpula. Zato budite pažljivi ako planirate da ubacujete igrače iz ove dve ekipe, jer ja lično mislim da niko iz ove dve ekipe nije siguran starter (osim golmana).
 • Jarmolenko, ne, još je rano, plus težak raspored. Nemojte da žurite, polako, sačekajte još bar dva kola da vidite kako stvari stoje. Vest Hem je jako nepredvidiva ekipa, mnogo rotiraju, skoro svaku tekmu neko drugi počne, polako.

5.kolo

Bilo je ovo kolo sa dosta golova, tačnije 33, što će reći 3,3 po tekmi što je fantastično. Imali smo samo 3 clean sheeta i u ta tri su se ugurali Van Bisaka i Benet od po 4m, fantastično. Ovo kolo je definitivno obeležio Azar i ako njega niste imali kolo vam je loše, jedino vas je Frejžer mogao izvaditi. Velika trojka u defanzivi je bila bez zapaženog učinka, u napadu isto bez velikih bodova, Ings i Himenez nastavili sa dobrim partijama, King se vraća iz mrtvih, Vilson korektan. Žiru se nametnuo odličnom partijom ali pre svega sa 90minuta! Skupoceni igrači, Salah, Kejn, opet slabi, pogotovo Kejn. Lukaku nastavlja u njegovom ritmu – ne zna ni on kako ali daje golove. Sve u svemu, jeftini špicevi i dalje deluju bolje od skupih, zato se ne ustručavajte da ih ubacujete.

Prosek u ovom kolu je bio 47, što nije toliko puno ako uzmemo u obzir da je bilo dosta golova. Ali razlog za to je, da je sa su Mane i Salah omanuli, obojica su popularni, pogotovo Salah koji je verovatno dobrom delu ljudi i bio kapiten. Zatim, priče da Frejžer propušta kolo su u velikoj meri doprinele da samo malo broj menadžera ima njega u ovom kolu, Aguero je bio mnogo popularniji izbor za C od Azara i naravno, defanzivci koje svi imamo su potpuno zakazali.

„Millennium – EF FPL“

Brate, ovi momci opasno prže! Nema tu šta, jedno slabije kolo i ćao si, u ovoj Millennium ligi nema zajebancije. Mada je opet malo čudo da niko u prvih deset nije skupio 100+. Vanja i Artem  su bili jaaaaako, blizu. Ovo se prvi put ove sezone dešava, da prvo mesto dele čak tri menadžera, Boris Šuvak „Deadly Squad“, Vanja Preveden „mcfcNS“, Artem Dzyuba „PSV“, sva trojica imajo po 403 boda. Ova trojka je ujedno deli i 2. MESTO U SRBIJI I 117. NA SVETU! Ovo su ozbiljni rezultati, ovo nije zajebancija. 😀

„EF Apsolutnih 100“

Boris u Millennumovoj ligi deli prvo mesto, ali je zato ovde lagaaaaaano prvi. Skoro 30 bodova prednosti u odnosu na Nemanju Kovača „hafnafjrodur“. Srki Petrović „Hurricane FC“ je isto tu, popravio se malo. Igor sa „UrDefenceisTerryfied“ je izdominirao sa 103 boda i priključio se vrhu. Boris se na vrhu odvojio, ali ostali su jako blizi. Ljudi, sad svi ganjamo Borisa, da vidimo od čega je napravljen. 🙂

Borba za mesec – SEPTEMBAR

Round 2 od 4

Gotovo je i drugo kolo u mesecu, ostala su još dva kola. Dakle na pola puta samo, pa da vidimo kakva je situacija u borbi za mesec po ligama.

„Millennium –EF FPL“

Gusto je, jako je gusto, nismo ni blizu toga da je nešto rešeno: Marko Španić je iskidao sa njegovom „Limanskom Gorilom“! Bravo Mare! Emilija Zdravković, op, op…da nismo neki rod?? Emilija, javi se pa ako smo familija da nešto sredimo preko veze. 🙂

„EF – Apsolutnih 100“

Ista priča je i ovde, sve tu jako blizu, par bodova, tako da se svi žižimo do poslednje tekme. U tome i jeste draž borbe za mesec. Nemanja je trenutno prvi, ali naš aktuelni šampion preti, diše mu za vrat svega 4 boda zaostaje. Opaaa, Dado, treći si, a, bravo. Ma da „ Maya Berović“ kida. 🙂 Ajde izdrži još dva kola. Vidi ovog malog govnara na dnu i on se kurči za mesec. 🙂 A uuu, sad je pritisak Duća na tebi, da li ćeš izdržati? 😀

Dosta je menadžera imalo dobro kolo, ali Marko i njegova gerila su prosto iskidali

„Limansak Gerila“

Brate 130 bodova u kolu, to je bolesno! Ok, iskoristio je 3xC i to je baš ubo sa Azarom, ali opet! Naklon do poda! Mare je inače 7. u ovom kolu na svetu, sedmi od 5 600 000 menadžera. To je bolesno, još je na klupi imao TAA sa 6 bodova! Genijalno!

 

„Engleski Fudbal“

A ja sam kao zadovoljan sa 81 bodom u ovom kolu! 😀 😀 😀

Što bi se reklo “koliki je toliki je ali je moj”! J Tako da sam ja stvarno zadovoljan ovim kolom, 81 skupio, a prosek je bio 47, zelene strelice. Još nisam ni blizu gde bi želeo i gde planiram da budem na kraju ali idemo polako.

Ja sam iskoristio WC i moram da priznam da uglavnom to prvo kolo posle WC ne bude tako dobro, da se WC počne isplaćivati tek malo kasnije, ali sad je odmah bilo dobro. Azard IN Salah OUT je bio razlog za moj WC i to je bio pun pogodak. Alonsa kojeg sam isto morao ubaciti je prvi put omanuo, ali dobro. Njega skoro svi imaju. Dva vezna koje sam jako želeo i morao sam imati i zbog njih sam štedeo na špicu su Medison i Sliva i obojica su bili dobri, pogotovo mi je drago zbog Silve kojeg nema puno ljudi. U napadu, manje više napad kojeg ima velika većina. Išao sam sa jeftinom varijantom jer u ovom trenutno je bacanje para ići sa Kejnom (ne pruža ništa, čak je i slabiji od Vilsona i Mitrovića), a od Lakazeta sam odustao u poslednji čas jer nisam bio 100% siguran da li će početi. Tako da sam u banci ostavio 2,5m i sada imam mogućnost da ubacim koga hoću ako zagusti. Na klupi su još Mendi, Šo i Vord iz Kardifa. Ono što  sam mogao bolje je Doerti umesto Beneta jer sam imao para (razmišljao sam o tome), ali ne planiram svako kolo da mi odbrana Vukova bude prva postava pa samo dolučio da uštedim 0,4m. Za sada se to ne isplaćuje.

Rani transfer

Toga neće biti ovo kolo. Glavni razlog je LŠ, jer ima dosta da se igra, svašta može da se desi, tako da čekam. Jano je da već razmišljam šta ako je Mendi povređen, šta ako je Kun povređen? Idealno bi bilo da obojica budu spremni i onda ne bi menjao ništa jer imam dobru ekipu za sledeće kolo. Za Aguera je lako naći zamenu, Lukaku, Lakazet ili Kejn. Dok za Mendija je već malo teže. Tripije je najlogičnije rešenje, pogotovo što on neće igrati LŠ protiv Liona. Ali ono što je sigurno, ako je Mendi OUT onda Sanea ubacujem sigurno!

 

PROMENA CENA

Raste cena

Ako ste na WC onda definitivno pravite transfere sad, da dobijete na vrednosti, ali ako niste čekajte, definitivno čekajte pogovotov što su Mendi i Aguero upitni i još se ništa ne zna. Poslendji info o Mendiju kaže da nije ništa ozbiljno ali da bi mogao propustiti LŠ, dakle za vikend treba da je ok. Ali nećemo verovati Gvardioli na prvu loptu. 😀

Pada cena

Ljudi to je to za ovaj after, kreće LŠ, kreću sad ozbiljne muke oko rotacije pre svih Sitija i Liverpula. Ovde nam nema pomoći, prepušteni smo Klopu i Gvardioli, zato bih ja rekao da se polako okrećemo ka Čelsiju, Totehemu pa i Junajtedu. Tu znamo da će Azar, Kejn i Lukaku igrati svaku tekmu u PL. Ne znam videćemo kako će sve ovo proći…srećno!

Zdrale

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

7 komentara

Leave a Reply