Fantazi menadžer – najava sezone

Fantazi je opet oživeo!!!

Startovala je nova sezona najpopularnije fantazi igre i od utorka 19.07. u mogućnosti ste da se prijavite i da igrate Fantazi fudbal za sezonu 2016/2017.

Ove sezone kao i prethodne ćete moći da se igrate sa nama i da se zajedno takmičimo u našoj privatnoj ligi – ENGLESKI FUDBAL – i da se borimo za novčane nagrade i pobednički pehar! Više o samom načinu pristupanja u ligi, kao i nagradama nešto kasnije.

Sad ćemo se pozabaviti ovogodišnjim fantazijem, onako ukratko.

parovi fantazi

Počinje, počinje vežite se!

Pravila

Prvo da konstatujemo da nema nikakve promene što se tiče samih pravila igre. To je nabitinjije, dakle sve je isto kao prošle sezone. Mnogi su mislili da će doći do promene u pogledu čipova, da će ubaciti neke nove i slično, međutim i tu su stvari ostale iste. Imate tri čipa (triple captain, all out atack i bench boost) i dve wildcard-e, po jedna za svaku polusezonu. Napomena, prvi wildcard se mora iskorititi do 31. decembra i ne može se preneti u drugi deo sezone. Ovo važi samo za wildcard. Za sve čipove važi pravilo da se u jednom kolu može iskorititi samo jedan čip, dakle ne možete koristiti  na primer benchboost i all out atack, ili benchboost i wildcard u istom kolu!!! Krajnji rok za izmenu je malkice promenjen i sad je 1h pred početak prve tekme! Dakle imamo malo više vremena za razmišljanje 🙂 Za računanje bonus poena kao i toga šta je asistencija a šta nije koristi se OPTA sajt –http://www.optasports.com/.  Ovde možete proveriti sve statističke podake za svaki meč PL.

Izgled

Jedina promena se desila u dizajnu samog sajta. Mišljenja su podeljenja po pitanju novog sajta, mada se meni lično sviđa novi sajt. Samo treba malo da se naviknete na njega. Ono što sam primetio je da ljudima nije bilo jasno kako se sad menja kapiten, budući da nema padajućeg menija gde se bira kapiten i zamenik kapitena. Sad je to još prostije, samo kliknete na dres igrača i ponudiće vam se opcije „make captain“ i „make vice-captain“. Takođe je upadljivo da kad odete na raspored narednih utakmica za nekog igrača pored svake utakmice stoji broj 1-5 kojim se ocenjuje nivo težine protivnika (1- najlakši, 5- najteži). Ovu opciju u neku ruku smatram nepotrebnom, šta više mislim da više donosi štete nego koristi jer će ljudi masivno gledati samo na brojeve dok protivnika neće ni registrovati, a to može biti greška. Konkretan primer, Vest Hem u 5 kolu gostuje VBA i to gostovanje je ocenjeno sa 2, što će reci prilično lako. I po tome bi recimo Paje tu morao biti dvocifren ali ja jednostavno ne vidim da će se to desiti jer je VBA jako čvrsta ekipa. Ovo je samo jedan primer zašto lično smatram da je to nepotrebno, ali to je neko moje lično misljenje.

fantazi

Ovako će to da izgleda ove sezone

Cene

To nas je naviše interesovalo, a po pravilu se svake godine je sve isto. Kukamo kako je gore nego prošle, kako ne možemo da iskombinujemo ekipu, kako su preskupi igrači i slično… pa ni ova godina se ne razlikuje. Neki dobro poznati fantazi izbori su nikad jeftiniji. Recimo, kad je bilo da Fabregas bude (7,5), Diego Košta (9,5), Koleman i Bejns po (5,5), Ivanović (6), Teri (5,5)… dakle ima dosta potencijala, samo treba dobro izabrati.

fantazi naslovna

I u principu to je to u kratkim crtama, pred nama je sada period pripremnih utakmica koje nam mogu dosta reći, ali opet ne moraju. Prelazni rok se tek zahuktava, svaki dan pljušte novi potpisi ali i novi odlasi iz PL. U svakom slučaju verujem da ćete još na desetine puta menjati svoje timove i da pred početak 13. avgusta opet nećete znati da li je to baš taj tim. To je tako i to je normalno.

Kako bi vam pomogli, u narednih 15-ak dana prelćemo sve linije tima: Golmani, Odbrana, Sredina i Napad. Iznećemo neka naša zapažanja i neko naše razmišljanje. Kako mi to sve vidimo, ko bi to mogao biti najbolje rešenje za svaku od navedenih pozicija u timu.

A vi, napravite vaše ekipe, počnite da tražite idealnih 15 i budite spremni da se učlanite u našu ligu….

Zdrale Vas pozdravlja

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

2 komentara

Leave a Reply