Fantazi menadžer – izbor kapitena 25. kolo

Za prošlo kolo nije bilo teksta o kapitenima, a i bio bi suvišan svakako, jer smo svi trpali nekoga iz Liverpula kao kapitena, velika većina i kao Triple Kapitena… svi koji ste stavili Manea ste se zajebali baš lepo, oni na Salahu su na kraju super prošli.

Ali da pređemo na 25.kolo.

Mo Salah – kući sa Sautemptonom
Poslednje 4 utakmice Poslednja utakmica
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 122 28
Kreirane šanse (velike šanse) 10 (3) 1 (0)
Dodiri u 16 m 38 7
Šutevi 16 6
Šutevi iz 16 m 15 5
Šutevi u okvir gola 7 2

Učinak protiv Sautemptona u PL : 5 utakmica, 5 golova i 1 asistencija

Kvota da daje gol na meču : 1.60

Glasanje za Kapitena kola na Scoutu : 1.mesto – 52.15% glasova

Fun Fact :  Mo Salah dobija svoju voštanu figuru u čuvenom muzeju Madam Tiso.

Obzirom da ga je Mane najverovatnije izduvao za ovo kolo, svi će se fokusirati na Salaha sad kada im u goste dolazi Sautempton. Realno i podatak sa Skauta da ga ja 52% ljudi stavilo za kapitena, sasvim dovoljno govori o tome ko će biti prvi pik za ovo kolo kao kapiten. Salah je do sada odigrao 5 utakmica protiv Sautemptona i samo jednom nije imao nikakav napadački učinak,  a sve ukupno je postigao 5 golova i imao 1 asistenciju.

Salah posle slabijeg starta sezone, počinje da mic po mic liči na onog starog dobrog Salaha. Iako je u jednom trenutku došlo do toga da mu je cena pala i na 12.3, i da su svi menjali Salaha za Manea, sada ponovo stvari dolaze na svoje mesto, i Salah je sa cenom od 12.5 trenutno najskuplji igrač Fantazija.

Iako mu je stopa pretvaranja šansi u golove u padu, procenat porasta šansi u koje ulazi je u porastu, i samo je pitanje vremena kada će te šanse početi pretvarati u golove.

Takođe, kada Mane ne počinje u startnih 11, kao što je bilo u 1.kolu protiv Noriča i 16.kolu protiv Bornmuta, Salah ima učinak od 1 gola i 1 asistencije u oba meča.

A pošto sada neće biti Manea… 🙂

 

Kun Aguero – na strani sa Totenhemom
Poslednje 4 utakmice Poslednja utakmica
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 82 6
Kreirane šanse (velike šanse) 4 (0) 2 (0)
Dodiri u 16 m 30 2
Šutevi na gol 16 1
Šutevi iz 16 m 13 1
Šutevi u okvir gola 10 1

Učinak protiv Totenhema u PL : 15 utakmica, 11 golova i 3 asistencije

Kvota da daje gol na meču : 1.70

Glasanje za Kapitena kola na Scoutu : 2.mesto – 9.12% glasova

Fun Fact : Trenutno najbolji igrač u TOP 5 liga Evrope po stopi doprinosa na utakmici (gol ili asistencija u odnosu na odigrane minute)

Definitivno je rizik stavljati Kuna kao kapitena, pogotovo kada je Žesus spreman i uzimajući u obzir Pepov rulet, ali Kun je u formi, igra protiv ekipe kojoj je dao najviše golova do sada u PL i taj rizik ponekad može vrlo lepo da se isplati.

Na poslednje 4 utakmice postigao je 7 golova i imao je prosečan učinak od 11.25 fantazi poena po utakmici. A pri tome se mora uzeti u obzir da je na zadnjoj od te 4 utakmice odigrao svega 23 minuta.

Na 12 PL mečeva koje je počeo u startnih 11, Kun je do sada postigao 14 golova i doneo ukupno 103 Fantazi poena na tim mečevima.

Kao što smo rekli, rizik je malo staviti ga za kapitena, ali mislim da ta forma u kojoj se nalazi i taj učinak koji ima protiv Totenhema daje za pravo da mislim da Pep neće moći da ga ostavi na klupi. Plus ako bude igrao, Kun će biti na penalu, a Totenhem zna da kiksa u odbrani. Ionako su samo protiv Barnlija uspeli da sačuvaju mrežu od kada je došao Murinjo, na svim ostalim mečevima u PL su primali golove.

kun-aguero

 

P E Obamejang – na strani sa Barnlijem
Poslednje 4 utakmice Poslednja utakmica
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 87 18
Kreirane šanse (velike šanse) 2 (0) 0 (0)
Dodiri 30 3
Šutevi 9 1
Šutevi iz 16 m 8 1
Šutevi u okvir gola 3 1

Učinak protiv Barnlija u PL : 4 utakmice, 7 golova i 1 asistencija

Kvota da daje gol na meču : 1.80

Glasanje za Kapitena kola na Scoutu : 3.mesto – 7.69% glasova

Fun Fact : Od narednih 9 protivnika u PL, samo Sitiju nije uspeo da da gol…

Auba je odslužio svoju kaznu, lepo se odmorio i sad tako oran igra protiv protivnika kojem je za ove dve godine koliko je u PL utrpao 7 komada. Nema sumnje da će se naći odmah u startnih 11, iako je mali Martineli sasvim dobro igrao dok ga nije bilo u timu.

Čak sam nekog mišljenja da je Lakazetu mesto u 11 ugroženo i da će Auba možda čak igrati i u samom špicu napada.

Bio je u sasvim dobroj formi pre crvenog kartona, sa tri gola na četiri meča, a obzirom da mu je Barnli protivnik koji mu najbolje leži, bar do sada, idealan je da se nastavi niz posle crvenog kartona. Auba je i jesenas dao gol Barnliju i na toj utakmici je doneo 8 fantazi poena, što je do sada najmanji broj poena koji je imao kada je igrao protiv Barnlija. Nema sumnje da će kao kapiten Arsenala biti silno motivisan da se pokaže posle odslužene kazne.

obamejang

Dodiri u 16 m Pokušaji šuta Šutevi u metu XG očekivani golovi
Salah 189 81               35 12.22
Aguero 118 58 22 11.50
Obamejang 102 55 22 8.81
  • tabela se odnosi na sve odigrane utakmice do sada

Potez LudakaPa stavio bi tu Kaluma Vilsona. Razbio je maler prošlo kolo protiv Brajtona, postigao je gol posle ko zna koliko vremena, čini mi se da od 8.kola nije postiga gol, i vreme je da pogura Bormut u borbi za opstanak. Takođe je na penalu sada kada nema Kinga u ekipi, a i Aston Vila ima realno krš odbranu, pa tu vidim neki njegov konkretniji učinak u ovom kolu.

Za ovo kolo, to je to… Tripl Kapitena ste uglavnom ispucali, to vam je jedna briga manje… šta da vam kažem osim puno sreće u daljem izboru za kapitena…

Fantasy Crew

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

1 komentar

  • Sl0ba

    Sacuvao je Totenhem mrezu i u gostima protiv Watford-a, na silu ali je sacuvao 🙂
    Ko pre, Sidibe(naravno ako igra) protiv Watford-a u gostima ili Söyüncü kuci sa Celzijem?

Leave a Reply