Fantazi menadžer – izbor kapitena 35. kolo

Duplo veliko kolo je pred nama, lomi se titula po mom mišljenju, Siti ako ovde ne kiksne, ne vidim gde će kasnije uopšte i kiksnuti. Kapitene samo trpajte ove koji igraju duplo kolo, čak možda i ima materijala sa Triple Captain da se opali.

1.Kun Aguero

Poslednje 4 utakmice Ukupno
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 95 705
Kreirane šanse 5 (0) 29 (5)
Dodiri u 16 m 24 187
Šutevi 12 99
Šutevi u 16 m 9 78
Šutevi u okvir gola 5 38

Šta reći za Kuna… Mislim da Siti igra jako ozbiljan fudbal, i da će, što se više bliži kraj, Kun sve više i više igrati, i da je prilično siguran u 11. Naravno, ako se nakanta neko do 60 minuta sa tri komada, on izlazi , ali do tada već može da skupi 10+  FPL poena.

E sad, na papiru Siti ima dve teške utakmice, ali da li je baš to tako u slučaju Kuna Aguera? Pa gledajući kako igra protiv klubova iz velike šestorke, ovo njemu dođe kao neka omiljena poslastica.

Protiv Totenhema do sada u 13 odigranih utakmica u PL, maestralan učinak od 13 golova i 2 asistencije. Protiv Junajteda na 9 odigranih utakmica, 8 golova.

Jednostavno, kada gledate kako igra u tim mečevima, kao da ima motiv više da se pokaže, a i generalno gledano na tim utakmicama zna da igra i po 80+ minuta.

Još sada kada se KDB vratio u formu polako, i kada ima još jednog pakera iza sebe, vrlo je moguće da će da “odkosti” u ovom kolu. Mislim da je i dalje on na penalu uprkos onom promašaju protiv Totenhema u LŠ. Plus cilja i prvo mesto liste strelaca, koje je istini za volju nikad ujednačenije.

Trenutno je treći na Skautu u izboru za kapitena sa oko 14 % glasova, ali mislim da će se to i povećati posle odigranog revanša sa Totenhemom u LŠ .

2.Rahim Sterling

Poslednje 4 utakmice Ukupno
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 182 1137
Kreirane šanse 6 (1) 59 (12)
Dodiri u 16 m 38 257
Šutevi 18 67
Šutevi u 16 m 14 53
Šutevi u okvir gola 8 34

Bio sam ubeđen da Rahim neće ponoviti sezonu od prošle godine kada je dao 18 golova i imao 17 asistencija, čak sam ga i pomenuo u tekstu pre početka sezone kao precenjenog igrača, ali eto omašio sam debelo, i ovim putem mu se javno izvinjavam…:)

Trenutno je na 17 golova i 13 asistencija, a ima još 5 utakmica da odigra. Ima 25 bodova bonusa što je već više od prošlosezonskih 19.

Po meni, trenutno glavni igrač u Sitiju uz Bernarda Silvu, tj igrač u kojeg Pep najviše veruje, a takođe i igrač koji je glavni favorit za najboljeg igrača Premier Lige.

Videli smo u prošlom kolu koliko je brzina njegov glavni adut, a i u njegovom slučaju takođe važi to da povratak KDB-a samo povećava njegov goolgeterski potencijal.

Doduše i dalje je u stanju da omaši prazan gol sa 5 metara, ali za razliku od prošle sezone ne padne u bedak posle toga, nego nastavi da grize još jače. I on je tu u toj nekoj ravnopravnoj trci za najboljeg strelca PL, s tim što nije na penalu, ali je nekako mnogo bliže golu nego Kun u tim nekim završnicama… Dok Kun ipak mora malo da se pomuči da metne gol, ovaj samo postavi nogu i to je to.

Do sada protiv Totenhema ima odigranih 11 utakmica i fin učinak od 5 golova i 3 asistencije, ali je protiv Junajteda baš tanak… čak 12 odigranih utakmica, u koloni za golove stoji krompir, a svega 1 asistencija.

Trenutno drugi na Skautu u glasanju za kapitena sa nekih 14.5% glasova.

sterling-mančester-siti

3.H.M.Son

Poslednje 4 utakmice Ukupno
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 50 589
Kreirane šanse 4 (0) 27 (4)
Dodiri u 16 m 110 6
Šutevi 61 4
Šutevi u 16 m 33 2
Šutevi u okvir gola 25 3

Son pre svega jer igra duplo kolo, pa protiv Sitija možda i uradi nešto, a videli smo u LŠ da je sposoban za to. Protiv raspalog Brajtona kući će da ih nafiluje.

Igra sada na mestu napadača, tačnije on i Moura se malo menjaju sada na tom mestu u odsustvu Kejna, a pošto Totenhemu visi to 4. mesto, mislim da neće biti mesto kalkulacijama kod Poketina (iako me je za prošlo kolo žestoko iznervirao kada je ostavio Sona na klupi). Videćemo, dosta toga zavisi i od revanša sa Sitijem u LŠ. Pošto tekst pišem u sredu pre podne, znam da je Ajaks već prošao, pa ako i Totenhem nekako prođe Siti, to će im biti jedna velika šansa da se nađu u finalu LŠ, a u tu onda možda i možemo očekivati neke rotacije, ali za ovo kolo bi Son trebao da bude siguran u oba meča.

Što se tiče igre Sona, on je i ranije u toku ove sezone vukao Totenhem dok je Kejn bio povređen, i možda njemu čak i malo više odgovara kada ne igra Kejn, jer Kejn je prilično halav igrač koji bi iz svake pozicije da šutne, pa je samim tim i Son tada u malo podređenom položaju.

Do sada je protiv Sitija odigrao 4 utakmice u PL i ima učinak od 1 gola i 1 asistencije.

Protiv Brajtona 3 odigrane utakmice i isti takav učinak.

Trenutno je peti na Skautu u izboru za kapitena sa 5% glasova.

Potez Ludaka

Tu sada imamo više opcija…ako ćemo nekog ko igra samo jednu utakmicu u ovom kolu, svakako Azar, Mane ili Salah?

Ako ćemo nekog ko igra dve, onda Himenez (koji je trenutno prvi na Skautu u izboru za Kapitena i to prilično ubedljivo) ili baš ako hoćete nekog differentialsa onda je to Andre Grej iz Votforda koji će sada u odsustvu Dinija sigurno počinjati kao napadač, a ima solidno lak raspored u ovom kolu, Hadera u gostima i Sauta kući.

To je to za ovo kolo…

Pozzz

Sale Dj

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply