Fantazi menadžer – izbor kapitena 17. kolo

Šesnaesto kolo obeležio je Mo Salah svojom fantastičnom igrom, 3 gola + 3 bonus poena, tako da ko se bio zaleteo sa kapitenom na Obamejanga, a pogotovo Kejna, šta da vam kažem… Nadam se da ste svakako uspeli da se plasirate u Fantazi Kup.

Baš zbog toga što je prošlo kolo kiksnuo, mada ne svojom krivicom, jer ipak je Poketino želeo da ga odmori, Kejn mi miriše na prvog favorita za kapitena u 17.kolu.

1.Hari Kejn

Poslednje 4 utakmice Ukupno
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 59 298
Kreirane šanse 2 (1) 13 (3)
Dodiri u 16 m 13 80
Šutevi 11 51
Šutevi u 16 m 6 37
Šutevi u okvir gola 7 27

Prvo samo da kažem da u tabeli u koloni “kreirane šanse” broj u zagradi znači broj kreiranih velikih šansi. Samim tim vidimo da se Kejn vraća svom starom dobrom oprobanom receptu, što manje šansi da pravi, a što više puta da zategne ka golu. 🙂

Obzirom da su obuhvaćene poslednje 4 utakmice, mora se i napomenuti da u je poslednjoj igrao samo 15 minuta, i da bi broj šuteva da je igrao celu utakmicu bio sigurno veći. Trenutno je drugi po šutevima od svih napadača, iza Aguera, a doskoro nije bio ni u prvih pet.

Očigledno je da se vraća u formu, u poslednjih pet utakmica, ako ne računamo ovo gostovanje Lesteru, imao je uvek neki učinak, da li gol ili asistencija, plus i poneki bonus poen. E sada, tu bitnu ulogu igra i prilično lep raspored za Totenhem u narednih desetak kola. Skup je, to stoji, i trenutno ga poseduje 30% igrača, što znači da se i dalje može napraviti neka razlika sa njim, pitanje je samo koga bi, i da li bi, hteli nekoga da žrtvujete da ga dovedete.

Ovo kolo u goste Totenhemu dolazi raspali Barnli, i to je svakako šansa da Kejn poboljša svoj golgeterski učinak. Protiv Barnlija do sada ima postignuta 4 gola u pet odigranih utakmica.  Doduše, Totenhem u zadnja tri meča u PL na svom terenu protiv Barnlija nije dao više od 2 gola, ali kada se uzme u obzir da odbrana Barnlija nije više tako jaka kao ranijih godina, dolazimo do nekog logičnog zaključka da bi sada ipak trebalo da bude malo više golova.

Iskreno, mislim i da je igranje Sona u zadnje vreme doprinelo da se se Kejn raspuca ovako, jer ja kao navijač Totenhema, mogu da kažem da se njih dvojica na terenu ipak najbolje razumeju i dopunjuju. Svaka čast Lukasu Mouri i Lameli, ali ipak Totenhem igra najbolje kada su na terenu Eriksen, Ali, Son i ispred njih Kejn.

Trenutno je ubedljivo prvi na Skautu u izboru za kapitena sa više od 50% glasova.

2.Rahim Sterling

Poslednje 4 utakmice Ukupno
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 155 536
Kreirane šanse 8 (1) 29 (5)
Dodiri u 16 m 35 128
Šutevi 8 32
Šutevi u 16 m 7 25
Šutevi u okvir gola 3 16

Sterling je malo lutao u zadnjoj utakmici, nije se baš najbolje snašao u ulozi napadača, ali je svakako ostavio bolji utisak i od Sanea i od Mareza. Mislim da će protiv Evertona da opravda ulogu, i da može da donese dosta poena. On npr, koliko sam i video, nema baš neka odbrambena zaduženja, kao npr Sane.

Everton stvarno zna da bude tvrd orah sa Siti, u poslednja 4 susreta na Etihadu, 3 remija i svega jedna pobeda Sitija.

Mada, gledao sam Everton protiv Votforda, i vidi se da ta ekipa ide na gol više, a odbrana im je protiv Votforda realno bila baš bušna. Štoperi su previše spori, i pogotovo ako bude igrao Mina, mislim da će Sterling sa krila, ako krene da zalama unutra, imati dosta šansi.

E sad, danas se pojavila informacija da je David Silva povređen do Nove Godine, i pošto još nema KDB-a, mislim da će Marez morati da se spusti dole da organizuje napade, i da sad u narednih par kola nema bojazni da će Sterling biti odmaran.

Ako pogledamo malo njegovu statistiku, videćemo da većina njegovih šuteva ide iz 16 metara, a da 50% njegovih šuteva ide u okvir gola, što je prilično dobar procenat.

Protiv Evertona do sada ima 9 nastupa u PL, uz učinak od 2 gola i 1 asistencije.

Trenutno je drugi na Skautu u glasanju za kapitena sa 15% glasova.

3.Raul Himenez

Poslednje 4 utakmice Ukupno
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 64 304
Kreirane šanse 3 (0) 20 (4)
Dodiri u 16 m 19 77
Šutevi 14 49
Šutevi u 16 m 11 36
Šutevi u okvir gola 4 18

Trenutno jedan od boljih napadača u ligi. I to je bolji od mnogih napadača iz bogatijih klubova. Npr poređenje njega i Morate je suvišno, Himenez je za klasu bolji igrač. Šta li bi tek on radio da ima takve pakere kao što su Azar ili Vilijan.

U poslednje četiri utakmice je napadač sa najviše upućenih šuteva ka golu, čak 14. Na moje veliko iznenađenje nije počeo poslednju utakmicu, ali i njemu je trebao odmor, pošto je konstantno sve utakmice počinjao, tako da sada je siguran u startnoj postavi.

Šteta što prošlo kolo nije dao gol, lepo je, prvo istrčao kontru, a potom i raspalio po lopti, Dubravka je već bio savladan, ali je lopta umesto mreže završila na prečki.

Igra kući protiv Bornmuta, a njihova odbrana nikako ne uliva poverenje.

Iskreno, malo me podseća na Gracijana Pelea u svojoj prvoj sezoni u Sautemptonu, kada je bio nezaustavljiv. Slična građa, šutira i nogom i glavom podjednako dobro, voli i da doda, trenutno je drugi po asistencijama od napadača sa Kunom, ispred je samo Vilson.

Ostaje neka dilema da li je on na penalu ili Ruben Neves, iskreno mislim da će biti on.

Pošto mu je ovo tek prva sezona u PL, logično je da nema nikakvog učinka u duelima sa Bormutom, pa nam ostaje da vidimo kako će se snaći u tom prvom meču.

Obzirom kako se generalno brzo adaptirao na uslove PL, a to nije tako čest slučaj sa igračima koji dođu pa igraju prvu sezonu u PL, mislim da mu ekipa Bornmuta neće biti baš neki prevelik zalogaj. Trenutno ima učinak od 4 gola, 6 asistencija i 8 bonus poena, što je sasvim lep učinak za jednog “rukija” posle 16 kola.

Trenutno ima svega 0.19% glasova na Skautu u izboru za kapitena, što mislim da je vrlo podcenjivački, pa ako nego od ovih top pikova zakaže, može da bude prilično lep differentials kao kapiten.

Potez Ludaka – Čičarito

Još jedan Meksikanac na listi. Igra protiv Fulama, koji stvarno ne znam da li će ikad u ovoj sezoni uspeti da sačuva mrežu, a pošto nema Arnauta još neko vreme, biće glavna opcija u napadu.

U poslednja 4 kola, bio je u 6 velikih šansi, jednu je kreirao, 37.7 minuta mu treba da se nađe u šansi (npr Felipeu Andersonu treba 55.3), 7 šuteva je imao u tom periodu, svih 7 iz 16 metara, od toga je 4 išlo u okvir gola.

Trenutno je drugi najkupovaniji napadač.

Na Skautu je trenutno 11. u izboru za kapitena sa nekih 0.63 % glasova. Odličan differentials za kapitena.

Dakle , ovako stoji situacija:

  1. Hari Kejn
  2. Rahim Sterling
  3. Raul Himenz

Potez Ludaka – Čičarito

To je to za ovo kolo, neka sila bude uz vas prilikom biranja kapitena… 😀

Sale Dj

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply