Fantazi menadžer – izbor kapitena 11. kolo

Kakvo kolo je iza nas?!? Mogu i da poverujem da je neko stavio Vardija za kapitena, ali Pulišića, Ajozea ili Čilvela teško da je neko i razmatrao i kao potez ludaka.

Inače lik koji je imao najviše poena u 10. kolu je u svojoj ekipi imao svo četvoro.

Ali da se okrenemo onomo što je ispre nas, a to je 11.kolo, pa da vidimo šta se tu može izabrati kao neka valjana opcija.

Rahim Sterling – kući sa Sautemptonom
Poslednje 4 utakmice Poslednja utakmica
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 185 46
Kreirane šanse (velike šanse) 11 (4) 3 (2)
Dodiri u 16 m 50 17
Šutevi 14 4
Šutevi  iz 16 m 13 4
Šutevi u okvir gola 3 1

Učinak protiv Sautemptona u PL : 10 utakmica, 6 golova i 4 asistencije

Kvota da daje gol na meču : 1.60

Glasanje za Kapitena kola na Scoutu : 1.mesto – 43.58% glasova

Fun Fact: Nijedan igrač u 2019. nema više golova i asistencija od Sterlinga (kombinovano ima 53, drugi je Mesi sa 51).

Novo kolo i novo predviđanje ko će biti najbolji u Sitiju. Realno, kada je ovakva utakmica zapala, kući protiv Sautemptona koji je primio u prošlom kolu rekordnih 9 golova na svom terenu, onda je logičan izbor neki iz Sitija.

Realno, svi će da se zalete na Sterlinga i KDB, mada po meni je Sterling ipak malo bolja opcija, iako je do sada Kevin doneo na Etihadu 47 poena naspram Sterlingovih 22.

Tako misli i masa na Skautu, ubedljivo je prvi sa skoro 44% glasova, drugi je De Brujne sa oko 17%. Aguero mi je stvarno rizičan da li će početi, inače bi verovatno on figurirao kao prva opcija, ali dolazi i LŠ, sinoć je igrao celu u Liga Kupu, tako da.

Sterling je sinoć odmarao i ulazi svež i odmoran u meč. Na nekim forumima sam čitao i da ga masa ozbiljno razmatra kao triple kapitena u ovom kolu, možda je malo rano za to, ali videli smo za šta je sve (ne)sposobna odbrana Sautemptona.

Sterling je u top tri do sada u PL u kategorijama šut iz 16 metara (prvi), šut u okvir gola(treći) i kreirane velike šanse (drugi).

rahim-sterling

Sadio Mane – na strani sa Aston Vilom
Poslednje 4 utakmice Poslednja utakmica
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 129 43
Kreirane šanse (velike šanse) 6 (1) 2 (0)
Dodiri u 16 m 23 9
Šutevi 9 2
Šutevi iz 16 m 7 2
Šutevi u okvir gola 4 0

Učinak protiv Aston Vile u PL : 3 utakmice, 4 gola i 1 asistencija

Kvota da daje gol na meču : 1.80

Glasanje za Kapitena kola na Scoutu : 7.mesto – 2.84% glasova

Fun Fact: Rajan Bruster, mladi igrač Liverpula, kaže da je Mane za dlaku brži od Salaha (pošto je usledila polemika zbog igrice FIFA 20)

Kod Liverpula je ista priča kao i kod Sitija, koga odbrati između Salaha, Manea pa i Firmina. Nekako u ovom kolu Mane mi se čini kao neko ko ima malu prednost, možda i zbog toga što je Salah ipak malo rovit, taj članak ga i dalje muči.

Trenutno je Mane najbolji igrač Livepula po poenima, sa dva boda više od Salaha.

Prošlo kolo je izborio penal protiv Totenhema, imao je i nekih dobrih pokušaja ali nije uspeo da postigne gol. Čini se da odbrana Vile ne bi trebalo da predstavlja neki problem Maneu u ovom kolu, to je ekipa koja dozvoljava najviše šuteva ka svom golu, skoro 19 po meču, a i realno Vila mu i odgovara kao protivnik.

A i prošlo kolo je Salah zabio, a nekako se smenjuju u ovoj sezoni kada su golovi u pitanju, tako da je sada red na Manea.

mane-liverpul

Tami Abraham – na strani sa Votfordom
Poslednje 4 utakmice Poslednja utakmica
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 45 7
Kreirane šanse (velike šanse) 4 (1) 1 (0)
Dodiri u 16 m 19 2
Šutevi 13 1
Šutevi iz 16 m 10 0
Šutevi u okvir gola 7 0

Učinak protiv Votforda u PL: 1 utakmica, 1 gol , bez asistencije

Kvota da daje gol na meču: 1.80

Glasanje za Kapitena kola na Scoutu: 11.mesto – 1.17% glasova

Fun Fact: Trenutno ima platu od 50.000 funti nedeljno i tek je 17. po plati u Čelsiju.

Tami Abraham je poslednje vreme malo stao, možda to i nije dobar izraz, više je nekako standardan, pošto nema više onih goleada sa početka prvenstva iako i dalje igra dobro. Iskreno, malo nije imao ni sreće, bilo je tu i prečki i stativa i neverovatnih blokada sa gol linije (čitaj Deandre Jedlin).

Možda bi sada mogao ponovo da eksplodira, pošto ide u goste Votfordu, ekipi koje je primila čak 16 golova u poslednjih 6 mečeva protiv Čelsija, a sam Abraham samo u jednom meču u gostima ove sezone nije imao nikakav napadački učinak, i to još u prvom kolu protiv Junajteda na Old Trafordu.

Abraham kao kapiten je svakako opcija, možda ne tako atraktivna i primaljiva kao igrači iz Sitija, ali svakako sigurnija opcija, bar po pitanju startnih 11. Do sada je svaki meč u PL krenuo u startnih 11.

Iskreno se nadam da će ga Lampard odmoriti u Liga Kupu, pošto je osim PL redovan u 11 bio i u LŠ.

Dodiri u 16 m Šutevi na gol Šutevi u okvir gola XG očekivani golovi
Sterling 99 32 11 6.46
Mane 49 21 10 4.05
Abraham 43 31 16 5.17
  • tabela se odnosi na sve odigrane utakmice do sada

Potez Ludaka – Ako tražimo neku opciju u Potezu Ludaka koja bi mogla da bude pandan prošlonedeljnom učinku Ajozea ili Pulišića (mada realno tako nešto se skoro neće ponoviti) možda bi to mogao da bude Paskal Gros.

Prošlo kolo je dao gol, pretprošlo kolo imao asistenciju, sada mu dolazi Norič, ekipa koja po meni ima najlošiju odbranu u PL, Gros je na prekidu i penalu, pa bi možda mogao da bude dvocifren u ovom kolu.

Fantasy Crew

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply