Timijev oproštaj od Evertona

Tim Hauard juče je odigrao svoju poslednju, 414., utakmicu za Karamele. Bilo je emotivno na Gudisonu, Timi je član plave porodice punih 10 godina. Vraća se kući,  karijeru će nastaviti u MLS-u, u Kolorado Rapidsima.

U redu, nije Hauard ikona kluba poput one iz komšijskog Liverpula koji je takođe otišao putem Amerike, ili onih Fergijevih beba, ili Širera u Njukaslu. Timi je bio vojnik Evertona i zato je toliko bio voljen i poštovan od strane navijača. Heroj iz senke bio bi najbolji opis.

Pred poslednju utakmicu, u nedelju sa Noričem, oprostio se od navijača vrlo emotivnim pismom.

tim-hauard

Prenosimo vam ga u celosti:

’Sećem se obećanja koje mi je Dejvid Mojes dao pre 10 godina:  ’Jednom kad uđeš na ta vrata, zaljubićeš se.’

Danas ulazim poslednji put.

Odlazim srca punog ljubavi prema najvećem klubu, klubu navijača – Evertonu.

Uvek ću biti zahvalan. Prvenstveno navijačima, na njihovoj posvećenosti, oni čine Everton onim što on jeste. Mojim saigračima, između ostalih Toniju Hibertu, Leonu Osmanu i Lejtonu Bejnsu koji su uvek bili pravi primer kako igrač Evertona treba da trenira, igra i ponaša se.

Fil Jagelka, najveći i najjači kapiten, bila je čast slediti ga.

Dva velika menadžera. Dejvid Mojes veliki vođa, kombinacija snage i integriteta. Mnogo dugujem i Robertu Martinezu, na njegovoj iskrenosti i posvećenosti prema meni, i kao igraču i kao čoveku.

Moj divni gazda, Bil Kenrajt, čiji će blaženi osmeh sa vrha tribina uvek biti lepa uspomena. Reči ne mogu dočarati moju zahvalnost.

Još mnogo ih je u klubu i oko njega kojima dugujem zahvalnost i koji su deo moje porodice, sada i zauvek.

Uskoro ću po poslednji put istrčati na Gudison, po  414. put će mi biti ukazano poverenje da obučem slavan dres. Izaći iz tunela, čuti slavnu ’Z-cars’ pesmu i aplauz 40,000 navijača. Čuvaću te slike i zvuke u sebi, gde god da sam.

Vraćam se kući, u Ameriku, ali posle 10 godina u Plavom – ovo je moj dom. Volim vas sve i zahvalan sam na svemu što ste mi dali.

Evertone postao si deo moje duše. Zauvek ćeš mi biti u srcu.

Napred Plavi!’

tim-hauard

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply