Fantazi menadžer – beleške 30

fanta-baner-ef-maxbet

 

Šta smo sve propustili zbog famoznog 31. kola

Ovde prvenstveno mislim na Sona, Alija i Mareza. Ova trojica su bili dobri u posledja dva kola, pogotovo Son i Marez koji su bili dvocifreni u oba kola, a mi ih nismo ubacivali jer prosto nemaju utakmicu u 31. kolu. Son je postigao 4 gola (u 2X2, i doneo je 31 bod), dok je Marez upisao 2 gola i asist i ukupno je doneo 21 bod. Na kraju Dele Ali, koji je bio najskromniji sa golom i sa dve asistencije. Što je u totalu 16 bodova iz dve utakmice. Pisali smo kako Lester i Totenhem imaju dobar raspored, tako da nema ovog 31. kola verovatno bi većina od nas imla sad znatno više bodova.

Čekali smo jedu dobru partiju Arsenala…

…i dočekali smo je. Sad možemo mirne duše da ubacimo jednog, a ja bih čak rekao i dvojicu Tobdžija za naredni period. Nije ovo bila igra bez mane, bilo je propusta, prvenstveno u odbrani ali napad je bio na nivou. Venger je odmorio Remzija, tako da su Mihtarijan, Ozil i Obamejang iskočili u prvi plan. Arsenal je bio očajan u prethodinh par kola, tako da smo sa velikim osmehom dočekali znatno bolje izdanje. Tobdžije imaju super raspored, dobre i povoljne opcije tako da nakon 31. kola, pogotovo ako radite WC, pod obavezno jedan Tobdžija.

Son Hung Min

Isplali su iz LŠ, imaju još FA kup, ali to ne bi smelo da utiče na Totenhemovu postavu u PL. Tako da bi mogli reći sa velikom sigurnošću da je Son sada zacementiran u prvih 11 Totenhema. A dve briljantne partije su to samo dodatno potvrdile. Dve utakmice dva gola. Napokon je Son pogodio i na strani, tako da i to pada u vodu da samo na Vembliju pogađa. Son je sada san svakog menadžera, tako da verujem da će već u 32. kolu svi pohrliti da ga ubace.

Šta smo novo saznali pred 31. kolo

Sigurdson je možda završio ovu sezonu, dakle jedna solidna opcija manje. Volkot je isto zadobio lakšu povredu, tek ćemo saznati šta je sa njim ali je strepnja tu. Hadersfild ohrabrio sa svojim clean sheet-om ali obeshrabrio sa nulom u napadu i to sa igračem više. Zaha se vratio u akciju  sa asistencijom i odmah upada u kombinaciju sa sledeće kolo. Pikford i Karamele napokon sačuvali svoju mrežu. Stanislas deluje dobro kod Trešnjica. Tosun vezao dve utakmica na kojima daje golove.

POVREDE

Bilo je povreda ovo kolo, ali pričaćemo o dve najbitnije, Kejn i Aguero.

Kejn je povredio zglob i izašao je u 31. minutu, posle je stadion napustio na štakama. Mada je uspeo normalno da odšeta do svlačionice. Još se ne zna koliko je povreda ozbiljna, dok se kod Aguera zna više. Kun je OUT dve nedelje. Tako da je moguće da ćemo biti bez dva top špica u narednih par nedelja. Ovo je vrlo važna stvar kad gledamo na potencijalni WC u 32. ili 33. kolu.

Ako prlaniramo u tom periodu WC (a planiramo), ako ova dvojica budu OUT, a vrlo je moguće da će biti to značiti da ćemo se debelo namučiti da posle vratimo Kejna ili Aguera u našu ekipu. Ovo se najviše odnosi na Kejna, koji je ipak važniji za fantazi od Kuna u ovom trenutku.

  • Ako tražimo opciju iz Njukasla, Kenedi je vaš čovek!
  • Čelsi kad hoće, može, itekako može. Odlična igra prvenstveno u napadu.
  • Sterling se vratio, Davidu Silvi baš prija Gvardiolina tika-taka!

Zdrale

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

2 komentara

Leave a Reply