Fantazi menadžer – izbor kapitena 24.kolo

Sale nam je bolestan ovih dana, tako da je uzeo slobodan dan, pa ću ja brzinski da odradim kapitene. Ne brinite, znaćete sve što treba da znate. 🙂

Salah je toliko dominantan u poslednje vreme da su ovi tekstovi oko izbora kapitena postali malkice dosadni kad svi znamo da ćemo svi držati Salaha za C. Ali hajde da se pravimo  ludi, pa da pomislimo da možda neko neće, ne želi ili ne daj Bože nema Salaha.

Ali prvo za sve vas koji ga imate…

1. MO SALAH
Poslednje 4 utakmice Ukupno
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 111 733
Kreirane šanse 7 48
Dodiri u 16 m 38 186
Šutevi 9 74
Šutevi u 16 m 9 55
Šutevi u okvir gola 7 37

Salah vam je sigurica, tu nema šta. Sa njim nema greške. Ako ne morate da pravite razliku u odnosu na druge, držite se Salaha i mirni ste. Kući sa Lesterom bi morao da donese neke bodove. Salah je u poslednjih 8 utakmica čak 6 puta bio dvocifren. U tom periodu ima 9 golova i 3 asistencije. Salahov skor sa Lesterom je 3 utakmice 3 gola. Kvota da Salah daje gol je 1,6. Mislim da nema više šta da se priča o njemu, sve se zna. Prošlo kolo je njega za kapitena imalo skoro 2 miliona ljudi. Bolje vam je da uradite isto jer ne želite da zaostajete u startu za 2 miliona ljudi.

salah-liverpul

2. Pjer Emerik Obamejang
Poslednje 4 utakmice Ukupno
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 64 393
Kreirane šanse 4 22
Dodiri u 16 m 21 84
Šutevi 13 60
Šutevi u 16 m 12 46
Šutevi u okvir gola 3 25

Realno ako već iz nekog razloga ne želite Salaha za C, onda je Obamejang vaš čovek. Da kažemo da jedini može u ovom kolu da ugrozi Salaha kao kapitena. Igra kući sa Kardifom, kojem je dao jedan gol u prvom meču u pobedi Arsenala od 3-2. Kvota da Obamejang daje gol je 1,7. Kardif je druga najgora odbrana lige, to obećava! Takođe Kardif dozvoljava 17 šuteva na svoj gol kad igraju na strani. Obamejangov skor na domaćem terenu sa ekipama koje nisu u top šest je obećavajući, takođe. Ima 6,5 bodova po meču sa takvim ekipama. I dao je 12 od svojih 14 golova protiv slabijih ekipa. Oba je u maloj krizi sa realizacijom, ali mislim da je sad pravo vreme da se to završi.

2. Eden Azar
Poslednje 4 utakmice Ukupno
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 199 1014
Kreirane šanse 9 58
Dodiri u 16 m 25 129
Šutevi 8 58
Šutevi u 16 m 6 38
Šutevi u okvir gola 2 25

Čelsi i Azar su baš u lošoj formi bili do Liga kupa i revanša sa Totenhemom. Tu su igrali dobro, prilično dobro, bar kad je napad u pitanju. Žiru je počeo kao špic, a Azar je prešao na stranu i razlika je više nego primetna. Azar je dao gol i proglašen je za igrača utakmice. Iguain je došao u klub tako da mislim da su Azarovi dani kao špica odbrojani (hvala Bogu). Dakle, imamo nadam se razdrmani Čelsi, Azara na krilu, koji se je kao prporođen i igra sa Bornmutom koji mu baš leži. Koji primio 14 golova u poslednjih 5 tekmi. Samo sa Vest Hemom u prošlom kolu su nekako sačuvali mrežu. Azar im je dao gol i u prvoj utakmici, dao im je 7 golova na 7 utakmica. Tako da on baš zna kako sa Trešnjicama. Kvota da Azar daje gol je 2,15! Da Čelsi i Azar nisu toliko loše delovali u poslednje dve tekme, Azar bi bio mnogo ozbiljniji kandidat za C, ovako se sve svodi na to da očekujem da odigra dobro i sve se svodi na osnovu jednog meča u Liga kupu. S toga je malo riskanta opcija, ali ako želite da iznenadite, evo vam prilike. 🙂 Moram još da dotam da ja imam „hanč“ za Azara u ovom kolu, mislim da mora biti 10+ bodova.

Ova trojica su po meni najbolje opcije. Mada, pored Salaha ne treba ni da gledamo dalje. Sad ću da uporedim neke brojke u poslednja četiri kola za ovu trojicu.

Poslednja četiri kola:

Salah Obamejang Azar
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 111 64 199
Kreirane šanse 7 4 9
Dodiri u 16 m 38 21 25
Šutevi 9 13 8
Šutevi u 16 m 9 12 6
Šutevi u okvir gola 7 3 2

Mana Obamejanga u odnosu na drugu dvojicu je što je on špic, dok su Slalah i Azar vezni. Za gol dobijaju bod više, plus potencijalni clean sheet donosi isto jedan bod. Odnosno ako vam je kapiten do su dodatna 4 boda nije malo.

Znam da će neko verovatno pitati, a gde su tu igrači iz dva Mančestera? Pa što se tiče Junajteda, tu imamo Rašforda i Pogbu. Ali sam u najavi ovog rekao, da je Barnli popravio defanzivu, pa me je malo strah da mi neko protiv njih bude kapiten, pogotovo ako već imamo dobre opcije kao Salah, Azar i Oba. A kod Sitija imamo Sanea, Sterlinga i Aguera, ali ja lično očekujem tvrdu utakmicu sa Njukaslom, pa mislim da ne treba da idemo sa Građanima za kapitena. Aguero ima strašan skor sa Njukom – 14 golova i 4 asistencije na 10 utakmica je bolesno dobro. Ali Kun je van forme, pa zato nije u TOP 3 kandidata, plus igraju na strani. Kvota na Aguera da daje gol je 1,8. Dok je na Sanea i Sterlinga 2,05. Rašford je na 1,85, a Pogba na 2,05.

POTEZ LUDAKA

Aleksandre Lakazet

Mislim da bi Lakazet lagano mogao proći kao potez ludaka, i to da bude baš dobar potez ludaka. Potez ludaka je jer se ne zna da li će početi i koliko će igrati, a dobar potez ludaka je što je Laka počeo zadnje 3 tekme i ako sad počne stvarno je realno da bude dobar. Rame uz rame sa Obamejangom.

To bi bilo to, malo saM zbrzao, jgb. nema se vremena. Ali ponavljam, pored Salaha pitanje kapitena je postalo glupo i nepotrebno. 🙂

Zdrale

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply