Fantazi menadžer – izbor kapitena 9. kolo

Pauza za reprezentacije je gotova i naredne 4 nedelje je neće biti, a pred nama je sada 9. kolo!

Siti gostuje Palasu i KDB se i dalje vodi kao sumnjiv za ovo kolo, a ove godine Siti je totalno drugačija ekipa kada igra KDB. Videli smo to i protiv Vulvsa i protiv Noriča, pa bi ovo kolo preskočio igrače iz Sitija.

Liverpul gostuje Junajtedu, koji jeste u kanalu, ali to je večiti derbi Engleske, tu se nikad ništa ne zna, tako da ću i ove iz Liverpula da preskočim (iz Junajteda svakako ne bih ni predlagao).

Hari Kejn – kući Votfordom
Poslednje 4 utakmice Poslednja utakmica
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 65 11
Kreirane šanse (velike šanse) 3 (1) 2 (0)
Dodiri u 16 m 21 5
Šutevi 11 1
Šutevi iz 16 m 8 1
Šutevi u okvir gola 5 0

Učinak protiv Votforda u PL : 6 utakmica, 3 gola i 2 asistencije

Kvota da daje gol na meču : 1.50

Glasanje za Kapitena kola na Scoutu : 6.mesto – 4.9% glasova na Skautu

Fun Fact : NFL član kuće slavnih, Morten Andersen, ponudio Hari Kejnu da radi sa njim kada ovaj odluči da se penzioniše u fuci i da ga trenira da postane kiker u NFL.

Hari moj dobri, još sada te predlažem za kapitena, pa ako nešto zasereš, izbegavaću te u širokom luku bar do Nove godine. 🙂

Na izbor je svakako uticao protivnik koji im dolazi u goste, a ne baš neka sjajna forma sad. Realno nije sad da loše igra, imao je neki napadački učinak u četiri od poslednjih pet kola, ali nije da je to sada bilo nešto maestralno. U poenima to ovako izgleda: 6,5,8,8,2.

Tako da je svakako i protivnik dosta uticao na izbor Kejna, raspali Votford, koji je ekipa koja je primila najviše golova na strani do sada, čak 12, (mada su 8 primili čak od Sitija).

A i Totenhemu realno leže, dali su im bar po dva komada na poslednja 4 gostovanja Votforda na Vajt Hart Lejnu.

Mislim da je vreme da se Totenhem trgne iz ove letargije, i da je ovo idealna prilika i da Kejn postigne više od jednog gola konačno u ovoj sezoni.

Tami Abraham – kući sa Njukastlom
Poslednje 4 utakmice Poslednja utakmica
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 42 9
Kreirane šanse (velike šanse) 3 (1) 1 (1)
Dodiri u 16 m 18 3
Šutevi 15 3
Šutevi  iz 16 m 13 1
Šutevi u okvir gola 10 2

Učinak protiv Njukasla u PL : 1 utakmica, bez učinka

Kvota da daje gol na meču : 1.65

Glasanje za Kapitena kola na Scoutu : 1.mesto – 32.76% glasova na Skautu

Fun Fact : Duo voditelja sa Skaj Sportsa, Čarli Nikolas i čuveni Metju Le Tisije, vide Abrahama kao najboljeg igrača dosadašnjeg toka sezone u PL.

Šta da se kaže, Tami Abraham za sada je stvarno jedno veliko otkrovenje sezone. Trenutno je najbolji strelac PL i deli to prvo mesto sa Kunom Aguerom.

Do sada je već imao tri kola sa 13 i više poena i stvarno predstavlja lep izbor za kapitena, uzevši u obzir tu njegovu sposobnost da šanse pretvara rutinski u golove.

I njemu, kao i Kejnu, u goste dolazi ekipa koja i nije baš sjajna u gostima. Njukasl je do sada na 4 gostovanja ove sezone primio čak 11 golova.

E sada, Abrahamu malo nedostaje i sreće na domaćem terenu, pošto neke brojke pokazuju da bolje igra na domaćem terenu, kao npr da je imao više šuteva na domaćem terenu (14:12) ili da je imao više velikih šansi na domaćem terenu (7:2), ali je do sada postigao 2 gola na Stamfordu, a čak 6 na gostovanjima. Tako da je vreme da proradi malo jače i na domaćem terenu.

 

Džejmi Vardi – kući sa Barnlijem
Poslednje 4 utakmice Poslednja utakmica
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 50 11
Kreirane šanse (velike šanse) 3 (0) 0 (0)
Dodiri u 16 m 20 5
Šutevi 7 0
Šutevi iz 16 m 7 0
Šutevi u okvir gola 3 0

Učinak protiv Njukasla u PL : 8 utakmica, 5 golova i 1 asistencija

Kvota da daje gol na meču : 1.85

Glasanje za Kapitena kola na Scoutu : 7.mesto – 4.01% glasova na Skautu

Fun Fact : Džejmi Vardi mu dođe kao Alan Širer modernog doba u PL. Igra za prosečan tim, a trpa li trpa. Od kada je došao Brendan Rodžers u klub, postigao je već 15 golova na 19 nastupa. Čak je dao i više golova u 2019. od Obamejanga.

Na zadnja tri meča kod kuće ima učinak od 4 gola, 1 asistencije i 6 bonus poena.

Na kraju krajeva, za sve ove godine pokazao je da može da bude konstantno opasan po protivnički gol i što je još bitnije, daje gol svima.

Lester ima sasvim lep raspored u nekom narednom periodu, tako da je Vardi sasvim legitimna opcija za kapitena i u narednim kolima. Takođe je i na penalu, i kada se uzme u obzir da Lester igra napadački fudbal u svakom trenutnku, Vardi postaje neko na koga treba obratiti pažnju, a pri tom je dosta jeftiniji i od Kuna, Kejna i Obamejanga.

Dodiri u 16 m Pokušaji šuta Šutevi u metu XG očekivani golovi
Kejn 44 24 9 3.14
Abraham 34 26 15 4.46
Vardi 39 13 7 1.96
  • tabela se odnosi na sve odigrane utakmice do sada

Potez Ludaka – Koliko je uopšte i potez ludaka Kalum Vilson protiv Noriča? Verujem da će ga dosta ljudi stavljati za kapitena i pre ovih predloga.

Za ovo kolo, to je to. Aj zdravo!

Sale Dj

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply