Fantazi menadžer – izbor kapitena 8. kolo

fantazi-millennium

Klik na sliku te vodi na Millennium sajt

Pazi ljevo! Eno ga desno! Gore! Spuštaj!

Jako sam ušao u tekst o kapitenima za 8. kolo, pod uticajem čuvenog vojno političkog komentatora/analitičara, Zgembe Adislića. Sada ja vama treba tu da predlažem kapitena, a svi ste se odlučili već za Hari Kejna. Jbg ja ga nemam, ali bih ga svakako u ovom kolu i ja predložio kao prvog pika.

Pa da vidimo šta se tu još može smisliti.

Hari Kejn

Poslednja utakmica Ukupno
Dodira u zadnjoj trećini terana 24 131
Kreirane šanse 1 9
Dodiri u 16 m 8 48
Šutevi 3 20
Šutevi iz 16 m 3 20
Šutevi u okvir gola 3 11

Generalno, Kejn figurira kao prvi pik za kapitena, ako uzmemo raspored Top 6 ekipa PL u ovom kolu. Kejn nastavlja svoj proces “buđenja” u to sam siguran. Prošlo kolo je doneo više poena od Aguera, a u ovom ima i mnogo lakšeg protivnika. Generalno, prednost Kejna u odnosu na Aguera je to što će uvek igrati sigurno i što će skoro pa uvek igrati po 90 minuta, plus siguran je na penalima. Neka mana je to što se Totenhem i dalje muči u igri, pa nekako ovu “boraniju” od ekipa dobija na suvi kvalitet.

Kardif je užasno loša ekipa. Šta drugo reći o ekipi čiji se napadački afiniteti zasnivaju na tome da se čeka bek Morison da zafrljači loptu iz auta (pri tome je bitno jedino da je taj aut na protivničkoj polovini). Tako da bi tu Kejn mogao da se raspuca. Ipak, ne treba smetnuti sa uma da u ekipi Totenhema neće biti povređenih Eriksena, mozga ekipe, i Alija, igrača koji se lepo slaže sa Kejnom u napadu. I Musa Dembele je povređen, tako da je malo kreativnost na sredini terena dovedena pod znak pitanja. To verovatno znači da će se ići po krilima, sa napadački vrlo orijentisanim bekovima, što možda i nije loše za Kejna, koji se onda ne bi vraćao toliko na sredinu, nego bi mogao da odigra kao pravi napadač.

Sa leve strane je “heat map” Harija Kejna iz prošle sezone iz prvih 7 kola, sa desne je iz ove sezone. Velika je razlika. Prošla sezona, pravi napadač, vidi se da je gorelo i u 16m, a i tu na nekih 20-25 metara. Sada gori negde na polovini terena. Ko zna zašto je to tako, zbog čega se toliko vraća na sredinu terena? Da su imali neke teške protivnike do sad, pa i nisu. Da li je uticaj Lukaša Moure sada toliki, da on tu nešto uleće kao lažna devetka. Ne bih rekao. Kada se pogleda statistika Kejna, opet mi u oko zapada da nije nijedan šut uputio izvan 16m, a šutirao je 20x?!?! Ali prošlo kolo, sva tri šuta su mu išla u okvir gola i popravlja mu se taj procenat šuteva koji idu u okvir gola.

Svakako je prvi favorit i na Skautu ja na glasanju, tako da je trenutno prvi izbor igrača širom sveta, sa oko 50 %. Protiv Kardifa do sada nije ni igrao i Kardif je jedina ekipa u PL kojoj Hari Kejn do sada, po logici stvari, nije dao gol. Eto prilike sada.

 

Eden Azar

Poslednja utakmica Ukupno
Dodira u zadnjoj trećini terena 34 353
Kreirane šanse 3 15
Dodiri u 16 m 4 40
Šutevi 2 18
Šutevi iz 16 m 2 12
Šutevi u okvir gola 2 9

Šta reći za Azara, osim da je trenutno najbolji igrač PL. Dovoljno. Pisao sam već koliko mu Sarijev stil igre odgovara i koliko se pomerio napred, što se vidi po broju njegovih dodira u zadnjoj trećini terena. Sve nekako pokušavam da zamislim i Aleksisa Sančeza u toj ekipi, pa tu bih ja onda mogao opušteno da igram napadača. Mislim da bi to bio baš dobar potez uprave Čelzija, da uvaljaju nekom Vilijana, da se otvore za Aleksisa i bili bi mirni narednih 5 godina za njim i Azarom u ekipi i Sarijem na klupi. Ko zna, možda neki skaut Čelsija za Zapadni Balkan čita ovo. 😀

Elem, da se vratimo na Azara. Prilično sam uveren da će ga Sari odmoriti sad u Ligi Evrope i da će ovaj odmoran da dočeka Sautempton. Do sada je na svih 13 utakmica koje je odigrao protiv Sautemptona imao učinak od 5 golova i 4 asistencije. A odbrana Sautemptona je baš kritična, plus su igrali u skoro pa najjačem sastavu protiv Evertona u utorak u Liga Kupu. Plus može tu da bude i prostora na njegovoj strani, jer Sedrik zna da se zaleti u napad, pa da malo zaboravi da se vrati u odbranu. Trenutno je drugi na Skautu u izboru za kapitena za 8. kolo sa oko 23% glasova. Siguran sam da će se Čelsi vratiti na pobednički kolosek posle dva remija. Ne treba zaboraviti ni da je Azar na penalu, kao i da je magnet za bonus poene. Iskreno bi ja voleo da vidim i Fabregasa u sastavu, jer mislim da bi se on baš dobro slagao sa Azarom i umnogome doprineo da se poveća njegova produktivnost. Trenutno je na 6 golova, 2 asistencije i 10 bonus poena, a tek je 7 kola prošlo.

 

Aleksandar Lakazet

Poslednja utakmica Ukupno
Dodira u zadnjoj  terana 33 143
Kreirane šanse 1 9
Dodiri u 16 m 6 33
Šutevi 4 17
Šutevi iz 16 m 2 12
Šutevi u okvir gola 0 6

Dvoumio sam se koga da stavim na trećem mestu kao kapitena, da li Lakazeta ili Lukakua, ali pošto se u Junajtedu ne zna ko pije a ko plaća, a Arsenal iz kolo u kolo dobija obrise ozbiljne ekipe, kojoj je predvodnik Lakazet, onda sam se ipak za njega odlučio. Plus što igraju protiv najgore odbrane u PL, ekipe Fulama. To je igrač koji me fascinira iz kola u kolo svojom borbenošću. Ako niste gledali Arsenal, dovoljno je samo da zamislite Ozila i neku njegovu suštu suprotnost po pitanju borbenosti i zalaganja na terenu. Prošlo kolo je bio indirektan krivac za prvi gol Arsenala, koji je ustvari bio autogol igrača Votforda, i direktni krivac za drugi gol Arsenala, kada je na tacni servirao loptu Ozilu. Iskreno se nadam da ga Emeri neće sad koristiti previše u Azerbejdžanu. Mislim da bi to bio uzaludan potez, bolje neka igra Velbek na tim nebitnim utakmicama po Arsenal.

Situacija se dosta promenila po pitanju Lakazeta i Obamejanga. Na terenu deluju skladno, ali je Lakazet sada taj koji igra po 90 minuta. Iskreno ne znam ko je na penalu u Arsenalu, a nadam se da će to biti Lakazet.

Protiv Fulama nikad nije igrao, logično jel, ovi su tek sad ušli u PL, a on je tek od prošle sezone u Arsenalu. Trenutno je na vrlo potcenjivačkom osmom mestu na Skautu u glasanju za kapitena sa svega 1.7%. To mi malo nije jasno, obzirom na to da im je Fulam protivnik i da Fulam nikako ne može da sačuva mrežu na toj utakmici. Uz malo veću koncentraciju u završnici, obzirom da ima samo 6 šuteva u gol od 17 upućenih, nameće se kao lep “differential” u izboru za kapitena.

Potez ludaka: Džejmi Vardi

Pa možda čak i nije neki ekstremni potez ludaka. Vardi mu dođe kao Širer svojevremeno, kad vidite da je Lester postigao gol, uvek vam on prvi padne na pamet.

Vardi protiv Evertona ima vrlo impozantant učinak od 4 gola i 3 asistencije na svega 5 odigranih utakmica. Lepo se slaže sa Medisonom , tako da se odlazak Mareza za sada uopšte ne oseti. Trenutno na šestom mestu na Skautu sa 2.1%.

lester-džejmi-vardi

Dakle da se sumira:

  1. Kejn
  2. Azar
  3. Lakazet

Potez ludaka: Vardi

‘đe s’ to pritisn’o ?

Sale Dj

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply