Fantazi menadžer – izbor kapitena 14. kolo

Prošlo kolo su skoro svi napadači ispoštovali, dosta njih je imalo makar neki učinak kao npr. Obamejang, koji je svakako mogao više, ali je dosta njih i donelo lepe bodove kao što su Vardi, Himenez, Vud, Lakazet, Rašford, Ings, Firmino, Kejn.

U svakom slučaju i u ovom kolu očekujem da napadači nastave tako, jako i ofanzivno.

Džejmi Vardi – kući sa Evertonom

Poslednje 4 utakmice Poslednja utakmica
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 57 20
Kreirane šanse (velike šanse) 3 (1) 1 (1)
Dodiri u 16 m 32 14
Šutevi 16 6
Šutevi iz 16 m 14 6
Šutevi u okvir gola 12 4

Učinak protiv Evertona u PL : 7 utakmica, 5 golova i 3 asistencije

Kvota da daje gol na meču : 1.80

Glasanje za Kapitena kola na Scoutu : 1.mesto – 29.48% glasova

Fun Fact : Vardi izjavio da je za njegovu vrhunsku formu najzaslužnije to što se povukao iz reprezentacije Engleske.

Niti ću ja prosuti neku mudrost ako predložim Vardija za kapitena, niti će me neko shvatiti za ozbiljno ako ga ne predložim (ako me neko i shvata za ozbiljno uopšte).

Vardi iz kola u kolo nastavlja da trpa. Prošlo kolo 12 bodova, mada je za dlaku moglo da bude i svega 3 poena, da nema onog usranog VAR-a.

Vardi još od 8.kola ima stalno neki učinak u napadu, a obzirom da je protivnik Everton i to još u Lesteru, sve mi se čini da će biti i šesto kolo zaredom sa nekim učinkom. Everton je u fazi raspadanja i nekako ne vidim način da oni sad nešto tu odjednom izbriljiraju u odbrani.

Iskreno mislim da Vardi neće baš oboriti onaj svoj rekord u uzastopnim mečevima na kojima daje gol, ali je u ovom kolu svakako na dobrom putu da produži tu nadu.

Vardi ima prilično dobar učinak protiv Evertona, čak šta više odličan, a na poslednja četiri meča postigao je 3 gola.

dzejmi-vardi

Hari Kejn – kući sa Bornmutom

Poslednje 4 utakmice Poslednja utakmica
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 63 18
Kreirane šanse (velike šanse) 3 (0) 1 (0)
Dodiri u 16 m 18 4
Šutevi 8 2
Šutevi iz 16 m 5 1
Šutevi u okvir gola 3 2

Učinak protiv Bornmutom u PL : 6 utakmica, 7 golova i 1 asistencija

Kvota da daje gol na meču : 1.50

Glasanje za Kapitena kola na Scoutu : 6.mesto – 4.30%

Fun Fact : Misteriozni fan Hari Kejna je sebi za rođendan naručio tortu koja je isti Hari Kejn, čak je skoro i toliko visoka.

Dolazak Murinja je vrlo pozitivno delovao na Totenhem, barem što se tiče napadačkog dela tima, a samim tim i na Hari Kejna.

Murinjo je bar oduvek voleo da igra sa isturenim napadačima kao što su bili Lukaku ili Drogba, tako da mi se čini da je prošlo vreme kada se Kejn spušta do sredine terena da pokupi loptu i kada je dosta udaljen od protivničkog šesnaesterca.

Kejn se fino raspucao u prve dve tekme od vođstvom Murinja, dao je gol i Vest Hemu, a i Olimpijakosu u LŠ.

Sada im u goste dolazi Bormut, sa kojim uglavnom igraju mečeve na kojima ima golova. Do sada su se sastali 8 puta u PL, a Totenhem je na tim mečevima postigao čak 22 gola, u kojima je Kejn postigao skoro pa trećinu tih golova. A dva od tih osam mečeva propustio je zbog povrede.

Bormutova odbrana počinje polako da popušta i Kejn bi to svakako mogao da iskoristi u ovom kolu.

kejn

Sadio Mane – kući sa Brajtonom

Poslednje 4 utakmice Poslednja utakmica
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 127 26
Kreirane šanse (velike šanse) 9 (1) 2 (0)
Dodiri u 16 m 27 4
Šutevi 12 3
Šutevi iz 16 m 9 2
Šutevi u okvir gola 5 1

Učinak protiv Brajtona u PL : 3 utakmice, bez učinka

Kvota da daje gol na meču : 1.70

Glasanje za Kapitena kola na Scoutu : 2.mesto – 24.81% glasova

Fun Fact : Liverpulovi navijači pokrenuli peticiju da Mane dobije prestižnu nagradu Frans fudbala za najboljeg igrača u 2019. godini.

Realno gledano, u kakvoj šampionskoj formi igra Liverpul, sa vrlo naglašenim pobedničkim akcentom, i ako uzmemo u obzir da im Brajton dolazi u goste, možemo staviti bilo koga od Liverpulovih igrača kao kapitena realno.

Ali ipak je Mane u top formi, po meni on i Vardi su trenutno najbolji igrači PL i u najboljoj formi. Zanimljivo je i to da je Brajton ekipa koja baš i ne leži Maneu, do sada u tri utakmice protiv njih nije imao nikakav napadački učinak, ali baš zato mislim da je i tome došao kraj.

Takođe treba istaći i to da je sada cena Mane i Salaha izjednačena, obojica koštaju po 12.2 i nešto mi se čini da će uskoro Mane i da ga prestigne. Tri vikenda za redom Mane postiže gol, pet od šest poslednjih kola ima bar nekakav učinak u napadu i njegov potencijal u ovom kolu ne treba smetnuti sa uma.

sadio mane

Dodiri u 16 m Pokušaji šuta Šutevi u metu XG očekivani golovi
Vardi 73 32 20 6.75
Kejn 62 31 12 4.59
Mane 67 31 15 5.54
  • tabela se odnosi na sve odigrane utakmice do sada

Potez Ludaka – Širok izbor je i tu. Mada meni na prvi pogled zapada neko iz Čelsija, koji svakako igra napadački, a Vest Hem i ne briljira baš u odbrani, plus im je i najbolji igrač odbrane Diop suspendovan za ovo kolo. A to bi mogao biti Vilijan, ako ćemo baš da biramo Ludaka. Vilijan igra stanardno, na prekidima je i mislim da može biti zaista vredan differentials.

Bilo bi to to za ovo kolo, odjavljujem se.

Uz onu staru dobru narodnu… Smrt VAR-u sloboda narodu!

Fantasy Crew

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply