Fantazi menadžer – izbor kapitena 12. kolo

Za ovo kolo idem sa tri predloga iz Liverpula. Toliko su kiksali sad u Beogradu i Klop ih je cenim baš naribao, da je jedini lek za to da napune do vrha mrežu narednom protivniku.

A taj protivnik je ni manje ni više, nego Fulam, ekipa koja ima užasnu odbranu.

Dakle za ovo kolo zaboraviću totalno na Azara, Kejna, Lakazeta, Kuna, a fokus će biti na Salahu, Maneu i Firminu.

 

1.Mo Salah

Poslednje 2 utakmice Ukupno
Dodira u zadnjoj trećini terena 81 355
Kreirane šanse 7 24
Dodiri u 16 m 12 87
Šutevi 7 43
Šutevi u 16 m 3 29
Šutevi u okvir gola 2 16

Mislim da je ova utakmica sada generalno legla fudbalerima Liverpula, a pre svega Salahu. Kući na svom Enfildu, protiv ekipe koja je na drugom najlošijem mestu po dozvoljenim upućenim šutevima na svoj gol, a pri tome je Salah igrač sredine terena koji je ubedljivo najviše puta uputio šut ka protivničkom golu. Šta više i reći? I u nekim srećnijim vremenima Liverpul je bio vrlo koban po Fulam (u zadnjih 4 duela u PL, Liverpul im je dao čak 14 golova) Jedini koji do sada ima 40+ šuteva na gol među veznim igračima je Salah. Primera radi, Pogba ima 36, a niko više nema 30+ šuteva.

Iskreno očekujem bar pet golova u mreži Fulama, e sada kako će ih rasporediti.

Generalno, u toj nekoj Liverpulovoj napadačkoj formaciji, Salah igra najisturenijeg igrača… barem veliki deo meča. A ako Fulam bude igrao kao i do sada, napadački, ovaj će im pobeći bar jedno tri puta po poluvremenu. Mislim da je skoz logično, ako imate Salaha, da njega stavite za kapitena. U principu, ni ne znam šta bi mogao da kažem više na ovu temu, osim da sve miriše na kolo iz prošle sezone kada je Salah zabio 4 gola Votfordu.

Protiv Fulama nikada nije igrao, kao ni Firmino ni Mane.

Na Skautu je na glasanju za kapitena ubedljivo prvi sa 48% glasova. Tako da i sami vidite koliko su ljudi ubeđeni da će Salah da izdominira ovo kolo.

salah-liverpul

2.Roberto Firmino

Poslednje 2 utakmice Ukupno
Dodira u zadnjoj trećini terena 50 261
Kreirane šanse 1 12
Dodiri u 16 m 9 52
Šutevi 4 19
Šutevi iz 16 m 2 13
Šutevi u okvir gola 0 5

Stavio sam Firmina pre Manea, jer verujem da je ovo kolo konačno kolo u kojem će Firmino da zatrese mrežu, verujem čak i više od jednom. Što je mnogo, mnogo je… već 6 kola je bez ikakvog učinka. Niti gola, niti asistencije. Cena mu se sa početnih 9,5 srozala na 9.2. Brojke su mu prilično tanke, iako je po broju dodira u zadnjoj trećini terena da drugom mestu među napadačima, odmah iza Kuna Aguera. Problem je malo kod njega što nije više on taj koji je klasični napadač, nego je neka lutajuća “desetka” koja se s vremena na vreme izvlači na krilo. A izgleda da se i nije baš nešto snašao u toj ulozi. E sad i ovde isto važi, obzirom na renome protivnika, da je ovo najbolja šansa da konačno proradi. Mislim da će mu i Klop sada ukazati šansu svih 90 minuta, jer mora malo i da mu podigne samopouzdanje pred nastavak sezone. Primetio sam da prilično solidno igra glavom kada se čeka centaršut iz kornera, a pošto očekujem veliki broj kornera koje će Liverpul imati priliku da izvede, eto i tu neke šanse za njega. A i mišljenja sam da bi morao malo i da izhalavi u ovom susretu, jer nerealno je da je on do sada uputio 19 šuteva na gol, a Salah čak 43. Trenutno je na oko 18% poseda, što i nije loše.

E sad, na Skautu je on trenutno na 14. mestu sa nekih 0.6% glasova, i nameće se kao prilično dobar differential u izboru za kapitena, jer ako Salah nešto ukenja, (a svi koji ga imaju će njega gurati za kapitena), Firmino bi mogao da donese priličan boost vašoj ekipi na tabeli.

firmino

3.Sadio Mane

Poslednje 2 utakmice Ukupno
Dodira u zadnjoj trećini terena 56 264
Kreirane šanse 2 11
Dodiri u 16 m 13 54
Šutevi 4 23
Šutevi u 16 m 3 19
Šutevi u okvir gola 2 13

Ako proradi Salah proradiće i Mane…i obrnuto. Tako da to je neka kombinacija koja se proteže kroz dosadašnji tok prvenstva. U 10. kolu obojica po 15 poena. U prvom, drugom  i četvrtom, Mane je imao bolji učinak od Salaha (16,10,10 naspram 8,9,2). U šestom i devetom kolu Salah je imao bolji učinak od Manea (8 i 8 naspram 3 i 0). Tako da najbolja kombinacija je imati ih obojicu. Moje lično mišljenje je da će Salah možda imati malo više poena od Manea ovo kolo. Mane konstantno dobro igra po levoj strani, iako smo ga u Beogradu gledali celo drugo poluvreme po desnoj. A desni bek u Fulamu Odoi, teško da će moći da ga stigne. Da je npr. Sesenjon na toj strani, pa još možda i nekako, ali ovako teško. Dobro i sarađuje sa Robertsonom i ta leva strana Liverpula i je mnogo opasnija nego desna. Od 23 šuta koja je uputio do sada, čak 19 je bilo iz 16 metara, što govori o tome da opasno vreba iz kaznenog prostora. Ako ne računamo Salaha, Mane je uputio najviše šuteva iz 16 metara… tačnije on i Azar dele to drugo mesto među veznim igračima. Prednost Manea u odnosu na Salaha je mnogo bolji njegov učinak u bonus sistemu, tako da je do sada on već nahvatao 11 bonus bodova, a Salah tek 2. Ima i dalje tu neku povredu palca, koja do kraja i nije baš sanirana, ali mu to i ne smeta nešto pri igri.

Trenutno je ubedljivo drugi na Skautu na glasanju za kapitena, sa nekih 19%… Npr Azar je treći, a ima tek 6.8% glasova.

Generalno gledano, taj ofanzivni trojac Liverpula bi baš trebao da izdominira u ovom kolu.

mane-liverpul

Potez ludaka – Marko Arnautović

Marko Arnautović polako postaje kao Alan Širer svojevremeno. Kad god je Njukasl dao gol  odmah se pomisli da je to dao Širer. Tako je sad i sa Vest Hemom. Kako mi iskoči na Sofi da je Vest Hema dao gol, i kada imam i kada nema Arnautovića, ja prvo pomislim da je on strelac… a uglavnom i bude tako.

Po šutevima u okvir gola, ispred njega su samo Kun i Kejn. Ali npr Kun je opalio 51 šut i svega 18 je išlo u okvir, dok je Arnautović šutnuo 30 puta i 15 je išlo u okvir. Znači svaki drugi šut u ide u okvir gola, što je baš fino.

Gostuje Hadersfildu, koji zna da bude tvrd na svom terenu, Liverpul im je dao samo jedan, Totenhem dva. Ali kako igra Vest Hem, i kako Pelegrini ima napadački orijentisanu ekipu, očekujem dobru igru Arnautovića. Sjajno sarađuje sa Andersonom, koji se isto polako budi i taj dvojac bi mogao baš dosta problema da napravi Hadersfildu, pri čemu ja mislim da će Arnautović biti korisniji. Plus je i na penalima, bar dok nema Nobla.

Trenutno odlično 4. mesto na Skautu na glasanju za kapitena sa nešto više od 4% glasova. On bi bio neki pravi potez ludaka u ovom kolu, kada se uzme u obzir da Liverpul čeka kući Fulam, da Totenhem gostuje Palasu, Arsenal igra kući sa Vulvsima.

marko-arnautovic

Dakle…

  1. Mo Salah
  2. Bobi Firmino
  3. Sadio Mane

Potez ludaka – Marko Arnautović

To je to za ovo kolo…sledi nam pauza  posle ovog kola zbog reprezentacija, pa kapitena birajte pažljivo, da ne bude dve nedelje nerviranja ako vam kapiten nešto zasere sad.

 

Sale Dj

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply