Fantazi menadžer – izbor kapitena 31.kolo

Došlo je i to 31.kolo, tzv krnje kolo, svega pet utakmica… Šta ćete da radite sa čipovima? Da li ćete ih koristiti, u to ne ulazim, znam samo da ćete svi da gurate Salaha ili Manea za kapitena jer igraju protiv Fulama.

1.Sadio Mane

Poslednje 4 utakmice Ukupno
Dodira u zadnjoj 1/3 terana 103 753
Kreirane šanse 3 (0) 31 (4)
Dodiri u 16 m 19 155
Šutevi 9 67
Šutevi u 16 m 8 56
Šutevi u okvir gola 4 33

Mane je za ovo kolo prvi pik, reklo bi se sasvim zasluženo, obzirom u kakvoj se formi ovaj čovek nalazi. Zadnjih 8 utakmica u PL, 8 golova. Još i sinoć dva gola u Minhenu, šta više reći onda.

Protivnik po meri za goleadu, Fulam, tuga i čemer u odbrani.

Realno, 90 % aktivnih igrača na FPL će stavljati, po nekom mom skromnom mišljenju, za kapitena Manea, Salaha ili Firmina, tako da ja sad i nemam tu šta previše da dodam, ili sad da predlažem neke druge igrače.

Kod Manea bi moglo da se kaže, u poslednje vreme, on je taj koji igra devetku, tačnije Salah se ubacuje sa krila, a Mane piči po sredini napada. Liverpul je na –1 bod u odnosu na Siti, pa nekoj višoj matematici, možda i gol razlika na kraju bude odlučivala, tako da je ovo idealna prilika da se popravi ista, i Klop će, prilično sam siguran, izvesti najjaču postavu pred reprezentativnu pauzu.

Mane je do sada odigrao jednu utakmicu protiv Fulama u PL, i nema nikakav učinak.

Trenutno je drugi na Skautu u izboru za kapitena za ovo kolo sa 22% glasova.

mane-liverpul

2.Mo Salah 

Poslednje 4 utakmice Ukupno
Dodira u zadnjoj 1/3 terana 145 1002
Kreirane šanse 4 (0) 56 (13)
Dodiri u 16 m 41 252
Šutevi 12 99
Šutevi u 16 m 6 68
Šutevi u okvir gola 5 47

Salah nije baš u nekoj formi iskreno, ali protivnik je idealan da sada konačno krene da daje golove. Salah ni večeras protiv Bajerna nije postigao gol, imao je asistenciju, igra po krilu, nije baš ni da ne ulazi u šanse. Protiv Barnlija mu je onaj nesretni Tejlor dva puta sa noge skinuo šut, i namestio golove za Manea i Firmina.

Imam neki osećaj da će dosta ljudi i da ga stavi za Triple Captain, na kraju krajeva , i prošle godine kada je bilo krnje kolo, on je igrao onu fantastičnu utakmicu protiv Votforda … ko zna , iako nije u formi, možda je i moguće da ponovi tako nešto.

Obzirom da sam neke stvari gore objasnio za Liverpul, to se odnosi i na Salaha ovde, dakle očekuje se najjači sastav Liverpula, a Salah je na penalu, i to je svakako njegov neki plus u odnosu na ostale igrače.

E sad, postoji jedna stvar, koju sam ja zapazio, a to je ta trka za najboljeg strelca PL,  a pošto se Mane sad uključio sasvim ravnopravno u tu trku sa Salahom, nekako mi se čini da obojica sad gledaju kako da šutnu loptu u gol (pogotovu protiv slabijih protivnika), a ne da dodaju, što se i vidi u tabeli po broju kreiranih šansi u zadnja 4 kola. I meni se to realno baš i ne sviđa, jer ih imam obojicu, a to može da upropasti i asistenciju ili gol.

Protiv Fulama do sada jedna utakmica u PL i 1 gol.

Trenutno je ubedljivo prvi na Skautu u izboru za kapitena sa 50% glasova.

salah-liverpul

3.Roberto Firmino

Poslednje 4 utakmice Ukupno
Dodira u zadnjoj 1/3 terana 83 721
Kreirane šanse 4 (2) 32 (6)
Dodiri u 16 m 15 134
Šutevi 7 61
Šutevi u 16 m 6 45
Šutevi u okvir gola 4 29

Bobi je u prošlom kolu lepo doneo poena, ali ni on nije baš u nekoj sjajnoj formi. U poslednjih 8 utakmica, 3 gola i 1 asist, mada on i nije uvek igrao po 90 minuta.

Nekako je on tu možda i najrizičniji da neće početi u 11, iako sam ja uveren da će Klop izvesti najjaču postavu, on ipak ima tu neku konkurenciju u Origiju i Staridžu.

Jednostavno, protivnik je taj koji me je opredelio za njega kao neki treći izbor i stvarno ne vidim neku mogućnost da Fulam, koji se već oprostio od PL, primi samo jedan ili dva gola.

Na kraju krajeva, svi koji budu radili FreeHit će njega dovesti umesto Kuna Aguera, a ako nastavi sa partijom iz prošlog kola, mogao bi da bude i vrlo lep differentials kao kapiten.

Do sada je odigra jednu utakmicu protiv Fulama bez ikakvog učinka.

Na iznenađujućem je 7.mestu na Skautu u izboru za kapitena sa tek nekih 1.5 % glasova.

firmino

Potez Ludaka – Marko Arnautović

Arnaut je baš pravi potez ludaka, jer realno, nije baš nešto standardan u zadnje vreme, ali sam ubeđen da će posle one očajne partije Ćićarita protiv Kardifa sada on biti u prvih 11.

A protivnik najjidealniji mogući (posle Fulama naravno), očajna ekipa Hadersfilda.

Još igraju i kao domaćini, i želeće da se iskupe za onaj poraz iz prošlog kola, plus Lancini koji pakuje šanse… Mislim da Arnaut može baš lepo da odigra ovo kolo.

Dakle za 31.kolo…

1.Mane

2.Salah

3.Firmino

Potez Ludaka – Arnautović

Šta da vam kažem, pažljivo birajte šta ćete da radite sa čipovima, a realno, kapiten će vam biti najmanja briga u ovom kolu.

Adios …

Sale Dj

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply