Fantazi menadžer – izbor kapitena 19. kolo

Još ovo kolo i prošlo je tačno pola sezone. Kako vreme leti brzo, još sada kada bude tri kola za 7 dana, ima da bude veselo. Valjda se neće najesti i napiti sada za Božić previše, pa da im stomaci budu prepuni, da ne mogu da potrče. Salah sigurno neće, stoga je on i prvi pik za ovo kolo.

 

1.Mo Salah

Poslednje 4 utakmice Ukupno
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 154 586
Kreirane šanse 39 (10) 11 (3)
Dodiri u 16 m 33 140
Šutevi 13 64
Šutevi u 16 m 10 45
Šutevi u okvir gola 8 29

Neću previše dužiti o igračima sada kada nastupa ovaj krkljanac u rasporedu, samo osnovno. Za Salaha moram reći da sam se ja lično žešće zajebao prošlo kolo, jer sam ga prodao za Sanea, i prc. Vidim da provejava neko razmišljanje među igračima da će sada da bude odmaran protiv Njukasla, jer posle toga imaju Arsenal i Siti.

Iskreno mislim da od toga nema ništa, videli smo svi protiv Barnlija na šta je to izgledalo bez Salaha. Mislim da i Klop nema taj fond igrača da može da odmara Salaha, Manea, Van Dajka, jer oni sada ako ne osvoje titulu, stvarno ne znam kada će opet imati takvu priliku. Jednostavno moraju da dočekaju taj meč sa Sitijem sa ovom bodovnom razlikom, a Salah je tu ključna figura ka tom putu. Njukasl zna da bude prilično tvrd, i ako ih ne načnu na vreme, a to se sigurno neće desiti ako ovaj bude na klupi, može da bude gadno kasnije.

Salah je prilično i poboljšao procenat šuteva upućenih u okvir gola u zadnja 4 kola, 8/13, što je prilično dobro, ako uzmemo da mu je ukupno za ovih 18 kola do sada odnos 29/64.

Do sada je odigrao dve utakmice protiv Njukasla i postigao 1 gol, bez asistencije.

Trenutno je drugi na Skautu u glasanju za kapitena sa 28 % osvojenih glasova.

Kvota da će Salah imati više od 7.5 Fantasy poena je svega 1.33 (da i ta igra se pojavila u jednoj od naših srpskih kladionica). 🙂

salah-liverpul

2. Hari Kejn

Poslednje 4 utakmice Ukupno
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 64 342
Kreirane šanse 2 (2) 14 (4)
Dodiri u 16 m 22 95
Šutevi 13 61
Šutevi u 16 m 9 43
Šutevi u okvir gola 4 29

Hari Kejn se sigurno neće napiti za Božić, a ni jesti preteranu tešku hranu. Bar mi tako deluje. 🙂

Sigurnim koracima se kreće ka koti od makar 25 golova, protiv Evertona je tek drugi put ove sezone dao više od jednog gola, pa mi sve deluje da će takvog učinka biti malo češće sad, jer Totenhem igra opako dobar fudbal. Oni čak mogu da se umešaju i za borbu za sam vrh, ako ne kiksiraju protiv ovih omanjih ekipa, jer imaju zaista dobar raspored u narednih desetak kola, za razliku od direktnih protivnika za prvo mesto.

Kejn ponovo šutira odakle stigne, iako se i dalje muva tu negde oko sredine terena, a trebao bi da visi u napadu. Protiv Evertona je mogao da metne bar još dva gola, ali nije imao ni sreće baš. Očekujem da odigrao baš dobru utakmicu sad, i vidi se da je partnerstvo sa Sonom u napadu pun pogodak.

Još malo da namesti nišan i da mu lopte više idu u okvir gola, jer npr on u zadnja 4 kola ima isto broj pokušaja kao i Salah, po 13 imaju obojica, ali Salah je 8 šuteva uputio u okvir gola, a Kejn svega 4.

Protiv Bornmuta do sada ima odigranih 5 utakmica u PL, i lep učinak od 6 golova i jedne asistencije.

Na Skautu je trenutno prvi u izboru za kapitena sa 37% glasova.

Kvota da će Kejn imati više od 7.5 Fantasy poena je 1.80.

3.Hjong Min Son

Poslednje 4 utakmice Ukupno
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 72 226
Kreirane šanse 6 (2) 11 (2)
Dodiri u 16 m 19 52
Šutevi 12 29
Šutevi u 16 m 9 21
Šutevi u okvir gola 6 13

Son je apsolutni hit u proteklih 6 kola: 5 golova i 4 asistencije, a pri tom je jedan meč igrao svega 15 minuta. Moje je mišljenje da su Totenhemovi dobri rezultati u zadnje vreme najviše plod njegove konstantno dobre igre i njegovog povratka u startnih 11.

Mislim da je on sada siguran u 11, sve do odlaska na Azijske igre, posle meča sa Junajtedom. On čak igra sad i neku vrstu lažne devetke, pa ga često u toku meča možemo videti kao najisturenijeg, dok se Kejn spušta čak i do sredine terena po loptu.

On figurira kao treći pik za kapitena, jer mi je sigurniji za ovo kolo i od Azara, Obamejanga i Junajtedovih igrača. Još kad uzmemo u obzir rezultate Totenhema protiv Bornmuta, prošle sezone pobede od 1:0 i 1:4, pretprošle 4:0 i jedini kiks 0:0 u gostima, a one tamo sezone je bilo 3:0 i 1:5 za Totenhem. Son je igrao u 4 od tih 6 utakmica i ima učinak od 3 gola.

Trenutno je četvrti sa na Skautu u glasanju za kapitena sa skoro 4% glasova, i može biti lep differentials kapiten ako se odlučite za njega.

Kvota da će Son imati više od 7.5 Fantasy poena je 1.90.

son-totenhem

Potez Ludaka – Deni Ings

To smo već utvrdili do sada, Ludak mora biti neki lud potez, igrač iz neke slabije ekipe, a Ings to svakako jeste u ovom kolu.

Igra u četvrtak, pa ako ovi svi nešto zaseru, vi ste na konju. Igra protiv Vest Hema, čija odbrana i nije baš na nekom zavidnom nivou, na penalu je, a i novi trener je izgleda počeo malo da gaji ofanzivniju varijantu, što njemu svakako prija. Još se i Redmond probudio, pa sada ima ko i da ga hrani loptama.

Dakle stanje za 19.kolo izgleda ovako:

1.Mo Salah

2.Hari Kejn

3.Hjong Min Son

Potez Ludaka – Deni Ings

Za ovo kolo, to bi bilo to, nemojte zaboraviti da namunjite kapitena do srede u 12:30h.

Srećni Božićni praznici svima koji slave.

Sale Dj

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply