Fantazi menadžer – izbor kapitena 12. kolo

Došlo je i to 12. kolo u kojem ćemo gledati okršaj dve najbolje ekipe u PL, Liverpula i Sitija. Samim tim, moje neko mišljenje je da ćemo gledati prilično tvrdu utakmicu i automatski bih za ovo kolo preskočio kapitene iz ovih ekipa, tako da ćemo se pozabaviti nekim drugim igračima koji mogu da donesu neke poene u ovom kolu.

Džejmi Vardi – kući sa Arsenalom
Poslednje 4 utakmice Poslednja utakmica
Dodira u zadnjoj 1/3 terana 41 6
Kreirane šanse (velike šanse) 1 (0) 0 (0)
Dodiri u 16 m 20 5
Šutevi 9 2
Šutevi iz 16 m 8 2
Šutevi u okvir gola 7 2

Učinak protiv Arsenala u PL: 8 utakmica, 8 golova, bez asistencije

Kvota da daje gol na meču: 1.80

Glasanje za Kapitena kola na Scoutu: 1.mesto – 41.43% glasova

Fun Fact : 2011. Big Sem tj. Sem Oldrajs, smatrao da je milion funti previše da kešira za Vardija da te godine pređe u Vest Hem. I dan danas se kaje zbog te odluke.

Trenutno prvi strelac lige, Vardi, ovo kolo dočekuje Arsenal kući, a protiv Arsenala voli da igra. Do sada im je dao 8 golova u 8 utakmica u PL.

Malo ću se osvrnuti na neke podatke od kada je došao Rodžers u Lester i od kada je Vardi zaigrao kao onaj Vardi iz šampionske sezone.

Postigao je 20 golova na 22 meča i osvojio 163 fantazi poena. Ako se pogleda neka srednja vrednost i ako se to projektuje na 38 mečeva, dolazimo do podatka da je to odprilike 282 fantazi poena na 38 utakmica (rekord je Salah sa 303). S tim što Salah dobija jedan poen više kao srednjak i poen za cleen sheet. To je fantastičan rezultat svakako i uzevši u obzir kako Lester igra (po meni sigurno završava prvenstvo u Top 4), Vardi postaje jako zanimljiva opcija. U poslednja tri kola je doneo 8, 20 i 6 poena  i uzevši u obzir da je odbrana Arsenala jako jako tanka, predvođena onim kiksarama Papastatopulosom i Luizom, Vardi se čini kao vrlo lepa opcija za ovo kolo.

Tami Abraham – kući sa Kristal Palasom
Poslednje 4 utakmice Poslednja utakmica
Dodira u zadnjoj 1/3 terana 40 11
Kreirane šanse (velike šanse) 3 (2) 1 (1)
Dodiri u 16 m 19 7
Šutevi 19 4
Šutevi iz 16 m 9 4
Šutevi u okvir gola 6 2

Učinak protiv Kristal Palasa u PL: 2 utakmice , 1 gol , bez asistencije

Kvota da daje gol na meču: 1.70

Glasanje za Kapitena kola na Scoutu: 2. mesto – 22.77% glasova

Fun Fact : Robin van Persi (moj omiljeni igrač ikada u PL i u fantaziju) je javno izjavio da je veliki fan igre Tamija Abrahama. Velika satisfakcija za Tamija za dosadašnji učinak.

On je trenutno igrač koga masa najviše poseduje i na oko 48% poseda je trenutno. I samo su on, van Dajk i KDB na preko 40% poseda.

Izuzetan učinak u prvih 11 kola i veliki potencijal za dalji tok prvenstva, do sada je na 4 utakmice imao 12 ili više poena, a vrlo je kredibilan kandidat za kapitena ovo kolo.

Posle poraza od Junajteda u prvom kolu, Čelsi je na narednih 10 utakmica redovno postizao gol. U goste im dolazi Palas, ekipa koja je u 2019 godini na 14 gostovanja uspela da sačuva mrežu svega dva puta. Takođe su i svega dva puta sačuvali mrežu kada su gostovali “big six” ekipama u zadnjih 6 sezona, što je realno poražavajući učinak.

Tami Abraham je i na Skautu trentno drugi u glasanju za kapitena, što samo ukazuje na to ga treba uzeti u ozbiljno razmatranje za kapitena u ovom kolu.

Markus Rašford – kući sa Brajtonom
Poslednje 4 utakmice Poslednja utakmica
Dodira u zadnjoj 1/3 terana 102 23
Kreirane šanse (velike šanse) 7 (2) 2 (0)
Dodiri u 16 m 18 4
Šutevi 9 1
Šutevi iz 16 m 7 1
Šutevi u okvir gola 5 0

Učinak protiv Brajtona u PL: 3 utakmice, 1 gol , bez asistencije

Kvota da daje gol na meču: 2.20

Glasanje za Kapitena kola na Scoutu: 14.mesto – 1.1% glasova

Fun Fact: U izjavi za medije, tokom nedelje, Rašford izjavio  da top 4 nije nemoguća misija ove sezone, pa da vidimo i to čudo.

Iako je tek 14. na Skautu u glasanju za kapitena, Rašford je prilično konstanto, pa aj’ da kažemo, solidno dobar. Do sada je samo jednom vezao dva kola da nije imao nikakav učinak u napadu (3. i 4.), a i to je moglo da se izbegne da je postigao tada gol protiv Palasa iz penala. I taj meč protiv Palasa je jedini do sada na Old Trafordu da Rašford nije imao nikakav učinak tj. da nije dao gol ili imao asitenciju.

Takođe vidi se i da mu prija povratak Marsijala na teren. Kada je sa njim na terenu prosečno šutira 4 puta po utakmici, bez njega na terenu to je 2.6 šuteva  po utakmici.

Brajton ove sezone i nije toliko loš u gostima, ali su npr 4 najlošija ekipa po broju dozvoljenih šuteva u gostima, dozvoljavaju čak 17 šuteva ka svom golu.

Takođe ne treba smetnuti sa uma da je Rašford, uprkos nekim promašajima sa penala (već dva ove sezone) i dalje prvi izvođač najstrože kazne kod Junajteda.

markus-rašford

Dodiri u 16 m Šutevi Šutevi u okvir gola XG očekivani golovi
Vardi 54 22 14 4,21
Abraham 50 35 18 6,05
Rašford 55 30 12 6,25

Potez LudakaIskreno , dvoumim se između Pukija i Raula Himeneza. Ali ‘ajde neka bude Puki, pošto je Votford baš defanzivno očajan, a Norič je ipak mnogo bolja ekipa kada igra na svom terenu nego li u gostima.

To je to za ovo kolo, birajte pametno, jer u ovom kolu ljudi neće toliko stavljati igrače iz Sitija i Liverpula kao kapitena (a do sada su rutinski uglavnom kapiteni bili Sterling, Kun, Mane, Salah, KDB…) pa neki dobar izbor kapitena u ovom kolu, uz malo sreće, može da donese i neke značajnije pomake na tabelama vaših liga.

Svako dobro, do sledećeg kola.

Fantasy Crew

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply