Fantazi menadžer – izbor kapitena 7. kolo

fantazi-millennium

Klik na sliku te vodi na Millennium sajt

Ovo kolo obeležiće duel između Čelsija i Liverpula, dakle tvrdo u najavi, što znači da ću rutinski iskulirati igrače iz tih timova za ovo kolo… Hazard, Salah, Mane and ekipa, šta da vam kažem, možda sam se i zajebao, ali kad pogledam istoriju i vidim da su igrali konstanto 1:1 u proteklih par godina, iskuliraću ih ipak.

Krenućemo redom onda…

KUN AGUERO

Poslednja utakmica Ukupno
Dodira u zadnjoj trećini terana 29 91
Kreirane šanse 1 13
Dodiri u 16 m 11 49
Šutevi 6 31
Šutevi iz 16 m 6 21
Šutevi u okvir gola 3 10

Očekivano na prvom mestu kao predlog je Kun. Mislim da će svako ko ga bude imao u sastavu i staviti za kapitena, tako da nisam sad izmislio neku toplu vodu kad sam ga predložio kao prvog pika. Trenutno je na 63% u izboru za kapitena na Skautu. I kada se uzme u obzir da je na 52% poseda u FPL, prilično bi bilo rizično ne staviti ga za kapitena. Čak i da ne bude produktivan, a verujem da hoće, baš zbog ovih procenata poseda i izbora za kapitena, to ne bi previše uticalo na neki vaš poredak na tabeli.

Igra kući protiv Brajtona, a oni nisu još do sada uspeli u ovoj sezoni da sačuvaju svoju mrežu. Pametnome dosta! Rotacija po pitanju Kuna je u ovom kolu isključena, jer je u Liga Kupu odmarao i Žesus je igrao u napadu. Problem može biti jedino LŠ, i njegovi minuti. Neki idealni scenario bi bio, da Siti vodi na poluvremenu samo sa 1:0, i da ga je Kun metnuo jel. 🙂  Pa onda da izdrži još koji minut u drugom poluvremenu, da Kun ne izađe pre 60 minuta… jer mi se sve čini da ako bude kanonada u prvom poluvremenu, eto Žesusa na terenu što pre… Do sada u karijeri Kun je protiv Brajtona odigrao samo jednu utakmicu u PL i postigao je 1 gol. Vidimo da je kod Sitija svako sposoban da postigne gol, i da nema nekog pravila, ali ipak je Kun u malo boljoj poziciji nego ostali.

Trenutno je vodeći među napadačima u kategoriji “šutevi” sa 31 pokušajem (za 450 minuta), drugi je brat Mitro sa 28 (za 540 minuta), a svi ostali napadači u PL su imali ispod 20. Stoga, da li je možda i Triple Captain u igri? 😀

aguero-kapiten

HARI KEJN

Poslednja utakmica Ukupno
Dodira u zadnjoj trećini terana 25 107
Kreirane šanse 3 8
Dodiri u 16 m 9 40
Šutevi 5 17
Šutevi iz 16 m 5 17
Šutevi u okvir gola 4 8

Da li se Kejn budi? Sudeći po brojkama iz prošlog kola, čini me se da se budi. Prošlo kolo 3 kreirane šanse, do tada iz pet kola svega 5. Prošlo kolo 5 šuteva, do tada za pet kola svega 12. 4 šueva u metu, a do tada za pet kola tek isto toliko. Još igra protiv “mrtvog” Hadersfilda, prvog pretendenta za ispadanje u niži rang (to se već sada može slobodno reći). Mada igra Totenhema nije još onakva na kakvu smo navikli, ne verujem da Hadersfild može da pruži neki otpor. Kejn je do sada odigrao 2 utakmice protiv njih i ima učinak od 2 gola i asistencije. Trenutno je drugi u izboru za kapitena na Skautu sa nekih 9%. Sa nekih 25% poseda i ako Kun nešto sjebe, izbor Kejna bi možda mogao da bude baš dobar “boost”.  Ne treba skrenuti sa uma da je Kejn ipak siguran na penalu, na kraju krajeva, tako je i dao gol Brajtonu (za razliku od Sitija, gde još ne znamo ko je na penalu), da je Bonus magnet (do sada je uvek imao 30+ bonus poena po sezonama) i da svake sezone daje po 20+ golova. Do sada je dao svega 3, što znači da je pitanje trenutka kada će ući u seriju, pogotovo kad krene da šutira i izvan 16 metara. Prosto mi deluje neverovatno da do sada nijednom u ovih 6 kola nije opalio nijednu?!?! E taj trenutak, kad Kejn krene da “roštilja”, to treba uhvatiti. Ta neka iskra tog roštilja bi mogla malo i da prodrma Totenhem, da krenu da igraju kako znaju, a još im i raspored ide na ruku.

ALEKSANDAR LAKAZET

Poslednja utakmica Ukupno
Dodira u zadnjoj trećini terana 22 110
Kreirane šanse 0 8
Dodiri u 16 m 5 27
Šutevi 1 13
Šutevi iz 16 m 1 10
Šutevi u okvir gola 1 6

Emeri je konačno shvatio neke stvari, ako hoćeš da pobeđuješ, moraš stavljati Lakazeta u prvih 11. Nema druge. Lakazet igra napadača, dok se Obamejang izvlači na krilo, i prilično lepo sarađuju. Čak  Lakazet igra svih 90 mnuta, dok se Obamejang izvlači iz igre već oko 70 minuta u poslednjih par kola. Prošlo kolo je zabio baš lepu golčinu. U Liga Kupu je igrao svega pola sata, zamenio je Velbeka, i opet uspeo da postigne gol. Arsenal, sigurno ali polako, počinje da prihvata filozofiju igre Emerija, a Lakazet je tu ozbiljan faktor. Gledao sam prošlu utakmicu protiv Evertona i baš se trudio, kao da i on sam želi da dokaže treneru da je neopravdano počeo prve tri utakmice u PL sa klupe. Npr on ima više dodira od Kejna u poslednjoj trećini terena, a odigrao je 366 minuta naspram Kejnovih 536 minuta. Za to vreme su i on i Kejn kreirali po 8 šansi, što ukazuje i na neki eventualni potencijal Lakazeta u asistencijama.

Trenutno je na oko 2.5% u izboru za kapitena na Skautu, i tek je na 5. mestu tamo. Protiv Votforda je odigrao svega jednu utakmicu do sada u PL, bez ikakvog učinka. U toku nedelju mu je cena skočila, ili bolje rečeno vratila se na svoje mesto (sa 9.4 na 9.5), što ukazuje na to da su ljudi počeli da mu ukazuju poverenje. Iskreno, ne znam ko je na penalu u Arsenalu, da li on ili Obemejang, znam da je u Lionu bio on, tako da postoji mogućnost da i ovde on bude prvi izbor.

lakazet-arsenal

RIČARLISON

Poslednja utakmica Ukupno
Dodira u zadnjoj trećini terana 25 88
Kreirane šanse 0 2
Dodiri u 16 m 2 15
Šutevi 4 9
Šutevi iz 16 m 2 6
Šutevi u okvir gola 2 5

Ričarlison se vratio prošlo kolo posle odrađene suspenzije. Za cenu od 6.6, top igrač. Halav k’o Hari Kejn u najboljim danima, samo gleda kako će da šutira, pozicija nebitna. 🙂 Prošlo kolo je protiv Arsenala mogao da postigne bar dva gola, da nije bilo Čeha na golu, možda bi tako i bilo. Ide i na skok pri prekidima. Sad mu u goste dolazi Fulam, po meni, ekipa sa najlošijom odbranom u ligi pa eto šanse za njega. Mnogo je brz Ričar, mnogo dobro ubrzanje ima, dobro kontroliše loptu, debitovao uspešno i za repku Brazila, i posle naučene lekcije iz lepog ponašanja, cenim da je skroz spreman i motivisan da nanase štetu vrlo krhkoj odbrani Fulama. Kada pogledate njegove brojke u tabeli, nemojte zaboraviti da je zbog crvenog kartona odigrao svega 300 minuta od mogućih 540.

Trenutno je na veoma respektabilnom trećem mestu u izboru za kapitena na Skautu, sa 6% glasova. Do sada nije nikad igrao protiv Fulama.

Njegova prednost u odnosu na Volkota npr je to što znamo da će uvek igrati po 90 minuta, dok za ovog to ne možemo reći. Uživa puno poverenje trenera Silve, koji je i insistirao na njegovom dolasku, tako da u nastavku možemo da očekujemo još bolje igre Ričarlisona, a mislim da je Fulam prva žrtva na tom putu.

ričarlison-everton

Potez Ludaka – Aleksandar Mitrović

Ma Mitro je i ovako “ludak”, pa zašto ne bi bio i u ovom izboru? 🙂

Kao što sam ranije u tekstu naveo, Mitro je po šutevima ubedljivo na drugom mestu u celoj ligi, odmah iza Kuna. Mitrović ima i najviše šuteva u okvir gola, čak 12.

Igra protiv Evertona, čija je odbrana do sada baš razočarala. Lepo se dopunjuje u igri sa Vijetom. Fulam igra ofanzivno, koliko je očajan u odbrani, toliko je dobar u napadu. Tako da, Mitar bi mogao biti taj neki neočekivani potez za kapitena u ovom kolu.

To je to za ovo kolo… pozdrav svima!

Sale Dj

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply