Fantazi menadžer – izbor kapitena 10. kolo

Mislili ste da ne može gore od 8.kola? Videli ste u 9. kolu da itekako može. Sad svi pričaju kao, to je to, gore ne može… nadam se i ja, i zaista bi bilo puno da se veže tri kola gde big hiteri imaju skoro pa nikakav učinak.

Deseto kolo je pred nama svakako, neću puno gnjaviti , malo i kasnimo pa moram da dam gas svakako.

Rahim Sterling – kući sa Aston Vilom
Poslednje 4 utakmice Poslednja utakmica
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 199 38
Kreirane šanse (velike šanse) 12 (4) 3 (2)
Dodiri u 16 m 48 14
Šutevi 16 4
Šutevi iz 16 m 13 4
Šutevi u okvir gola 3 0

Učinak protiv Aston Vile u PL: 4 utakmice, 1 gol i 1 asistencija

Kvota da daje gol na meču: 1.55

Glasanje za Kapitena kola na Scoutu: 2.mesto – 29.68%

Fun Fact: Postigao tri gola za 11 minuta u LŠ protiv Atalante.

Šta reći za Sterlinga u prošlom kolu, promašio je sve što je mogao, bilo je zaista pomalo razočaravajuće, stativa, pa promašaji gola za po 2,3 metra iz izgledne situacije i onda dođe LŠ i tu 3 gola i 2 asistencije.

Uprkos svemu tome, Sterling ima najveći očekivani xG za ovo kolo (1.23, prvi sledeći je Abraham sa 0.9) i to nam koliko toliko pokazuje da su poeni za Sterlinga na vidiku.

Iskreno se nadam da nije ispucao svu tu municiju protiv Atalante. Pep ga je nahvalio, i rekao da ima prilično snage da igra ako treba i utakmicu i dan za danom, tako da se zaista nadam da ga neće ostaviti na klupi.

Trenutno dok kucam tekst, Sterling je na drugom mestu na Skautu u izboru za kapitena i ima 813 glasova, a KDB je prvi i ima 814 glasova. Mislim da će do početka kola Sterling iskočiti na prvo mesto.

sterling-zesus

Kevin De Brujne – kući sa Atnon Vilom
Poslednje 4 utakmice Poslednja utakmica
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 146 49
Kreirane šanse (velike šanse) 15 (4) 2 (0)
Dodiri u 16 m 23 7
Šutevi 7 1
Šutevi iz 16 m 5 1
Šutevi u okvir gola 1 0

Učinak protiv Aston Vile u PL: 1 utakmica, bez učinka

Kvota da daje gol na meču: 2.25

Glasanje za Kapitena kola na Scoutu: 1.mesto – 29.72%

Fun Fact : Fudbalerka Arsenala, Bet Mid, inače specijalista za slobodnjake, kaže da su joj idoli i fudbaleri koje pokušava da kopira, Dejvid Bekam i Kevin De Brujne.

Trenutno prvi pik na Skautu je KDB, i cenim da će zaista biti vrlo popularan kao izbor.

Za vikend protiv Atalante je igrao 67 minuta, i prilično je siguran kao starter. Za divno čudo nije imao nikakav učinak u toj goleadi protiv Atalante, tako da je kod njega kontra od Sterlinga, nije se ispucao, pa će zato možda na Vili da se istrese. 🙂

Inače, ove sezone KDB ima zaista impresivan učinak na Etihadu, a to je 13.67 Fantasy poena koje donosi kada igra na Etihadu i još nijednom ove sezone nije imao manje od 11 poena na tom stadionu.

Inače ima jedan zanimljiv podatak, a to je kako se on i Sterling rotiraju po poenima ove sezone. Da ste od početka imali u ekipi KDB i Sterlinga i da ste ih stavljali za kapitene, tako što bi KDB stavljali na domaćem terenu kao C, a Sterlinga na gostujućem terenu kao C, sakupili biste samo na tome do sada 166 poena !

Kevin De Brujne

 

P E Obamejang – kući sa Kristal Palasom
Poslednje 4 utakmice Poslednja utakmica
Dodira u zadnjoj 1/3 terena 86 24
Kreirane šanse (velike šanse) 3 (1) 0 (0)
Dodiri u 16 m 14 0
Šutevi 10 1
Šutevi iz 16 m 7 0
Šutevi u okvir gola 4 0

Učinak protiv Aston Vile u PL: 2 utakmice, 2 gola

Kvota da daje gol na meču: 1.50

Glasanje za Kapitena kola na Scoutu: 5.mesto – 3.1%

Fun Fact : Nominovan od strane Frans fudbala za najboljeg igrača sveta u 2019.

Obamejang kao i da nije igrao zadnju utakmicu kada se pogleda statistika. Ovako sam mogao i ja, s toga mislim da se neće ponoviti dve takve uzastopno. Doduše ovo je već druga utakmica u kojoj on nema nikakav napadački učinak, ali je sada stvarno očajno odigrao.

Sada se vratio i Lakazet, videćemo da li će i odmah početi u 11, ali nekako moje mišljenje je da se njih dvojica baš dobro dopunjuju, iako tada Auba ide više na krilo.

Kada igraju zajedno, Auba ima malo manje datih golova, ali više asistencija, pri tom i u toj situaciji on ostaje na penalu. A penal baš nije dugo sviran za Arsenal.

Emeri je i najavio da Auba neće igrati u četvrtak u LE protiv Gimaraeša, tako da će Auba dočekati Palas prilično odmoran i svež.

Arsenal je svakako opasniji na svom terenu nego u gostima i na toj utakmici protiv Palasa zaista mogu da zamislim i neku goleadu.

Dodiri u 16 m Pokušaji šuta Šutevi u metu XG očekivani golovi
Sterling 82 28 10 5.85
De Brujne 41 19 4 1.96
Obamejang 38 26 11 4.17

*NAPOMENA – tabela se odnosi na sve odigrane utakmice do sada

Potez Ludaka – Rašforda vidim u toj nekoj ulozi za ovo kolo. Odmaraće protiv Partizana u LE, biće odmoran, Norič, iako nije prošlo kolo primio gol, ima malo kritičnu odbranu, pa ako je dao Liverpulu, zašto ne bi mogao i Noriču?

Pozdrav!

Fantasy Crew

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply