Fantazi menadžer – izbor kapitena 14. kolo

14. kolo je pred nama, ali pre neke analize igrača, malo samo osvrt na prethodno kolo. Kun je razočarao, od 4 gola Sitija, on ni bednu asistenciju nije imao, a igrao je čak 81 minut (što je za njega baš lepa minutaža). Salah je ispoštovao koliko-toliko, postigao je taj jedan gol, ali je ispoštovao i bonus, pa je opet završio na “krompiru” što se tiče bonusa. Ričarlison tanko, baš tanko… a bio je prvi pik na Skautu. Himenez isto razočarao, kao i cela ekipa Vulvsa.

Bilo, prošlo, ajmo dalje…

1.Rahim Sterling

Poslednje 4 utakmice Ukupno
Dodira u zadnjoj 1/3 terana 154 448
Kreirane šanse 10 25
Dodiri u 16 m 43 110
Šutevi 10 28
Šutevi u 16 m 8 21
Šutevi u okvir gola 4 14

 

Da Gvardiola ne radi tako te rotacija, kao što npr Klop ne radi skoro pa uopšte, Sterling bi baš bio must have igrač… i ovako je skoro pa must have, ali uvek nekako ima ta bojazan da će Gvardioli da dune da ostavi najboljeg igrača na klupi. A jeste vala najbolji u Sitiju trenutno. Nekako je postao igrač u kojeg Pep baš ima poverenja. Nekako kada gledam njegovu igra sada i pre dve sezone, razlika je drastična. Iskreno, taj novi poboljšani ugovor zaslužuje.

Više mi deluje da dejstvuje kao drugi napadač, nego kao krilo i mislim da to što je bliži golu, da mu znatno pomaže da poboljša svoj učinak  kako golgeterski, tako i ovaj vezan za asistencije. Dosta mu i Voker pomaže po toj desnoj strani, koju dobro zatvara, tako da ovaj i nema neke prevelike defanzivne obaveze.

Prvi je od svih veznih igrača u poslednja 4 kola po broju dodira u 16 metara. Realno, nema ni loš procenat šuteva u okvir gola, svaki drugi mu čak ide u okvir gola.

Generalno, on je po poenima najbolji igrač Fantazija, jedini je koji ima 90+ poena, a pri tome na dve utakmice uopšte nije ulazio u igru, a na dosta je i izašao između 70-80 minuta. A svega je na 13% poseda u FPL. Hoće ga i bonus, ima 11 bonus poena do sada, dok Salah npr ima svega 2.

Plus kada se na to nakalemi da igra kući protiv Bormuta, ekipe kojoj je dao do sada najviše golova u PL, čak 7 golova, i 2 asistencije u svega 5 odigranih utakmica, onda se stvarno nameće kao prvi pik i izbor za kapitena u 14. kolu.

Na Skautu je u izboru za kapitena trenutno drugoplasiran  sa nekih 28% glasova.

sterling-mančester-siti

2.Liroj Sane

Poslednje 4 utakmice Ukupno
Dodira u zadnjoj 1/3 terana 162 332
Kreirane šanse 8 15
Dodiri u 16 m 40 73
Šutevi 10 20
Šutevi u 16 m 6 14
Šutevi u okvir gola 5 9

Sane je igrač za kojeg sam ja mislio da će izdominirati u prvim kolima, jer nije igrao na SP i bio sam siguran da će u prva 4 kola da bude must have igrač i standardan u 11 kod Sitija… kad ono, cvrc Milojka, on u prva 4 kola skupio svega 30 minuta.

E sada je priča malo drugačija, jer ispostavilo se da kada ne igra Mendi, da je Sane siguran starter…koliko to može biti sigurno kod Gvardiole? 🙂

Ako upoređujemo njega i Sterlinga, moramo primetiti neke brojke koje se baš na strani Sanea. Sterling je igrao čak 931 minut, 7 golova + 7 asistencija + 11 bonus poena. Sane je odigrao, ali baš drastično manje minuta, tek 592 minuta, ali učinak tek nešto lošiji od Sterlinga… 5 golova, 6 asistencija i 5 bonus poena.

Ako poredimo kategorije u poslednja 4 kola, vidimo da Sane ima više dodira u zadnjoj 1/3 terena, dok je Sterling bolji po dodirima u 16 metara.

Čitao sam i neki članak gde ga Pep sada baš hvali i kao nameće kroz tu izjavu neku borbu za mesto između Sterlinga i Mareza, a kao Sane mu je sada sigurica u 11. Nekako bi bilo najbolje za Fantazi igrače i naše dileme, koliko god to zvučalo surovo, da se Marez malo povredi do Nove godine, da se lepo spoje Sterling i Sane.

Sane je na svega 6% poseda, jako je lep differentials trenutno, jedino se nameće pitanje, koga ćete žrtvovati da bi imali Sanea (ako ga uopšte želite). Nije jeftin, cena mu je 9.3, i da bi ga imali, moraćete prodati Salaha, Manea, Azara, ili prodati skupog napadača za nekog jeftinog i nakalemiti ga na Ričarlisona… a vidoviti Sale zna da posedujete sve ove igrače. 😀

Protiv Bormuta do sada 2 odigrane utakmice i nikakav učinak, osim jednog žutog kartona. Vreme je da se kolone za golove i asistencije protiv Bormuta malo poprave.

Na Skautu je trenutno peti na glasanju za kapitena sa nešto više od 4% glasova.

sane

3.Eden Azar

Poslednje 4 utakmice Ukupno
Dodira u zadnjoj 1/3 terana 142 566
Kreirane šanse 14 33
Dodiri u 16 m 14 67
Šutevi 9 32
Šutevi u 16 m 4 20
Šutevi u okvir gola 4 14

Iako je očigledno da je Čelsi u malom padu forme, samim tim i Azar, i dalje je dobar pik za kapitena za ovo kolo, pogotovo jer je protivnik ekipa Fulama. Fulam jeste promenuo trenera i pobedio prošlo kolo, ali trebaće tu još dosta posla da se odradi.

Mislim da je ovo kolo idealno za Azara da pojača brojke u svojim kolonama golova i asitencija , jer je do sada u zadnjih 5 kola imao samo jednu asistenciju. Doduše jedno kolo nije igrao, a u jednom je ušao u poslednjih pola sata.

I dalje je dominantno prvi u kategoriji dodiri u zadnjoj trećini terena, sa čak 566, a npr Salah ima tek 409. To bi trebalo da znači da nema nikakvih defanzivnih obaveza, samo napad i napad. Dejstvuje po levoj strani uglavnom ceo tok meča, pa ima mogućnost da zalama u desno i šutira. U jednom periodu meča protiv Totenhema , kada je Morata izašao, igrao je i kao istureni napadač. Iskreno se nadam da će Žiru početi ovo kolo u 11, jer se njih dvojica mnogo bolje razumeju nego li Azar i Morata.

Vuče neku povredicu članka, veruje da neće igrati sad u četvrtak u LE, i da će se do nedelje oporaviti da bude na maksimumu.

Popularnost mu polako opada, trenutno je na 40% poseda, a bilo je i trenutaka do pre par kola kada je bio i na 50% + , ali uzimajući u obzir raspored  Čelsija, mislim da ga ne bi trebalo tek tako prodavati.

Osim što je na penalima, počeo je polako da uzima i da izvodi i prekide, barem u trenucima kada nema Vilijana na terenu.

Fulam je uz Hadersfild jedina ekipa kojoj Azar nije dao gol do sada u PL, a igrao je 4 meča protiv Fulama, mada je imao tri asistencije u tim duelima.

Trenutno je treći na Skautu u glasanju za kapitena sa nekih 20% glasova.

Potez Ludaka – Vilfred Zaha

Zašto Zaha ? Pa zato što mi niko drugi nije pao na pamet. 😀

Realno, Palas je najgori domaćin, dao je svega dva gola na svom terenu, a Barnli u zadnjih 5 kola ima 4 poraza i 1 nerešen, i od nekadašnje sjajne Barnlijeve odbrane nije ostalo ni O. Tako da, sada je pravi trenutak da Palas konačno pobedi na svom terenu, a ako neko tu može da postigne gol, onda je to svakako Zaha.

Kratko i jasno.

Dakle:

1. Rahim Sterling

2. Liroj Sane

3. Eden Azar

Potez Ludaka – Vilfred Zaha

To je to, veliki pozdrav…

Sale Dj

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply