Fantazi menadžer – izbor kapitena 26. kolo

Pred nama je 26.kolo, kolo koje je podeljeno na dve nedelje… Znači nije ni krnje kolo, nije ni duplo, jednostavno su ga podelili na dve nedelje da bi napravili “zimsku pauzu”.

U prošlom kolu je Salah ispoštovao ulogu kapitena, a za ovo kolo ćemo videti šta će ispasti.

 

Mo Salah na strani sa Noričem
Poslednje 4 utakmice Poslednja utakmica
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 131 34
Kreirane šanse (velike šanse) 9 (5) 3 (2)
Dodiri u 16 m 35 11
Šutevi 19 4
Šutevi iz 16 m 15 4
Šutevi u okvir gola 6 2

Učinak protiv Noriča u PL : 2 utakmice, 1 gol i 1 asistencija

Kvota da daje gol na meču : 1.60

Glasanje za Kapitena kola na Scoutu : 1.mesto – 46.25% glasova

Fun Fact :  Daren Bent izjavio da Salah i nije baš kompatibilan sa Maneom i Firminom, i da bi on tu više voleo da vidi nekog kao npr Džejdona Sanča !?

Nekako deluje da je Salahu prijalo odsustvo Manea… 3 gola i 1 asistencija i bonus poeni u dve utakmice. Videćemo sada kada se vrati Mane da li će nastaviti taj niz poena, ali nekako deluje da je sporije ušao u sezonu (kao i proške sezone) i kako se sezona približava kraju, tako i on postaje sve opasniji po svoje protivnike.

U 26.kolu idu u goste Noriču, koji i nije poznat kao neka dobra odbrambena ekipa. Ovo je ustvari uzvratni susret iz prvog kola, kola koje je otvorilo sezonu u PL, tačnije baš ova utakmica je otvorila sezonu, a Salah je u toj utakmici imao 12 FPL poena.

Svakako, Salah, koji je sada prilično naštimovan, predstavljaće najveću opasnost po gol Noriča, a uz neki značajniji učinak mogao bi i da se ravnopravno uključi u trku za Zlatnu kopačku Premijer Lige.

 

Kun Aguero – kući sa Vest Hemom
Poslednje 4 utakmice Poslednja utakmica
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 94 23
Kreirane šanse (velike šanse) 4 (0) 0 (0)
Dodiri u 16 m 36 9
Šutevi 20 6
Šutevi iz 16 m 16 5
Šutevi u okvir gola 10 1

Učinak protiv Vest Hema u PL : 11 utakmica, 8 golova i 3 asistencije

Kvota da daje gol na meču : 1.40

Glasanje za Kapitena kola na Scoutu : 2.mesto – 20.96% glasova

Fun Fact : Proglašen za igrača meseca januara u ekipi Sitija od strane navijača

Što se tiče Aguera, treba imati malo hrabrosti pa ga staviti za kapitena, uzimajući u obzir Pepov rulet po pitanju startnih 11. S druge strane, ako počne u 11, može doneti ozbiljne poene.

Uprkos tome što nije dao gol protiv Totnema, još u prvom poluvremenu je mogao imati double digits što se tiče FPL poena. Pogođena stativa, Gundogan koji mu skida asistenciju tako što maši penal. Iskreno, bio sam uveren da će on šutnuti penal, Aguero je pogodio čak zadnjih 9 penala koje je izveo u PL, mada eto, šutnuo je Gundogan, a bolje da nije. Ko zna, vrlo verovatno da ako sada bude sviran penal za Siti, da će Kun opet biti taj koji će šutnuti penal.

Do sada je Siti uvek igrao impresivno kući posle poraza na strani, i ako Kun bude u 11, a zaista verujem da bi trebalo da bude, Vest Hem bi mogao da pretrpi katastrofu… Realno, kada je mogao Brajton da im da prošlo kolo 3 gola na njihovom terenu, ne vidim razlog zašto to ne bi mogao i Siti na Etihadu.

kun-aguero

Sadio Mane – na strani sa Noričem
Poslednje 4 utakmice Poslednja utakmica
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 114 9
Kreirane šanse (velike šanse) 4 (0) 1 (0)
Dodiri u 16 m 30 2
Šutevi 10 0
Šutevi iz 16 m 10 0
Šutevi u okvir gola 5 0

Učinak protiv Noriča u PL : 1 utakmica, 2 gola, bez asistencije

Kvota da daje gol na meču : 1.80

Glasanje za Kapitena kola na Scoutu : 8.mesto – 1.15%

Fun Fact: Rio Ferdinad ga stavio u 4 najuža kandidata za igrača godine PL, uz Hendersona, De Brujnea i Vardija.

Mane se vraća posle povrede i 2 utakmice pauze, a za to vreme čak 1.300.000 igrača Fantazija ga je odstranilo iz svojih ekipa. Pre pauze je bio u zaista top formi, skupio je čak 52 poena u 7 ligaških nastupa, sa 3 gola i 4 asistencije, a da nije bilo nekih spektakularnih golmanskih odbrana, taj učinak je mogao da bude i veći.

Iskreno, Mane bi mogao da bude i zaista dobar differentials, obzirom da ga trenutno poseduje oko 22% naspram Salahovih 43%. Mane svakako ima bolji učinak u gostima nego li Salah, 4 gola naspram 2 gola Salaha.

Svakako da možemo očekivati goleadu u Noriču, pogotovo što je sve očiglednije da Liverpul nema nameru da stane i da je krenuo u ozbiljan pohod da obori mnogobrojne rekorde u PL, a Mane tu svakako ima jednu od bitnijih uloga u napadačkom delu.

sadio mane

Dodiri u 16 m Pokušaji šuta Šutevi u metu XG očekivani golovi
Salah 200 85 37 13.49
Aguero 127 64 23 12.56
Mane 137 53 26 10.38

Potez Ludaka – Pa svakako Deni Ings, koji je i Liverpulu moga da metne gol, ali ga je saigrač Šejn Long sprečio u tome. Sinoć protiv Totenhema u FA Kupu je nastavio svoj golgeterski niz i iako Barnli igra sasvim dobro u odbrani u zadnje vreme, čini mi se da to nije nikakva prepreka za njega.

Takođe, on sa 14 golova može da se nada Zlatnoj kopački PL, obzirom da mu Vardi beži svega tri gola, a zaista ima lep raspored u narednih pet kola.

Za ovo kolo, to bi bilo to.

Sportski pozdrav.

Fantasy Crew

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply