Fantazi menadžer – najava 30. kola

Imamo tri brza kola za nama, gde nije bilo vremena da se detaljnije raspišem o svakom kolu pojedinačno, tako da sam se malo uželeo da sednem i da u detalje pogledam šta nas čeka.

Tako da  vežite se polećemo…

Ja na ovo 30. kolo gledam kao kolo pred 31. (veliko prazno kolo). Vaši transferi za ovo kolo dosta zavise od toga šta radite sledeće kolo. Tako da zapravo imamo dve vrijante, da u 31.kolu koristite Fre Hit, ili da već par kola unazad sastavljate ekipu za 31.kolo, kako ne biste koristili nijedan čip (to je moj slučaj).

Prvo ću preći uopšteno sve što se treba znati za 30.kolo, a onda ću izvući par igrača koji su dobre opcije za obe gore navedene taktike.

Dva kola su prošla od poslednjeg teksta, tako da ću sad izdvojim najbolje ekipe i pojedince u ta dva kola.

Igrač Stvorene šanse Igrač Šutevi na gol Igrač Dodiri u 16m
Nokart 9 Harvi Barns 10 D Silva 29
Rondon 8 Lukaku 9 Salah 22
KDB 8 Iguain 9 Morison 20
Medison 8 Aguero 8 Harvi Barns 18
D Silva 7 Rondon 7 B Silva 16
Ekipa Stvorene šanse Ekipa Šutevi na gol Ekipa Šutevi iz 16m
Siti 32 Siti 43 Siti 28
Njukastl 25 Lester 33 Barnli 24
Lester 25 Črelsi 31 Čelsi 19
Čelsi 24 Njukasl 30 Arsenal 19
Kristal Palas 23 Barnli 30 Lester 18

Lester i Njukasl su iznenađujuće dobri, a što se tiče njihovih igrača Rondon i Barns prednjače. Obe ekipe imaju 31. 33. kolo tako da su obojica dobre opcije.

Ono što sad znamo o narednom 31.kolu se nije puno promenilo, više ćemo znati tek nakon 30. kola.

Sve što vas zanima o dupli i praznim kolima imate kod Ben Crellina, https://twitter.com/BenCrellin 

30.kolo

  • Kristal Palas vs Brajton, odlična utakmica za Palas. Orlovi deluju dobro u poslednje vreme, malo su se raspucali Zaha i Batšuaji i deluju dobro. Meni se sviđa i Šlup koji počinje zadnjih pet utakmica i to kao krilo i naravno tu je Van Bisaka. Dakle dilema u napadu je Zaha vs Miču.
Golova Asistencija Šuteva na gol Šuteva u okvir Šuteva iz 16m Dodira u 16m
Zaha 4 0 11 6 11 31
Batšuaji 2 0 12 3 8 16

Za mene ovde nema dileme, Zaha je dosta bolji, a razlika u ceni nije velika, tako da sam ja definitivno za Zahu. A što se tiče odbrane, mislim da prvi put ove sezone ne mislim da je Van Bisaka najbolja defanzivna opcija kod Palasa, za mene je to sada Šlup. Koji počinje poslednjih 5 utakmica kao krilo, ima jedan gol i 3 asistencije u tom periodu što je bolesno dobro, a vodi se kao defanzivac. Šlup ima i 7 kreiranih šansi (samo Milovjević ima više 9) i Šlup je treći po dodiru u 16m (iza Zahe i Batšuajia). Tako da Šlup deluje super. Cena mu je 4,5m isto kao i Van Bisaki, a ima ga svega 3,4%. Ovde se očekuje clean sheet Palasa, plus njegov napadački potencijal. Palas nema naredno kolo, tako da su i Zaha i Šlup odlični izbor za one koji planiraju FH sledeće kolo. Oni mogu biti veliki differetials jer oni koji prave transfere za 31.kolo sigurno ne ubacuju Palasove igrače, a oni realno imaju super tekmu gde bi mogli i da daju par komada i da ne prime gol.  Brajton je primio 12 golova na poslednjih 5 gostovanja, očajni su o odbani, klasična domaćinska ekipa.

  • Kardif vs Vest Hem, domaćini su primili 10 golova na poslednje tri tekme, a sad su i bez Bambe koji je završio sezonu. Bez Bambe koji je stub odbrane, dakle…držim palčeve da Arnautović počne i biće masakr. 🙂 Situacija je takva da kod Vest Hema u napadu nemamo sad nikog kao top opciju. Anderson je siguran ali je baš u kanalu, Arnaut nije siguran, Čičarito isto, Lanzini verovatno počinje ali još nije to to. Koga god imamo od Čekićara moramo ostaviti jer imaju i 31. i 33.kolo. Plus ova tekma može doneti dosta golova za Vest Hema i clean sheet nije nemoguća misija jer je Kardif dao samo jedan gol na poslednje tri utakmice. Domaćini su baš očajni. Stoga Fabijanski pre svega, ali može i Deklan Rajs da posluži.
  • Lester vs Fulam, jednostavno ko god da igra sa Fulamom je odlična napadačka opcija. Tako je i sa Lesterom. Vardi je sad najbolja opcija, jer znamo kako on reaguje na promenu trenera. Sad je na dve utakmice sa novim menadžerom dao dva gola, a sad dočekuje najgoru odbranu lige. Tako da je meni Vardi baš dobar izbor. Trenutno se vodi kao upitan, ali trebalo bi da bude spreman. Tu je naravno i mali Barns, koji igra odlično, baš mi se sviđa, a videli ste i u gore navedenim tabelama da ima i dobre brojke (najviše šuteva u poslednja dva kola od svih igrača). Ali mene idalje jako vuče Medison koji se polako vraća u formu sa početka sezone.
Golova Asistencija Šuteva na gol Šuteva u okvir Šuteva iz 16m Dodira u 16m
Medison 0 1 11 1 2 12
Barns 0 1 18 2 13 32

Barns deluje mnogo bolji po brojkama, a samo ću još dodati da su u stvorenim šansama 21:5 za Medisona. Medison je definitivno glavni kreativac Lestera, dok je Barns klasično krilo koji ulazi dosta u 16m i ima dosta šuteva. Lester ima oba prazna kola, tako da nije loše i da duplirate Liseice. S tim što mislim da jedan od ta dva igrača mora da bude Vardi, a drugi je Barns ili Medison. Ja prednost dajem Medisonu jer mi je sigurniji da igra 90minuta. Barns ima konkurenciju u vidu Greja, to me malo muči. Što se tiče Lesterove odbrane, oni 8 vezanih tekmi nemaju clean sheet. A ja ga ne vidim ni protiv Fulama. Tako da bih pre uložio u Lesterov napad za ovo kolo.

  • Siti vs Votford, ovo je realno dobra tekma za Siti, čak bih rekao i odlična jer Votford zna da se raspadne i prmi 5-6 komada (kao protiv Liverpula). Prva utakmica je završena pobedom Sitija 2:1 (Sane i Marez golovi, Žezus i Marez asist). Aguero i Sterling nisu ni igrali. Kod Sitija je situacija takva da je KDB opet povređen neće igrati za vikend što ostavlja jedno mesto u vezi. Tačnije sad će B Silva da pređe na njegovo mesto, a onda može Sane ili Marez na krilo. Tako bar ja to vidim. Očejuejm da Sane ima prednost u odnosu na Mareza. Ali sve je to previše rizično zato se ja držim Aguera i Sterlinga. Opet mi Sterling deluje najsigurnije. Kod Aguera je malo upitno kad će biti odmoren (to je ono što Gvardilola najavljuje zadnje dve nedelje) ali sad ima celu nedelju odmora pa revanš LŠ. Zanimljivo je da je sve tri domaće utakmice u LŠ počeo Žezus, tako da je vrlo moguće ta će tako biti i sad tj. da će Aguero početi sad za vikend, a Žezus u LŠ. Odbranu Sitija smo malo zapostavili, bar ja jesam. Oni imaju četiri vezana clean sheeta u PL. I dalje su bez Laportea, bez Fernadinja, a sad su i bez Stonsa. Što će reći, da koga god iz odbrane ubacimo, on je samo privremeno rešenje, plus Votford je toliko nepredvidim i svakome može da da gol tako da ja preporučujem da uprkos 4 vezana clean sheeta, ovo kolo ne gledamo Sitijevu odbranu.
  Skor protiv Votforda igrao (golova/asistencija)
Aguero 5 (7/2)
Sterling 5 (3/1)
  • Liverpul vs Barnli, e Crveni su jedna od ključnih ekipa u periodu pred nama. Oni imaju svako kolo tako da će sigurno biti ključna ekipa u 31. i 33.kolo. Prvo ćemo se brzinski okrenuti gostima, Barnliju. Imali su gosti period da su bili dobri, kako u napadu tako i u defanzivi ali poslednja dva kola 3 primljena komada od Palasa i 2 od Njukasla su podsetili na starli Barnli koji smo viđali veći deo ove sezone. Tako da situacija pred gostovanje Liverplu nije sjajna. Jedino što im može olakšati situacije je to što u sredu Liverpul igra revanš sa Bajernom u LŠ. Po brojkama, Barnlijeva odbrana nije loša kao što se čini. Recimo dozvolili su 3 velike šanse (dele 5 mesto), dozvolili su 23 šuta na svoj gol, po tome su deveta najbolja ekipa u posledja dva kola. Iz 16m su dozvolili 14 šuteva i po tome su 8 u ligi. Tako da nije Barnli očajan defaznivno kao što se čini kad vidite sam rezultat u poslednja 2 utakmice. Sa duge strane, Liverpul deluje umorno, ok dali su 5 komada Votfordu ali tu su defanzivci odradili skoro sve. Tako da ja mislim da je to više bilo slučajno nego dobra Liverpulova igra. Uostalom 3 ako ne i 4 gola su došla iz prekida. Plus već spomenuti revanš u LŠ. Jako sam zbunjen, jer Liverpul mora da pobedi, ali opet mislim da neće da grizu 90min već da će dati 1-2 gola i čuvati to, tj. čuvaće se malo za LŠ. Zato se ne bi zaletao sa Salahom i Maneom za C, pre bih se okrenuo odbrani. E sad, ono bitno pitanje je ko će nam biti treći igrač iz Liverpula? Mislim da praktično moramo imati tri igrača iz Liverpula za ova prazna kola. A verujem da velika većina vas ima Salaha i jedog defanzivca (kao i ja) i sad nam treba još jedan. Da li to da bude defanzivac ili napadač? Ako gledamo samo ovo kolo i generalnu formu Liverpula, ja sam pre za defanzivca i iz moje perspektive (imam Salaha i Robertsona) ja bih ubacio TAA. Odličan je u poslendja dva kola, relativno je jeftin, a opet je siguran starter. Van Dajk je isto dobra opcija, ali TAA je mnogo opasniji iz otvorene igre, plus Van Dajk je opasan nakon prekida, ali svaki taj prekid praktično izvodi TAA tako da sam i tu miran. A opet je jeftiniji. U napadu nema dileme, Mane je jedina opcija. U odličnoj je formi, znatno je bolji od Salaha u poslednje 3-4 tekme ali nikako ne smemo prodavati Salaha, rizik je prevelik. Eventualno možemo ramatrati da Salahu priključimo Manea. Kao što rekoh, ako gledamo samo ovo kolo sa Barnlijem, ja sam pre za duplu odbranu. Ali pogledajte samo sledeće kolo, kada pola ekipa ne igra, a Liverpul igra sa Fulamom. Pa tu će te želeti da imate 3 napadača Liverpula, a ne samo dva, a posle Fulama ide Totenhemu. To je meč na kojem opet nije dobro uopšte da imamo 3 Liverpulov igrača. Tako da je jako nezgodno doneti odluku, a ja naginjem ka napadu, jer zamislite da Liverpul ispade iz LŠ i onda imaju samo PL u kojoj će igrati sa Fulamom i ako pobede bar na kratko se vraćaju na vrh…ja već vidim 5 komada u mreži Fulama.
  Skor protiv Barnlija igrao (golova/asistencija)
Salah 1 (1/1)
Mane 4 (1/0)

Zanimljiv meč je svakako i Hadersfild vs Bornmut. Hadersfild je najgori domaćin u ligi i generalno najslabija ekipa. Dok je Bornmut trenutno ubedljivo najgori gost. Hadersfild je u poslednjih 5 tekmi kući dao 3 gola, a primio je 7, dok je Bornmut na poslednjih 5 gostovanja dao 2 gola, a primio je čak 16 golova. Tako da nemam pojma u kom će pravcu ova tekma otići, ali mene vuče ka gg3+. Ovde je akcenat na Bornmutu, koji ima 31. i 33. kolo, plus ima super raspored. Ne bih se ostvrtao na njihovu odbranu (samo Boruc 4m vredan pažnje zbog cene i rasporeda) već samo na napad. Imamo Kinga, siguran starter i na penalima je. Imamo Frejžera isto siguran starter ali malo van forme ali je na većini prekida i imamo sad Bruksa koji se vratio nakon povrede. Vilson je tu negde (blizu je povratka), biće odluka na dan meča, ali dosta je odustvovao pa ne bih rizikovao sa njim. King mi sad deluje kao najbolja opcija, ali kad se Vilson vrati to se lako može promeniti. Zato je možda Frejžer najbolja opcija na duže staze.

I na kraju moram spomenuti Hari Kejna. Njegov Totenhem gostuje Sautemptonu, po meni je ovo jako nepredvidiva tekma, ali isto tako ovo može biti prekretnica za Totenhem da malo proigraju. Jer poslednje tri tekme se baš muče. Kejn se vratio, dao je po gol na obe tekme, a sad igra sa Sautemptonom kojem je dao 7 golova na 7 mečeva i ima 2 asistencije. Kod Spursa treba reći da se Dele Ali vratio treninzima, da su prošli Dortmund u LŠ i zato mi se čini da bi mogli malo raterećeno da uđu u ovaj meč. Ali oni ne igraju 31. kolo, a verovatno ni 33. Tako da ih ja ne uzimam u razmatranje. Samo napominjem da Kejn verovatno daje gol Sautemptonu. 🙂 I da, Poketino neće biti na klupi naredna dva meča, dobio je kaznu zbog ponašanja na meču sa Barnlijem, mada ne vidim da to nešto menja.

Verovatnoća za clean sheet u 30. kolu:

Naredna 3 kola

Lester ima dobar raspored, promenili su trenera neke pozitivne stvari se dešavaju. Sad kod Lestere deluje napad bolje od odbrane. Vardi opcija broj jedan, pa Barns/Medison. Kod Vest Hema mogu samo reći velika šteta što Arnautović nije siguran starter (iz ove perspekitive, možda bude nakon vikenda, ali za sad nije) tako da ne mogu reću da je dobra opcija. Ove prve dve su top utakmice i za napad i za odbranu, pa neka bude Fabijanski, možda Lanzini da počne da donosi boove (a ja se i dalje držim Arnauta, pa šta bude). Čelsi je pogotovo zanimljiv jer imaju 31. kolo i verovatno duplo 32.kolo. Kod njih mi se čini da treba da imamo jedog defanzivca Luiz/Aspilikueta i jedan napadač Azar/Iguain. To su malo skuplje opcije, stoga nisu tako primamljivi kao recimo Lesterov Vardi ili Bornmutov King. A i Vulvsi i Everton nisu penali, ali Kardif već jeste. 🙂

Ovde sam i namerno stavio Kristal Palas koji ne igra 31. kolo ali pogledajte dve naredne tekme, Brajton i Hadersfild kući. Predobro. Ko je na FH za 31. kolo mora da ima dvojicu iz Palasa.

E sad, oni koji kao ja planiraju transfere gledajući ka 31. kolu, rekao bih da prioritet treba da bude Lesterov napad, pa onda jedan Liverpulovac, tj. da imaju 3 Liverpulovca koja kombinacija to je sad već na vama i Bornmutov napadač. King/Frejžer.

Dok oni koji rade FH u 31. kolu mislim da moraju da imaju dva igrača iz Palasa, tačnije Zahu i Šlupa. Obojica mogu da naprave veliku razliku.

Večera se igraju revanši LŠ, tako da promene cena nema, ništa bitno se ne dešava tako da neću ni kačiti potencijalnu promenu cene.

To je to za ovu najavu, vidimo se u klipu, gde ćemo imati dosta više informacija oko povreda i statusa pojedinih igrača. Zato nemojte ptorpustiti klip. Ulazimo u foto finiš, ulazimo u deo sezone gde će na videlo isplivati ko se ozbiljno pripremao za kraj sezone, a ko ne, stoga su velike promene u plasmanu moguće!

Pozzzzzz

Zdrale

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply