Fantazi menadžer – izbor kapitena 5. kolo

Pauza je gotova, vreme je za nastavak prženja u Fantaziju.

Ovo kolo ću malo samo da promenim koncepciju, jer je raspored takav kakav je, a to je da dosta tzv big hitera igra protiv slabijih timova, pa neću predlagati potez ludaka, nego ću predložiti 4 igrača… a svi imate bar po jednog od njih, u to sam uveren. 🙂

Kun Aguero –  u gostima sa Noričem

Poslednje 4 utakmice
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 65
Kreirane šanse (velike šanse) 6 (1)
Dodiri u 16 m 21
Šutevi 13
Šutevi iz 16 m 10
Šutevi u okvir gola 6

Učinak protiv Noriča u PL : 5 utakmica, 5 golova i 3 asistencije

Kvota da daje gol na meču : 1,55

Glasanje za Kapitena kola na Scoutu : 3.mesto – 15.05% glasova

Fun Fact : U konkurenciji je za najboljeg igrača meseca Avgusta zajedno sa Sterlingom i Pukijem.

Siti gostuje ovo kolo Noriču, ekipi koja baš i nema odbranu, koja je već primila 10 komada do sada u 4 kola, koja dozvoljava celih 17 šuteva na svoj gol po utakmici, i koja ima svega jednog zdravog štopera. Tako da, ovo mu dođe idealno kolo za Kuna, iako je on mnogo opasniji na Etihadu, ali mislim da i ovde može da uradi dosta.

Očekuje se u 11 svakako, jer Žesus i dalje nastavlja sa oporavkom od povrede zadnje lože i ne očekuje se da počne ovu utakmicu (ali se očekuje da bude na klupi jer je počeo normalno da trenira).

Takođe je bitno reći da Kun nije učestvovao na reprezentativnim okupljanjima i da odmoran i svež dočekuje ovo kolo. Ne treba smetnuti da je i na penalu, i to bi možda mogla da bude i neka njegova mala prednost u odnosu na Sterlinga svakako.

aguero-kapiten

 

 Rahim Sterling – u gostima sa Noričem

Poslednje 4 utakmice
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 117
Kreirane šanse (velike šanse) 4 (1)
Dodiri u 16 m 34
Šutevi 12
Šutevi iz 16 m 12
Šutevi u okvir gola 7

Učinak protiv Noriča u PL : 3 utakmice, 3 gola i 3 asistencije

Kvota da daje gol na meču : 1,60

Glasanje za Kapitena kola na Scoutu : 2.mesto – 24.48% glasova

Fun Fact: Toni Kaskarino, čuveni Irski napadač, u intervjuu za Dejli Star prokomentarisao kako je Sterling bolji igrač od Nejmara… Iskreno se slažem sa tim.

Iako prošlo kolo nije imao nikakav učinak i dalje se očekuje da Sterling zablista u ovom kolu. Na  kraju krajeva prvi je u kategoriji “očekivani golovi/asistencije” (zbirno je to 4.33). A trenutno je i drugi u celoj ligi u kategoriji šutevi iz 16m.

Još kada se na to nakalemi fantastičan učinak u dresu reprezentacije, to uliva dosta poverenja da se Sterling stavi za kapitena.

Igra protiv Noriča, a već smo rekli da su oni stvarno krš u odbran, 68 šuteva su dozvolili do sada (3. najgori u ligi), 47 iz 16 metara (najgori u ligi), 26 šuteva je išlo u okvir gola (najgori u ligi). A Siti je sve to isto, samo najbolji u svim tim kategorijama u ligi. Pametnom dosta, a o Sterlingu smo dosta pisali u ranijim člancima o kapitenima, tako da već vidim da će se do kraja sezone ime Rahima Sterlinga najčešće spominjati ovde.

  • Norič vs Siti , Ovo važi očigledno i za Aguera i Sterlinga, Norič je najgora odbrana lige, jedini su u PL koji su primili dvocifreni boj golova nakon prva četri kola (10), treći su pro broju dozvoljenih šuteva na svoj gol (68), prvi su po broju dozvoljenih šuteva iz 16m (48), prvi su po dozvoljenim šutevima u okvir gola (26), a sa druge strane najbolji napad lige! Siti prvi po datim golovima (14), prvi po šutevima na gol (77), prvi po šutevima iz 16m (56), prvi po putevima u okvir gola (30).

sterling-mančester-siti

Mo Salah – kući sa Njukaslom

Poslednje 4 utakmice
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 129
Kreirane šanse (velike šanse) 8(1)
Dodiri u 16 m 34
Šutevi 13
Šutevi iz 16 m 10
Šutevi u okvir gola 6

Učinak protiv Njukasla u PL : 4 utakmice, 3 gola i 2 asistencije

Kvota da daje gol na meču : 1,65

Glasanje za Kapitena kola na Scoutu : 1.mesto – 34.30% glasova

Fun Fact : EA Sports izbacio demo verziju Fife 20 u kojem  je Salah “zaslužio” tzv diving opciju ili ti simuliranje. 🙂

Salah je dobio zaslužen odmor od dve nedelje obzirom da Egipat nije igrao tokom ove reprezentativne pauze, tako da je na neki način i obnovio malo energiju i sad dočekuje ovo kolo kao zapeta puška.

E sad, na noge mu dolazi Njukasl, koji tradicionalno prima dosta golova od Livepula.

Zadnje tri utakmice su izgubili i prosečno su primali po tri komada od Liverpula.

Salah do sada ima učinak od 3 gola na dve utakmice na Enfildu u ovoj sezoni i svakako namerava da poveća to protiv Njukasla.

Ne treba smetnuti sa uma i da je na penalu kada Milner nije na terenu.

Videćemo kako će to izgledati sada, jer Mane se prilično naljutio bio na Salaha u prošlom kolu jer je Salah u par navrata baš pokazao veliku dozu sebičluka, pa se možda sad i preorijentiše na asistencije umesto na golove.

salah-liverpul

 

Hari Kejn – kući sa Kristal Palasom

Poslednje 4 utakmice
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 65
Kreirane šanse (velike šanse) 3(0)
Dodiri u 16 m 23
Šutevi 13
Šutevi iz 16 m 9
Šutevi u okvir gola 4

Učinak protiv Kristal Palasa u PL : 10 utakmica, 3 gola i 2 asistencije

Kvota da daje gol na meču : 1,65

Glasanje za Kapitena kola na Scoutu : 7.mesto – 2.94% glasova

Fun Fact : Od početka sezone 2017/18 šutirao je 10 penala u PL i ima učinak 9 od 10.

Hari Kejn je ovde , bar po statističkim podacima i po glasanju na Skautu, najslabiji favorit za kapitena, ali nikad se ne zna.

Eriksen je ostao u Totenhemu, a Ali se vratio posle povrede i Kejn od toga može da ima samo benefita, jer je najbolji kada su ova dvojica na terenu i mnogo je produktivniji sa njima na terenu nego li sa Sonom i Murom.

Pokazao je zavidnu formu i u reprezentaciji, gde je postigao 4 gola na dve utakmice i sa pravom se može očekivati da će doneti neke poene u ovom kolu protiv Palasa.

Palas je jedna od ekipa koja baš “voli” da napravi penal, prošle sezone su ih napravili pet komada, a svi znamo kako Hari šutira sa bele tačke (pogledaj gore Fun Fact).

U svakom slučaju ko stavi Kejna za kapitena, to mu se može isplatiti kao jedan lep differential.

Dodiri u 16 m Šutevi Šutevi u okvir gola Očekivano golova
Aguero 21 13 6 2,76
Sterling 34 12 7 3,66
Salah 34 13 6 2,54
Kejn 23 13 4 1,92

To je to onda za ovo kolo. Znam da svi imate bar jednog od ove četvorice, s toga pametno birajte.

Neki naš zaključak, je ono što je i očigledno, Siti vs Norič bi trebala biti utakmica gde tražite kapitena. Sve ukazuje na goleadu Sitija. Sterling je malo ispred Aguera (jer ovde vreba Žezus), ali tu je i KDB kao alternativa. Neka bude Sterling opcija broj jedan! NE može dva kola zaredom da omane! 🙂

Fantasy Crew

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply