Fantazi menadžer – izbor kapitena 27. kolo

27. kolo je okrnjeno kolo, nema Sitija i Čelsija od jačih timova (ako Čelsi po trenutnoj formi uopšte tu i upada), Liverpul igra u gostima protiv Junajteda, i tu stvarno ne očekujem goleadu, tako da nam ostaju samo Totenhem i Arsenal.

1.Aleksandar Lakazet

Poslednje 4 utakmice Ukupno
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 101 488
Kreirane šanse 4 (2) 22 (4)
Dodiri u 16 m 25 124
Šutevi 8 50
Šutevi u 16 m 6 36
Šutevi u okvir gola 3 21

Moj predlog za prvog pika je Lakazet, iako već znam da će se svi zaletati na Obamejanga. Ne znam, meni je nekako sigurniji sada Lakazet, jer će on igrati isturenog napadača, dok će se Oba ubacivati sa krila, plus Lakazet će utakmicu dočekati odmoran, zbog crvenog kartona u Ligi Evrope.

Iskreno, ja njega lično vidim kao vođu ekipe Arsenala i prosto mi deluje neverovatno kada Emeri odluči da ga stavi na klupu, pa krene da miksa sa raspalim Ivobijem i sličnima mu (čitaj Ozil). Takođe mislim da mu prijaju ta ubacivanja Kolašinca i Meitland Najlasa, gde on bukvalno treba da postavi samo nogu.

Arsenalu gori za to četvrto mesto i mislim da oni moraju u svaku utakmicu da ulaze sa najjačim sastavom. Trenutno su treći najefikasniji domaćin u PL sa 28 postignutih golova i ispred njih su samo Liverpul i Siti.

Lakazet je do sada odigrao samo jednu utakmicu u PL protiv Sautemptona i ima učinak od jedne asistencije.

Trenutno je na petom mestu na Skautu u izboru za kapitena sa 6% glasova i po svemu sudeći može biti i lep differentials kao kapiten.

lakazet-arsenal

2.P E Aubamejang

Poslednje 4 utakmice

Ukupno

Dodira u zadnjoj 1/3 terena 63 430
Kreirane šanse 4 (1) 25 (5)
Dodiri u 16 m 14 90
Šutevi 9 63
Šutevi u 16 m 7 48
Šutevi u okvir gola 3 27

A dobro, ako nije prvi pik za kapitena, onda je Oba makar na drugom mestu. 🙂 Prošlo kolo bolestan, nije igrao, u Belorusiji igrao 20ak minuta, pa se sada sa pravom očekuje da opet bude u 11.

Šta je prednost Obe u odnosu na Lakazeta? Pa definitivno to što je na penalu. Ovo ostalo, nekako mi dođe bacanje novčića između njih. Brojke su im prilično slične u zadnja četiri kola, tako da i to govori u prilog tome.

Iskreno, ni ne znam šta bi tu pametno mogao da napišem za njega, uzevši u obzir njegovu cenu i utakmice u ovom kolu, realno je bzvz da ako ga imate, da ga ne stavite za kapitena. A nešto baš sumnjam da ako imate Obu takođe imate i Lakazeta u timu.

On je trenutno ubedljivo prvi pik za kapitena na Skautu sa nekih 33%.

Protiv Sautemptona do sada je odigrao dve utakmice i postigao je 1 gol.

obamejang

3.Hjong Min Son

Poslednje 4 utakmice

Ukupno

Dodira u zadnjoj 1/3 terena 147 446
Kreirane šanse 4 (2) 20 (4)
Dodiri u 16 m 27 88
Šutevi 16 54
Šutevi u 16 m 6 30
Šutevi u okvir gola 5 22

Moj brat Son trpa i nema nameru da stane. Kakav pleja. 🙂 Vratio se sa onog sranja od takmičenja, zvano Azijski Kup, isceđen ko limun i opet nastavio da teroriše protivničke mreže. Iskreno imam njega i Lakazeta u svojoj ekipi, i iako sam predložio Lakazeta kao prvog pika, možda me ljubav prema Totenhemu opredeli za Sona. Videću do petka.

Realno, Barnli se stvarno popravio u zadnje vreme, pre svega zbog povratka Hitona na gol, ali Son je u takvom momentumu trenutno, da to ne bi trebalo da predstavlja neki bitan faktor za njega. Još ako pred kraj meča uđe i Kejn, a lično očekujem da će igrati Hari nekih 20 minuta, to može samo da bude plus za Sona, jer njih dvojica vrhunski sarađuju. Očekujem da Son počne utakmicu kao istureni napadač.

U zadnja četiri kola, opalio je čak 16 puta ka golu protivničke ekipe, što je dosta više od npr Obe koji je imao 9 ili Lake koji je imao 8.

Trenutno je ubedljivo drugi na Skautu sa 22% glasova za kapitena.

Protiv Barnlija do sada dve utakmice u PL i učinak od jednog gola.

Potez Ludaka

Odlučite se između Arnautovića ili Felipea Andersona. Gostuje im Fulam. Sve sam rekao, kratko i jasno.

Dakle:

1. Lakazet

2. Auba

3. Son

Potez Ludaka – Arnaut / Anderson

To bi bilo to za ovo okrnjeno 27.kolo… Sa srećom…

Sale Dj

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply