Fantazi menadžer – EF liga 29. kolo

fanta-baner-ef-maxbet

Prošlo kolo smo preskočili ovu rubriku, jer se prošlo 28. kolo završilo tek u četvrtak veče. Sada je kod engleza bilo sve po planu, tako da i mi nastavljamo po starom.

29. kolo je bilo dosta nezgodno iako smo imali par lepih utakmica. Najveći problem su predstavljale povrede kao i činjenice da su dobre tekme imale ekipe koje nemaju 31. kolo pa je bila dilema šta raditi sa njima?

Da vidimo kako ste se snašli u takvoj situaciji.

„Max Bet –Engleski Fudbal FPL“

Mićko se vratio na prvo mesto. Vodeći dvojac Milovan i Aleksandar se iz kola u kolo smenjuju na prvoj poziciji. Sad je red došao na Milovana da zasedne na vrh. Ja samo čekam iz pozadine. 😀 Imaju solidnu predost ali nema odustajanja. Milovan ima sad 10 bodova viška, što je ništa, tako da nema opuštanja. Izdominirao je sa Sonom i Smolingom koji su mu spasili kolo, dok kod Aleksanda osim Salaha, koji mu je bio C, niko nije bio dvocifren. Otud i malkice slabiji rezultat u ovom kolu.

Ovo je ujedno bilo i prvo kolo u martu.

Borba za mesec –MART

U martu imamo četiri kola, dakle ostalo nam je još tri.

Round 1

Neki novi momci su u trendu u martu, što je super za videti. Malo da šaramo, da ne budu stalno ista imena. 🙂 Najbolji su bili Nemanja Holpert „Michael M & Jason V“ i Dušan Stanković „Brunosi“ obojica sa po 81 bodom. Dok je treći bio naš stari dobri Aleksandar David, DEDA i njegovi legendarni „Hmeljari“. 🙂 Oni su jedini imali 80+ bodova. Bravo momci, imate još tri kola da izdržite, a mi svi imajo još tri kola fore da vas stignemo. 😀

„Michael M & Jason V“

Nemanja  ima jako lepu ekipu. Bez Sona nije bilo moguće napraviti ovakav rezultat, Oksi mi je malo iznenađenje, ali je odradio svoje. KDB je isto tu, njega retki imaju. Jako mi se sviđa i Nemanjina klupa. Malo je skupa za moj ukus, ali on se opredelio za rotaciju Oksija, Lingarda i Ajua verovatno…kako kod lepa ekipica. Ima trojicu Liverpulovih, trojicu Totenhemovih i trojicu Svonsievih igrača, zanimljivo. 🙂

„Brunosi“

Sa druge strane Dušan koji je skupio isto 81 bod, ima znatno drugačiju ekipu. Prvo, klupa mu je maskimalno izranjavana i to je problem. Drugo nema Salaha i tu je ogromna razlika. Ne vidim kako će moći da izdrži u trci za mesec bez Salaha. Ovo kolo mu je Son bio kapiten i to ga je izvuklo, ali pitanje je dokle će tako moći. Mislim da Dušan treba da izvuče pare iz odbrane i uloži u Salaha.  Dule pratićemo da vidimo šta ćeš uraditi.

To je bio brzinski pogled na našu ligu. Niste bili loši. S obzirom da je prosek ovog kola bio 46, dosta vas je bilo lepo iznad proseka što je super.

„Engleski Fudbal“

Sve ima kraj pa tako i moj niz od 6 zelenih strelica. 🙁 Moralo je i to jednom da se desi, dugo nisam video crvenu strelicu što mi je bilo posebno drago, ali eto…desilo se. Ovo kolo sam skupio 56 bodova, ali pošto sam pravio 2 transfera išao sam -4, dakle 52 boda. To je malo iznad proseka ali nedovoljno za novi skok. Mada nije kraj sveta jer je pad bio malo, svega nekih stotinjak mesta, što nije puno pogotovo jer nisam zadovoljan sa ovim kolom. Sad sam na ivici TOP 1K.

Pred ovo kolo sam pravio dva transfera, kao što sam rekao.

  • Izbacio sam Fil Džonsa iz Junajteda i umesto njega sam ubacio Sančeza iz Totenhema. Džons je bio OUT za ovo kolo, sledeće mu je sa Liverpulom pa onda nema tekmu u 31. kolu. Nekako je glupo da mi igrač od 5,5m sedi na klupi pa sam ubacio jedinog igrača za kojeg sam bio 100% siguran da će igrati za Totenhem, jer sam računao da je protiv Hadersfilda siguran clean sheet, ali i sa Bornmutom u sledećem kolu su dobre šanse.
  • Drugi transfer je bio Sterling OUT, a ubacio sam Eriksena. Isto prvenstveno zbog povrede Sterlinga. Eriksena sam ubacio jer sam računao da mi je on na duže staze mnogo sigurniji od Sona, ali eto ispostavilo se da mogu reći da sam se već nakon prve tekme zajebao. 😀 Ali očekujem dobru tekmu Eriksena protiv Bornmuta.

Odbrana, Barnli je opet primio jedan gol i opet ništa od duplog clean sheeeta. Jedini bodovi u odbrani su bili od Robertsona i Sančeza, ali ništa više od 6 bodova. Noton je bio blizu, 10min ga je delilo od clean sheeta.

Sredina, je bila polovična. Ono najbitnije – kapiten Salah je bio ok, postigao je gol i doneo korektnih 8 bodova. Isto toliko je doneo i Mane koji je vezao dve tekme sa golovima, što me posebno raduje. Druga polovina veze je podbacila. Šaćiri je prekinuo svoj niz od tri utakmice na kojima daje golove, dok Eriksen nije opravdao moje poverenje u ovom kolu. Ali kažem, on je tu za malo duže staze, pa će valjda na kraju kad podvučem crtu biti dobar.

Napad, pa iskreno tanko. Kejn asist, dok Aguero ni to. Očekivalo se više od Kejna, s obzirom da je imao lakog protivnika. Dok od Aguera protiv Čelsija nisam mogao očekivati previše.

RANI TRANSFERI

Tako nešto u ovoj fazi sezone više ne postoji. Sad se čeka do poslednjeg trena da se vidi ko igra, ko ne igra…sad je preveliki rizik da idemo sa ranim transferima. Tj. sad vrednost tima i igrača nisu prioritet. Pogotovo kad znamo da imamo LŠ u utorak i sredu, onda stvarno nema potreba za žurbom. Meni su Delofeu, Keni i Poup prvi na listi da lete, ali videću još sta mi je činiti.

 

PROMENA CENA

Raste cena

Uprkos tome što imamo LŠ preko nedelje, biće nekih bitnih promena cena,  što mi je malo čudno. Što se tiče Sona, nikako se ne bih zaletao sa njegovom kupovinom. Ja sam ubeđen da on neće biti siguran sarter za Totenhem. Naredne tri Totenhem igra na strani plus prazno 31. kolo. A znamo da sve što je Son uradio je bilo na Vembliju, na strani tanko.

Pada cena

Tu mom Delofeuu opasno pada cena, već sam izubio 0,2m samo na njemu. On je verovatno završio sezonu, zato prodajte ga. Što se tiče Sterlinga, hajde da sačekamo da vidimo da li će igrati u LŠ, mada sve ukazuje na to da ga treba prodavati.

To bi bilo to o 29. kolu, sada idemo dalje, idemo sa tekstovima o 30. kolu…sutra, prekosutra. Do tada, veliki pozdrav!!!

Zdrale

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

1 komentar

Leave a Reply