Fantazi menadžer – izbor kapitena 6. kolo

Ako ste prošlo kolo uspeli da izbegnete Sterlinga i KDB-a kao kapitene, realno ste i uzeli neke poene. Aguero, Auba, Rašford, Salah, Mane, koliko-toliko i Kejn su doneli poene. Abraham pogotovo, a i Puki već polako ulazi u ovu grupu elitnih igrača.

Kun Aguero – kući sa Votfordom

Poslednje 4 utakmice Poslednja utakmica
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 94 32
Kreirane šanse (velike šanse) 7(1) 1(0)
Dodiri u 16 m 30 10
Šutevi 18 6
Šutevi iz 16 m 15 6
Šutevi u okvir gola 7 2

Učinak protiv Votforda u PL: 6 utakmica, 7 golova i 2 asistencije

Kvota da daje gol na meču: 1.40

Glasanje za Kapitena kola na Scoutu: 2.mesto – 20.00% glasova

Fun Fact : Postao tek treći igrač u istoriji PL koji je u prvih 5 kola postigao bar po gol u svakom kolu (Vejn Runi i pokojni Hoze Antonio Rejes su druga dva).

Tekst pišem u sredu prepodne, tako da što se tiče Aguera, dosta će zavisiti od utakmice protiv Šahtjora, tj  da li će početi tamo. Bilo bi idealno da Žesus krene protiv Šahtjora, a Kun ni da ne igra. 🙂

Mislim da bi svakako trebalo da počne meč protiv Votforda, makar zbog obaranja ovog rekorda, toliko bi Pep trebao da ga ispoštuje. A i videli smo šta se dešava kada se ne igra sa najboljih 11. Totalno nelogično ostavljanje KDB-a koštalo je Siti poraza.

Aguero je do sada svega jednom osvojio titulu najboljeg strelca PL tako da i tu ima motiv. Realno, Siti zaostaje već 5 bodova za Liverpulom i mišljenja sam da najbolji igrači, kao što su Kun, Sterling i KDB uvek moraju da budu u prvih 11. Kao što je kod Liverpula to slučaj sa Salahom, Maneom i Firminom.

Takođe, ponovljeno je više puta, da kada Siti igra na Etihadu, Aguero je uprkos svim svojim do sada postignutim golovima, ipak drugi igrač, tj mnogo produktivniji.

Aguero i spora odbrana Čelsija

Rahim Sterling – kući sa Votfordom

Poslednje 4 utakmice Poslednja utakmica
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 150 60
Kreirane šanse (velike šanse) 8(3) 4(2)
Dodiri u 16 m 42 15
Šutevi 14 6
Šutevi iz 16 m 12 4
Šutevi u okvir gola 4 1

Učinak protiv Votforda u PL : 6 utakmica, 6 golova i 1 asistencija

Kvota da daje gol na meču : 1.60

Glasanje za Kapitena kola na Scoutu : 1.mesto – 38.29% glasova

Fun Fact : Prošle nedelje Kaskarino izjavio da je Sterling bolji od Nejmara, ove nedelje Ćavi izjavio da ga vidi kao legitimnog naslednika Mesija kao najboljeg fudbalera na svetu.

Već dve utakmice bez ikakvog učinka, tako da bi puno bilo da i u trećoj ništa ne uradi. Prosto čudi da nije imao nikakav učinak protiv Noriča kada se pogleda statistika sa te utakmice. Čak 60 dodira u zadnjoj trećini terena, 4 kreirane šanse od toga 2 velike, 6 šuteva ka golu, a ništa.

Realno je osovina Sterling, Kun, KDB glavna pokretačka snaga Sitija i prilično sam siguran da je protiv Noriča Kevin igrao od početka, da bi i Sterling imao drugačiji učinak.

Nema se tu šta puno dodati, vidi se da mu leže utakmice protiv Votforda i mislim da će Siti svakako iskaliti bes na Votfordu, tako da tu svakako ima mesta i za neki konkretan učinak Rahima Sterlinga.

Njegova pozicija u 11 je prilično sigurna, a i u toj nekoj formaciji više dejstvuje kao drugi napadač, nego kao krilni igrač. Videćemo ako se Mendi sada vrati u postavu, Sterling će biti prilično bliži golu jer ovaj pokriva celu tu levu stranu.

Vidimo i da masa na Scoutu veruje u njega poprilično, tako da prilično logičan potez je da bude kapiten, ako ga već imate.

sterling-zesus

P.E Obamejang – kući sa Aston Vilom

Poslednje 4 utakmice Poslednja utakmica
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 79 11
Kreirane šanse (velike šanse) 4(0) 0(0)
Dodiri u 16 m 17 3
Šutevi 12 3
Šutevi iz 16 m 7 2
Šutevi u okvir gola 5 2

Učinak protiv Aston Vile u PL : Nikad nije igrao protiv Vile u PL.

Kvota da daje gol na meču : 1.65

Glasanje za Kapitena kola na Scoutu : 3.mesto – 9.42% glasova

Fun Fact: Uslikan kako izlazi iz noćnog kluba u 3 ujutru, to veče posle meča sa Votfordom. Realno, čovek je morao da proslavi bod sa gostovanja. 🙂

Pošto Auba nikada nije igrao protiv Vile, a Vila ne spada u rang top 6 klubova, treba da vidimo učinak Aube protiv “velikih” i “malih”, a on kaže sledeće. Protiv top 6 klubova ima odigranih 14 utakmica i svega 3 gola, protiv ostalih čak 31 gol u 38 utakmica. Zaključak svega – Vili se ne piše dobro.

Lakazet je povređen i Auba će svakako onda meč početi na mestu centralnog napadača, a to je mesto koje mu, po mom mišljenju, svakako više odgovara.

Auba je sada i definitivno na penalu, obzirom da je Lakazet povređen, a malo sporiji i tromiji štoperi Vile “obećavaju” neko rušenje Pepea ili samog Aube. Oba ima 14 golova u poslednjih 14 mečeva za Arsenal.

Dodiri u 16 m Pokušaji šuta Šutevi u metu Očekivani golovi (xG)
Aguero 31 19 8 4,22
Sterling 49 18 8 3,76
Obamejang 24 16 7 2,52
  • tabela se odnosi na sve odigrane utakmice do sada

Čudno je videti da nemamo nikog iz Liverpula u tekstu o kapitenima Razlog tome nije ni derbi sa Arsenalom, jer će Liverpul tu sigurno dati par komada, nego činjenica da Salah i Mane stalno idu na smenu i teško je predvideti ko će odskočiti. Pošto imamo dobre druge kandidate onda ne treba siliti Salaha i Manea.

Potez Ludaka bi mogao biti Ričarlison! Polako diže formu, u zadnja dva kola ima 2 gola i 1 asistenciju, protivnik je po meri, Šefild Junajted, Everton igra mnogo bolje na Gudisonu nego li na gostovanjima, a i na FPL su ga predložili kao differentialsa za ovo kolo. Samo su Sterling i Salah uputili više šuteva iz 16 metara nego on.

To je to za ovo kolo!

Fantasy Crew

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply